ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Γιώργος Γρηγοριάδης, ο έφηβος της κομμουνιστικής Ανανέωσης


Τον Γιώργο Γρηγοριάδη λοιπόν τον γνωρίσαμε όλοι στο Ν. Ηράκλειο και οι στενοί σύντροφοι, τον έζησαν και ως μέλος της οργάνωσης. Άνθρωπος οξύνους, λαμπερός, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό.

Ο γιατρός που απαντά στο iefimerida.gr που τον «κατήγγειλε» γιατί δεν παίρνει χρήματα, «όσο υπάρχει κυβέρνηση της Αριστεράς»!


Ο Γιώργος Γρηγοριάδης, είναι γιατρός χειρουργός γνωστός για τους αγώνες του. Έχει συλληφθεί και δικαστεί από τη χούντα, ενώ στη μεταπολίτευση έχει χρηματίσει δήμαρχος Ν. Ηρακλείου Αττικής, αντιπρόεδρος της Λυρικής Σκηνής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού. Τυχαίνει δε να είναι και πατέρας του ηθοποιού Κλέωνα Γρηγοριάδη. 

Τον Γιώργο Γρηγοριάδη ανακάλυψε μόλις προχθές το σάιτ iefimerida.gr, αφιερώνοντάς του ένα μικρό κείμενο στο οποίο σχεδόν τον κατηγορεί γιατί δεν παίρνει χρήματα από τους ασθενείς του. Το iefimerida.gr καταγγέλλει πρακτικά τον γιατρό Γρηγοριάδη επειδή φορά καπελάκι και μπλούζα ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγαλύτερη κατηγορία όμως δεν είναι αυτή αλλά το γεγονός ότι, όπως γράφει ο ίδιος έξω από το ιατρείο του «όσο υπάρχει κυβέρνηση της Αριστεράς δεν χρεώνουμε αμοιβή».

Αλλά όποιος γνωρίζει από κοντά τον Γιώργο Γρηγοριάδη δεν θα του κάνει εντύπωση ασφαλώς, η όλη του στάση. Και μιλώ για στάση ζωής, του αγαπητού γιατρού μας, που τον πρωτογνώρισα στη μεταπολίτευση, όντας μέτοικος στο Νέο Ηράκλειο, τότε που τον εκλέξαμε  δήμαρχο, εμείς μία οικτρή μειοψηφία, μελών της οργάνωσης του ΚΚΕ Εσωτερικού, όχι μόνον ως μαχητικό  κομμουνιστή της Ανανεωτικής Αριστεράς του 1,5%, αλλά και ως προσωπικότητα ευρέος αναγνωρισμένη, καθώς ως τ. στρατιωτικός είχε το θάρρος να αντιταχθεί στους επιλήσμονες που καβάλησαν στο σβέρκο του λαού της χώρας μας επί επτά χρόνια. 

Τον Γιώργο Γρηγοριάδη λοιπόν τον γνωρίσαμε όλοι στο Ν. Ηράκλειο και οι στενοί σύντροφοι, τον έζησαν και ως μέλος της οργάνωσης. Άνθρωπος οξύνους, λαμπερός, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. 

Χαρακτηριστικό είναι τούτο: Ως Δήμαρχος, τότε έσκαβε τους δρόμους του Ν. Ηρακλείου η υπηρεσία του Δημου, για να περάσει σωλήνες αποχέτευσης -το Ν. Ηράκλειο ακόμα στην μεταπολίτευση είχε βόθρους, που τους επισκέπτονταν τακτικά ο «Αχόρταγος» για να τους ρουφήξει- και σε μία από τις προεκλογικές εκστρατείες περνούσαμε με το αυτοκίνητό του, από κάποιους δρόμους νεοσκαμμένους. 

Από το συνεχές τραμπάλισμα του οχήματος, κοβόταν η μέση μας. Και τότε αυθόρμητα ο Γιώρος Γρηγοριάδης, ο δήμαρχος, μας λέει αυτοσαρκαζόμενος: Μπα που να πάρει ο διάβολος το δήμαρχο με τους δρόμους του!

Χαρακτήρας αδάμαντα, που όπως κατά καιρούς ακούω, παρακολουθώντας τα όσα φτάνουν στην Πάτρα που ζω πια, παραμένει ατόφιος, όπως τότε που τον γνώρισα. 

Συνεχίζοντας και διαβάζοντας στις γραμμές της Πανδώρας,  koutipandoras.gr, πληροφορούμαι, με ικανοποίηση ότι:

«Την πρώτη ιδέα για το τι θα ακολουθήσει, πάντως, η αλήθεια είναι, οι ασθενείς τη λαμβάνουν πριν μπουν καν στο γραφείο του πρωκτολόγου. Σε ένα χαρτί Α4, με κατακόκκινα γράμματα, αναγράφεται: "Όσο υπάρχει κυβέρνηση της Αριστεράς δεν χρεώνουμε αμοιβή"», γράφει χαρακτηριστικά το iefimerida.gr.

Ο γιατρός Γρηγοριάδης απάντησε στο δημοσίευμα αυτό και στις αναδημοσιεύσεις που ακολούθησαν με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Μπορεί τον Αύγουστο να λέμε ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις, ωστόσο προχθές -στο τέλος του- το 'κανε τελικά το θαύμα του: Μέσω διαδικτύου αρχικά και έπειτα σε τηλεοπτικό σταθμό διακινήθηκε η φοβερή είδηση ότι εξετάζω δωρεάν τους ασθενείς μου επειδή είμαι Αριστερός, όπως διακηρύσσει (και) η χειρουργική μου αμφίεση. Με συντριβή ψυχής πρέπει να δηλώσω ότι παραδέχομαι του λόγου το αληθές, όπως και το γνήσιο του φωτογραφικού υλικού που το συνοδεύει. 

Φιλικά, Γιώργος Γρηγοριάδης». 

Πάντα αυτοσαρκαζόμενος ο Γιώργος Γρηγοριάδης, ο Δήμαρχος της... Ηρακλείας νιότης μου. Να τον έχει ο Θεός καλά και να ακούμε τον έφηβο της κομμουνιστικής Ανανέωσης να δίνει βροντερό πολιτικό παρών με τον τρόπο του!

Υστερόγραφο:
Ο Γιώργος Γρηγοριάδης είναι γιος φεουδάρχη. Γεννήθηκε το 1935 στη Δράµα. «Όταν γεννήθηκα, µε περιέφεραν πάνω σε ένα γαλάζιο µαξιλαράκι, ώστε οι περίπου 20.000 κολίγοι του πατέρα µου, που ήταν τσιφλικάς, να δουν τον διάδοχο της δυναστείας. Οµως ο διάδοχος βγήκε αριστερός», θυμάται. 

Φοίτησε στη στρατιωτική σχολή, όπως λέει: «ακριβώς για να ξεκόψω από την οικογένειά μου». Στα 20 του προκάλεσε σκάνδαλο και πέρασε από Στρατοδικείο, καθώς, συμπληρώνοντας μια αίτηση, στο πεδίο «θρήσκευμα» έβαλε μια παύλα.
 

Εχει πραγματοποιήσει πάνω από 41.700 εγχειρήσεις, αριθμός που σπάει κάθε ρεκόρ, δεν δίνει προσοχή όμως σετέτοιου είδους διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: