ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Κύριε Πελετίδη βρεθήκατε λιποβαρής, μην ζορίζεσθε!


Μίνι  Περιμετρική, Παπαδιαμαντοπούλου και Τισαμμένους, 2-12-2014. Τα τοιχία έχουν στηθεί, ετοιμάζεται το κλείσιμο της Τισαμμένους. Οι δημοτικοί σύμβουλοι «αγρόν ηγόρασαν» ή μάλλον, είχαν πάει τα γίδια γι άρμεγμα! Σήμερα ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης δεν θέλει λέει το έργο, που είναι της ΕΟΚ των μονοπωλίων!



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Που το πάει που το φέρνει η δημοτική αρχή Πελετίδη, στην Πάτρα, το γυρίζει στην ανέξοδη... επανάσταση(!) για να μας πείσει για ποιο ζήτημα; Ούτε και η ίδια δεν ξεκαθαρίζει! Δε θα λάβει μέρος λέει στην παρουσίαση της μίνι Περιμετρικής, γιατί είναι έργο των καπιταλιστάδων της ΕΟΚ!


Διάβασα την ανακοίνωσή της (ερώτημα: αλήθεια ποιος φωτεινός... ανεγκέφαλος, σκέφτηκε τέτοια σοφία για να την κάνει ανακοίνωση του δήμου των Πατρινών;) και μιλά σαν να ήταν σε παρακολούθηση του έργου αυτού, που εξελίσσεται από το 1990! Ενώ είναι γνωστό πως είχε "τα ζώα της αργά" επί  τόσα χρόνια κι ενώ συνέβαιναν «πράματα και θάματα» από τότε ουκ και λίγα, αυτή η δημοτική αρχή αφ' ότου ανέλαβε, αλλά και ως παράταξη της αντιπολίτευσης δεν έβγαλε μιλιά.

Μοιραία κι άβουλη, παρέλυε από το φόβο μπροστά στο ενδεχόμενο να την κατηγορήσουν ότι μπαίνει φραγμός στο έργο πνοής για τα επόμενα δυόμισι χιλιάδες (σ.σ.: που λέει ο λόγος) χρόνια της πόλης!

Και σήμερα το παιδί μίλησε. Και τι είπε; Διαβάστε και θαυμάστε:

Η ανακοίνωση κάποιου σοφού ανεγκέφαλου από το Δήμο

«Ο Δήμος Πατρέων, δεν θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιούνται αύριο, 5 Σεπτέμβρη στην μίνι περιμετρική.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διαφημίζει τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού της.

Αυτή τη φορά, κάτω από το φως της πανσελήνου, προβάλλει την μίνι περιμετρική, ένα έργο αναγκαίο για το λαό γιατί εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησής του, του οποίου όμως η κατασκευή καθυστερεί επί δεκαετίες.

Την ίδια στιγμή, κρύβεται επιμελώς στη σκιά του φεγγαριού, ότι το «μάρμαρο» της χρηματοδότησης των έργων, το πληρώνουν οι λαοί των χωρών της Ε.Ε., με βαριά φοροληστεία και σκληρή εκμετάλλευση.

Και αυτό που τελικά επιστρέφεται σε αναγκαία έργα, αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό.

Επιμελώς επίσης αποκρύπτουν ότι το κριτήριο των επιλέξιμων έργων και των χρηματοδοτήσεων, από τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά προγράμματα, είναι η εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Γι’ αυτό λοιπόν έργα που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, όπως αυτά της αντισεισμικής και της αντιπλημμυρικής προστασίας, δεν είναι επιλέξιμα και δεν χρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Εδώ, όπως πολύ σωστά λέει και ο λαός μας: "Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά"».


Σημείωση του Istologiou G. Mosxou:

Πράγματι: «Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει» λέει ο λαός μας. Και ευθύς αμέσως το ερώτημα: Ποίου τα καμώματα; Μήπως του κυρίου δημάρχου Πατρέων, που αδιαφορώντας για όσα συμβαίνουν στην πόλη της οποία ηγείται, δεν μερίμνησε ώστε να μην αποκλειστεί ολόκληρη συνοικία με το τύφλωμα της οδού Τισαμμένους; Αυτής της οδού που εξαιτίας της στραβής πολιτικής των υπηρεσιών όλος ο όγκος της κυκλοφορίας περνά στην οδό Γερμανού και έρχονται ώρες που καταντά κόλαση η διάβασή της;

Κι αυτό γιατί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αδιαφόρησαν για την λήψη υψομετρικών στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου, με αποτέλεσμα να σηκώσουν το δρόμο, να μπαζώσουν το πέρασμα της Τισαμμένους στην Παντοκράτορος και να έχουμε τη σημερινή κατάσταση!

Πότε ο δήμαρχος πέρασε από το σημείο αυτό να δει τι συμβαίνει; Που ακούστηκε ο πρώτος πολίτης της πόλης να μην έχει άποψη για το εάν πρέπει να κλείσει ή όχι ένας δρόμος; Από πότε ένας δήμαρχος, υποτίθεται  για το λαό, βλέπει να συμβαίνουν αυτά, ακούει, διαβάζει εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ, το Istologogio G. Mosxou που ξελαρυγγιάζεται τόσο καιρό να τα καταγγέλλει και τόσο αυτός, όσο και οι σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους αυτά τα τραγελαφικά. Και το σημαντικότερο: Να καμώνονται τους αριστερούς  και δήθεν να κατακεραυνώνουν τις δεξιές παρεκκλίσεις;

Και καλά να μην υπερασπίζεσαι το δικαίωμα του πολίτη να έχει πρόσβαση στο δρόμο του, δικαίωμά σου, άποψή σου. Αλλά και να μην βγαίνεις με θάρρος και να αιτιολογείς την θέση του, αυτό είναι από τα άγραφα. Πολύ περισσότερο, όταν ως δημοτική αρχή, ζητάς να βρείς αφορμή για να μην παραστείς στην παρουσίαση του έργου, μόνον και μόνον για να κάνεις αντιπολίτευση.

Και μάλιστα, αντιπολίτευση της δεκάρας, αφού και ο ίδιος ξέρεις ότι φάνηκες λιποβαρής όταν χρειάστηκε να ζυγιστείς στη ζυγαριά του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: