ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ζητούν άμεσα την ανέγερση αστυν. μεγάρου στην Πάτρα

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, μετά την δημαρχία του Ανδρέα Φούρα, και η νυν δημοτική αρχή της Πάτρας θέτει ξανά εμπόδια για την ανέγερση του αστυνομικού μεγάρου στη συμβολή των οδών Αμερικής και ΝΕΟΠΑ, όπου η αστυνομική διεύθυνση διαθέτει ιδιόκτητο οικόπεδο.
 
Μπορεί πριν από 1,5 μήνα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, κατά την επίσκεψή του στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα να είχε ανάψει το πράσινο φως για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., όμως το σχέδιο υλοποίησής του φαίνεται ότι σκοντάφτει στην απόφαση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος, όπως φαίνεται, επιθυμεί το νέο αστυνομικό μέγαρο να μην ανεγερθεί δίπλα στο νέο αρχαιολογικό μουσείο, αλλά να γίνει ανταλλαγή του οικοπέδου με ένα άλλο, που διαθέτει ο δήμος στο τέρμα της Αγίας Σοφίας.
 
Ο αντιπρόεδρος της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» τόνισε ότι «το οικόπεδο, που αντιπροτείνεται, έχει σοβαρά προβλήματα, σε θέματα απαλλοτρίωσης και αποτελεί μεγάλο οικονομικό κόστος, σε αντίθεση με το υπάρχον, που μπορεί άμεσα να γίνει η όποια ανέγερση».
 
Όσον αφορά τα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής της Πάτρας για εκμετάλλευση του χώρου, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας απαντά ότι «εγώ όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω δει καμία εκμετάλλευση του χώρου, ούτε δίπλα από τον χώρο του οικοπέδου του δικού μας, το οποίο εάν πάτε σήμερα, θα δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Είναι ένας χώρος, που δεν συνάδει με το αρχαιολογικό μουσείο, έχει καλαμιές . Όλοι το σκέφτονται και το θυμούνται μόλις οι αστυνομικοί θελήσουν να κάνουν κίνηση για να δημιουργήσουν στο σημείο ένα αστυνομικό μέγαρο και φαίνεται ότι αυτό είναι το πρόβλημά τους στην ουσία».
 
Εμπλοκή στην ανέγερσή του είχε υπάρξει και στο παρελθόν (2010) όταν ήταν δήμαρχος ο Ανδρέας Φούρας, με αποτέλεσμα να χαθεί το κονδύλι, που είχε εξασφαλιστεί για την κατασκευή του.«Τότε θεωρούσε ότι το αστυνομικό μέγαρο δεν συνάδει να είναι δίπλα σε κάποιο μουσείο, λες και οι αστυνομικοί υπάλληλοι αποτελούν κάποιο μίασμα. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ένα αστυνομικό μέγαρο , το οποίο να είναι σύμφωνο με την αρχιτεκτονική της περιοχής. Μάλιστα τότε είχαμε εξασφαλίσει και ένα μεγάλο κονδύλι, προκειμένου να ξεκινούσε άμεσα η ανέγερση. Όμως η εμπλοκή που έθεσε η τότε δημοτική αρχή, δημιούργησε πολλά προβλήματα και το κονδύλι, λόγω της κρίσης χάθηκε, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μιλάμε για αστυνομικό μέγαρο και να μην έχει γίνει» σημείωσε ο κ. Τσίτσικας.
 
Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε μια επαφών και συναντήσεων με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, και με άλλους φορείς. «Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι και να θυμούνται όλοι ότι οι αστυνομικοί πλέον έχουν, και μνήμη και κρίση, και ο καθένας σύντομα θα κριθεί από τις πράξεις και τις θέσεις, που θα πάρει» ξεκαθάρισε ο κ. Τσίτσικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: