ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Εξοπλίστηκαν τα ΤΕΠ Παιδιατρικής νοσοκομείου Πύργου



Σε μία λιτή τελετή στις 13 Οκτωβρίου 2017, που πραγματοποιήθηκε στον πρώτο όροφο του Νοσοκομείου Πύργου τελέστηκαν τα εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Παιδιατρικής Κλινικής, ενώ το παρόν έδωσαν τόσο οι δωρητές, όσο και μέλη του σωματείου «Παιδικού Τραύματος».
 
Η προσπάθεια αυτή είχε ξεκινήσει από την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος πριν από ένα χρόνο για την ανανέωση του εξοπλισμού. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικής αξίας περίπου 53.000 ευρώ, με στόχο τις ανάγκες βελτίωσης της περίθαλψης των ασθενών του παιδιατρικού τμήματος. 
 
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη δωρεά στα ΤΕΠ της παιδιατρικής κλινικής, μιλώντας το πρωί «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7», όπου και ανέφερε ότι «είναι μια προσφορά, που ενισχύει την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών… Ήταν μια προσφορά προς τα παιδιά του νομού και των επισκεπτών του».
 
Πριν από δέκα χρόνια όταν άρχισε δειλά τη λειτουργία της η Παιδιατρική κλινική με πολλές ελλείψεις, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό, όλο το προσωπικό είχε την αγωνία και το άγχος, πως θα πετύχουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο λειτουργίας και προσφοράς. Παρά τις δυσκολίες έως τώρα κατάφεραν η λειτουργίας της κλινικής να είναι ικανοποιητική και να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια τα περιστατικά των μικρών ασθενών από την Ηλεία. Πάντα φυσικά ονειρεύονταν την ώρα, που θα αποκτούσαν τα ΤΕΠ της παιδιατρικής του νοσοκομείου έναν καλύτερο εξοπλισμό και πιο εξειδικευμένο που θα διευκόλυνε σημαντικά το έργο τους και αναβάθμιζε τις  παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο παιδικό πληθυσμό του νομού. Ο νέος εξοπλισμός έχει φθάσει στο νοσοκομείο του Πύργου από τα μέσα καλοκαιριού.
 
«Υπήρχε εξοπλισμός, ο οποίος είχε παλιώσει. Πήραμε έναν σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Αρκεί να σας πως ότι όταν διακομιζόταν ένα περιστατικό σε άλλο νοσοκομείο ο γιατρός χρησιμοποιούσε χειροκίνητο αναπνευστήρα , ενώ τώρα υπάρχει δυνατότητα φορητού αναπνευστήρα , ο οποίος είναι σύγχρονης τεχνολογίας» σημείωσε ο κ. Διαμαντόπουλος.
 
Ωστόσο η διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου, με αίτημά της στο Υπουργείο Υγείας, ζητά να ενταχθεί το νοσηλευτικό ίδρυμα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο αφορά μηχανήματα της καθημερινότητας και περιμένουν την έγκριση σκοπιμότητας, καθώς ένα από τα προβλήματα του νοσοκομείου είναι η παλαιότητα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. «Υπάρχουν συχνές βλάβες λόγω παλαιότητας, έχουμε συμβάσεις συντήρησης, που μπορούμε γρήγορα να τις αντιμετωπίσουμε, αλλά μια από τις προκλήσεις των επόμενων μηνών είναι η ανανέωση του εξοπλισμού μας» επισήμανε ο κ. Διαμαντόπουλος.
 
Στην πλειοψηφία τους τα ιατρικά μηχανήματα, με τα οποία είναι στελεχωμένο και λειτουργεί αυτή την στιγμή το νοσοκομείο της Ηλείας είναι από το…2004. Εκτός αυτού όμως κατά την διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν μηχανήματα για τα οποία αν και είχαν ξοδευτεί αρκετές χιλιάδες ευρώ δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ προς όφελος των ασθενών. «Στο χειρουργείο βρήκα ένα μικροσκόπιο κατάλληλο για επεμβάσεις στα μάτια, το οποίο κοστίζει σήμερα 70.000 ευρώ και δεν είχε χρησιμοποιηθεί σχεδόν ποτέ. Δεν είχε ασχοληθεί κανένας για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί . Τώρα πλέον αξιοποιείται το μηχάνημα οστικής πυκνότητας, το οποίο ήταν 3 χρόνια με βλάβη , αλλά και το μηχάνημα της μαστογραφίας, που είχε χρόνια να λειτουργήσει» κατέληξε ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: