ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση κατοίκων Βραχνεΐκων



Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτώβρη, στην αίθουσα του Σταυροπούλειου, η Συνέλευση των κατοίκων και των Συλλόγων της Δημοτικής Κοινότητας Βραχνεΐκων.

Στην Συνέλευση παραβρέθηκαν εκπροσωπώντας τον Δήμο, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, οι Αντιδήμαρχοι Ιουλία Γιαννιτσοπούλου και Παύλος Στάμος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.
Ξεκινώντας τις εργασίες της Συνέλευσης, η Αντιδήμαρχος Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στις δράσεις της Δημοτικής Αρχής στην Δημοτική Ενότητα Βραχνεΐκων και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να τοποθετηθούν για τα προβλήματα της περιοχής και τα έργα που είναι αναγκαία για την βελτίωση της καθημερινότητας.
Οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις τους, αναφέρθηκαν  ιδιαίτερα, στα θέματα της ύδρευσης και της αποχέτευσης, της διάβρωσης των ακτών, της νότιας χάραξης κ.λπ.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, μίλησε κυρίως για το θέμα της ύδρευσης και της αποχέτευσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Εμείς, από το 2014, εκπονήσαμε ένα τεχνικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο δίνουμε προτεραιότητα στα αυτονόητα. Να έχουν οι κάτοικοι της Πάτρας καθαρό, καλής ποιότητας νερό και να απαλλαγούν από τους βόθρους. Χιλιάδες νοικοκυριά σήμερα, εξυπηρετούνται με βόθρους και αυτό θέλουμε να το διορθώσουμε. Ξεκινάμε σημαντικά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης.
Είμαστε έτοιμοι από πλευράς μελετών και όλων των υπολοίπων διαδικασιών και σε ό,τι αφορά την περιοχή των Βραχνεΐκων, στις 25 Οκτώβρη, θα υποβάλλουμε για έγκριση τα τεύχη δημοπράτησης.
Στόχος μας είναι τέλος Γενάρη με αργές Φλεβάρη του 2018 να γίνει η δημοπράτηση του έργου αποχέτευσης.
Σε ό,τι αφορά την ύδρευση, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα της περιοχής, εξαιτίας των συχνών βλαβών. Έχουμε βάλει και το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, στις προτεραιότητές μας.
Το νερό, είναι βασικό κοινωνικό αγαθό, γι’ αυτό εξασφαλίζουμε να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς νερό. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση και την επιχειρηματική δράση.
Το υπό κατασκευή φράγμα Πείρου – Παράπειρου, μπορεί να τροφοδοτήσει και να καλύψει μεγάλο ποσοστό από τις ανάγκες της πόλης. Η διαχείρισή του από Ανώνυμη Εταιρεία ή από Διαδημοτική Επιχείρηση, θα έχει αποτέλεσμα, την ιδιωτικοποίηση και την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού. Θα επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα με αύξηση της τιμής του νερού.
Η διαχείριση του φράγματος Πείρου – Παράπειρου, πρέπει να γίνει από Εθνικό, Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα σχεδιάζει, θα προσλαμβάνει προσωπικό, θα υλοποιεί το έργο της ορθολογικής διαχείρισης και μπορεί να εξασφαλίσει χωρίς νέες επιβαρύνσεις, νερό με επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους». 



Οι λαϊκές συνελεύσεις, συνεχίζονται ως εξής:
-Χθες Τετάρτη 18 Οκτώβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Ανατολικό Διαμέρισμα, στα γραφεία του Διαμερίσματος (Εγλυκάδος 98).
-Την Παρασκευή 20 Οκτώβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Νότιο Διαμέρισμα, στο ΚΑΠΗ Ψάχου.
-Το Σάββατο 21 Οκτώβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Αρκτικό Διαμέρισμα, στο ΚΑΠΗ Αγυιάς (Ν. Καζαντζάκη 21).
-Την Κυριακή 22 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, στην Δημοτική Ενότητα Ρίου, στο κτίριο του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: