ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Εγκαινίασε χθες την Ιόνια Οδό ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρα



«Είναι πολύ σημαντικό για την Ήπειρο. Κανείς δεν έδινε σημασία μέχρι τώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό

Βελτιώνεται σημαντικά η πρόσβαση στα λιμάνια Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Αστακού, με την λειτουργία της!


Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε σύσκεψη χθες με τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, στο περιθώριο της δεξίωσης στο μουσείο Αργυροτεχνίας για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού, που προηγήθηκαν και αποτέλεσαν σημαντικό γεγονός για την Περιοχή, αλλά και για τα λιμάνια Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Αστακού.
 
Και αυτό πέραν της σύνδεσής της με τις όμορες πόλεις Αγρίνιο, Άρτα, Γιάννενα, στις οποίες τα αγροτικά προϊόντα θα ταξιδεύουν με απίστευτη ταχύτητα προς το αθηναϊκό κέντρο και τις υπόλοιπες πόλεις, αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι η διαδρομή Αθήνα-Γιάννενα θα πραγματοποιείται σε τρεισήμισι ώρες, ενώ αντίστοιχα, από Πάτρα μέχρι Γιάννενα θα αρκούν μιάμιση ώρα και κάτι. 

Και τούτο διότι η διαδρομή που περνά μέσα από την Παλιοβούνα είναι το κύριο σημείο που μειώνει την απόσταση, τουλάχιστον κατά δύο ώρες!

Κατά την σύσκεψη ο δήμαρχος Ιωαννίνων τόνισε στον πρωθυπουργό την ιδιαίτερη σημασία της επίλυσης του χρόνιου προβλήματος με τις εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού του αεροδρομίου Ιωαννίνων. «Είναι πολύ σημαντικό για την Ήπειρο. Κανείς δεν έδινε σημασία μέχρι τώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό.

Ο Αλ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στα εγκαίνια υπογράμμισε πως πλέον οι πτήσεις τσάρτερ θα μπορούν να έρχονται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, να ανεφοδιάζονται εκεί και έτσι να ενισχυθεί ιδιαίτερα η τουριστική κίνηση στην περιοχή.

Επίσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τέθηκε το μείζον ζήτημα της προστασίας της λίμνης των Ιωαννίνων και τονίστηκε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με σταθερά βήματα  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της λίμνης (Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη, ολοκλήρωση του αποχετευτικού της πόλης και επέκταση του βιολογικού).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα χθεσινά εγκαίνια της Ιόνιας Οδού χαιρέτισε με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνοντας πως η κατασκευή της υποστηρίχθηκε 100% από τα ταμεία συνοχής χάρη στα έκτακτα μέτρα που πρότεινε η Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος του 2015.

«Ένα νέο ξεκίνημα για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα». «Η ΕΕ επενδύει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Ελλήνων πολιτών με ασφαλέστερους δρόμους και μειωμένο χρόνο ταξιδιού. Καλύτερες συνδέσεις στις μεταφορές σημαίνουν επίσης νέες οικονομικές ευκαιρίες και ταχύτερη ανάπτυξη. Η Ιόνια Οδός αποτελεί μία νέα ένδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και φιλίας με την Ελλάδα», δήλωσε σχετικά η επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: