ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΣΕ εξεδόθη για τους εγαζομένους στους ΟΤΑ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β΄-αριθμ.φύλλου 2945/29-8-2017 η ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) για την ρύθμιση των όρων και συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α΄ Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών. Πρόκειται για επιτυχία του συνδικαλιστικού κινήματος, αφού έπειτα από χρόνια άρσης των ΣΣΕ, λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων, άρεται η συγκεκριμένη δέσμευση και ανοίγει ο δρόμος προς την εργασιακή κανονικότητα.


Για το τραγικό δυστύχημα στον ΟΤΑ Πύργου

Στο μεταξύ για το τραγικό δυστύχημα στον ΟΤ του Πύργου, μιλά ο  αντιπρόεδρος του Σωματείου οδηγών και χειριστών του Δήμου Πατρέων Βασίλης Παπανδριανός «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» και τονίζει ότι «είναι το δεύτερο δυστύχημα, που γίνεται στην Ελλάδα μέσα σε λίγες ημέρες, και δυστυχώς θα έχουμε και άλλα, γιατί είναι η φύση της δουλειάς μας δύσκολη και τα μέτρα προφύλαξης, που υπάρχουν σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι ελλιπή» είπε.

Ακόμη τόνισε:

«Η συγκεκριμένη συνάδελφος, που έχασε την ζωή της και πολλοί άλλοι, έρχονται με 8μηνες συμβάσεις, χωρίς να έχουν καμία εμπειρία και χωρίς να έχουν ξανανέβει στο σκαλοπάτι και να κρέμεται πίσω από ένα όχημα. Λόγω έλλειψης προσωπικού και μη προσλήψεων από το 2005, ανεβαίνουν άνθρωποι πάνω, οι οποίοι δεν έχουν καμία εμπειρία και εξειδίκευση. Επίσης πρέπει να έχεις κάνει κάποιες εξετάσεις, εάν έχεις ίλιγγο, σάκχαρο. Αυτά στους μικρούς δήμους δεν γίνονται σε καμία περίπτωση. Ανεβάζουν όποιον μπορεί ή δεν μπορεί πάνω» κατήγγειλε ο κ. Παπανδριανός. 
 
Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δυο μικρών κοριτσιών, είχε προσληφθεί με οκτάμηνη σύμβαση από το δήμο Πύργου για δεύτερη φορά. Οι συνάδελφοί της είναι συγκλονισμένοι από το τραγικό περιστατικό και ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν πως συνέβη το μοιραίο, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο οδηγός του απορριμματοφόρου είναι από τους πλέον έμπειρους. 
 
«Είναι σίγουρο ότι φέρει ευθύνη και θα μπλέξει ο οδηγός. Είναι ακούσιος θάνατος. Το όχημα θα περάσει τεχνικό έλεγχο από μικτό κλιμάκιο. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη. Εάν δεν πληροί τις προϋποθέσεις και έχει κάνει έγγραφο, τότε μπλέκουν και αυτοί, που του το χρέωσαν και του έδωσαν εντολή να πάει, εάν όμως δεν έχει κάνει κανένα έγγραφο, τότε έχει αποκλειστικά την ευθύνη. Το όχημα πρέπει να είναι σωστό κι εμείς να κάνουμε την δουλειάς μας, εάν όμως υπάρχει φόβος να κινδυνεύσει άνθρωπος, είμαστε υποχρεωμένοι να το ακινητοποιήσουμε το απορριμματοφόρο και να ενημερώσουμε εγγράφως για ποιο λόγο» επισήμανε ο αντιπρόεδρος του σωματείου οδηγών χειριστών του Δήμου Πατρέων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: