ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Εγκαινιάστηκαν αγροτικές φυλακές Γυναικών στον Ελεώνα Θήβας




Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, παρευρέθηκε χθες, 18.10.2017, στα εγκαίνια του Αγροτικού Τμήματος Γυναικών του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας, από τον υπ. Δικαιοσύνης, Σ. Κοντονή. 


Η μερική μετατροπή του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας σε Αγροτικό Τμήμα Κράτησης Γυναικών, συνιστά εμβληματικό έργο, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι η τελευταία φορά που λειτουργούσε γυναικεία αγροτική φυλακή στη χώρα μας, ήταν το 1950.

Ταυτόχρονα, αποτελεί και σημαντική επιτυχία της ΓΓΙΦ, εφόσον η συγκεκριμένη                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                πρωτοβουλία είχε αποτελέσει και πρόταση, ανάμεσα σε άλλες, της Γενικής Γραμματέα Ισότητας, προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά και από τη συνάντησή της  με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Φυτράκη, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γενική Γραμματέας,  Φωτεινή Κούβελα,  τόνισε ότι «η επιτυχία της μερικής μετατροπής του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας σε Αγροτικό Τμήμα Κράτησης Γυναικών, αφενός ενισχύει το θεσμό των Αγροτικών Καταστημάτων Κράτησης και αφετέρου σηματοδοτεί ένα μεγάλο έργο, το οποίο συνυπάρχει με τις επιταγές της ισότιμης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κρατουμένων. Χαιρετίζουμε, λοιπόν, αυτή μας την επιτυχία και συνεχίζουμε να στηρίζουμε δυναμικά τόσο τις γυναίκες κρατούμενες, όσο και εκείνες που αποφυλακίζονται,  στην προσπάθεια τους για ομαλή ένταξη στην κοινωνία».

 Η μετατροπή ξεκίνησε πιλοτικά με τη συμμετοχή 12 γυναικών, με περιθώριο ο αριθμός αυτός να αυξηθεί. Οι γυναίκες κρατούμενες θα έχουν πια τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης με τη φύση,  αποκτώντας γνώσεις και εφόδια για τη μετέπειτα ζωή τους, ώστε να είναι ικανές να ασχοληθούν με τον αγροτοδιατροφικό τομέα της οικονομίας. Παράλληλα, η εργασιακή ενασχόληση των γυναικών θα αμείβεται, ενώ είναι επίσης προς όφελός τους, εφόσον προσμετράται υπέρ τους σε σχέση με το χρόνο αποφυλάκισής τους.

Επίσης, έχει ήδη δρομολογηθεί και άμεσα πρόκειται να προσληφθεί άτομο με την ειδικότητα του βρεφονηπιοκόμου για τα παιδιά των γυναικών κρατουμένων, με βάση τον πρόσφατο  ν.4491/2017/αρθ.19. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, σε συνέχεια του αιτήματος της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι εταιρείες Septona και Σκλαβενίτης ευαισθητοποιήθηκαν στο κάλεσμα της ΓΓΙΦ και προσέφεραν προϊόντα υγιεινής για τις γυναίκες κρατούμενες. Η ΓΓΙΦ ευχαριστεί θερμά τις ως άνω εταιρείες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: