ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ευρωπαϊκή Χορωδία του ΕΑΠ στην Ανδραβίδα Ηλείας

 
Mια συναυλία - σπουδή της Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου θα παρουσιαστεί απόψε στις 21:30 στον αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Σοφίας Ανδραβίδας.
 
Το κοινό της Ηλείας απόψε θα έχει την ευκαιρία να δει μια θεατρική παράσταση, που έχει πολύ μουσική, ουσιαστικά ένα είδος θεάτρου, που δεν είναι από τα γνωστά είδη, δεν είναι όπερα ή μιούζικαλ, αλλά ένα καινούργιο είδος. Ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Χορωδίας του ΕΑΠ Βασίλης Λάζαρης μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» για την πρώτη εμφάνισης της χορωδίας μπροστά σε κοινό, σημειώνοντας ότι «είναι μια ιδιαίτερη συναυλία και παράσταση, έχει θεατρικά στοιχεία. Ο χώρος είναι ένα σημαντικό μνημείο, γοτθικό, και είναι ένα χώρος, που κινούμαστε εμείς, και γύρω από αυτά είναι και τα κείμενα γραμμένα, ούτως ώστε να δένεται η παράσταση με τον χώρο εκεί. Θέλουμε το κοινό να συνδέει την μουσική με εικόνες ταυτόχρονα, κι όχι απλά σαν μια αφηρημένη μουσική ακρόαση».
 
Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με την πρωτοβουλία δημιουργίας πολιτιστικών ομάδων, βάζει σε πρώτο πλάνο την ανοικτότητα και την εξωστρέφεια  προς την κοινωνία, αλλά και την προώθηση του πολιτισμού, δίνοντας βήμα σε όλους, φοιτητές, καθηγητές, προσωπικό αλλά και νέους δημιουργούς-καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχής μας, αναδεικνύοντας την σπουδαιότητα της συμπόρευσης της επιστήμης και της τέχνης.
 
«Μακάρι να μπορέσουν αυτές οι ομάδες να συνεργαστούν μεταξύ τους με την συμφωνική ορχήστρα είναι πιο εύκολη και αυτονόητη συνεργασία, γιατί είμαστε τα ίδια άτομα, που δουλεύουμε τις δυο ομάδες. Ελπίζουμε στο μέλλον όλα τα σύνολα χορευτικά και θεατρικά, να συμπράττουν όλα μαζί σε έννοιες συναυλίες και παραστάσεις, γιατί αυτό θα είχε πραγματικό ενδιαφέρον. Τα υπόλοιπα τα έχει δει ο κόσμος λίγο πολύ και δεν ξέρω από μόνοι μας εάν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι καινούργιο, αλλά η σύμπραξη όλων μας θα φέρει ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Λάζαρης.
 
H Ευρωπαϊκή Χορωδία θα συμμετάσχει στις 24/9 σε εκδηλώσεις, που έχει προγραμματίσει το ΕΑΠ, αλλά θα δώσει και μια συναυλία στο τέλος Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 20χρονα από την λειτουργία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: