ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Τζανακόπουλος: Κοινωνικό πλεόνασμα και φέτος



Ο Δ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι στις κοινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και την Κριστίν Λαγκάρντ υπογραμμίστηκε η βούληση και των δύο πλευρών για άμεση ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης, χωρίς νέα μέτρα.
 
Παράλληλα επαναβεβαίωσε την πρόθεση της Κυβέρνησς να αποδώση μέρος του κοινωνικού πλεονάσματος στις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, το ύψος του οποίου θα προσδιοριστεί  τον Νοέμβριο, εφ' όσον αυτό σιγουρευθεί. Και πάντα σε συνεννόση με τους ευρωπαϊκούς φορείς

Ακόμη τόνισε ότι: 

«Όσοι, σε μια ακόμα στιγμή καταστροφολογικού déjà vu, προέβλεπαν νέα μέτρα, διαψεύστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Η πορεία της οικονομίας και  η εκπλήρωση των στόχων δεν θα δικαιολογούσαν νέα μέτρα. Η ανάπτυξη για το 2017 αναμένεται να βρίσκεται κοντά στο 2%» συμπλήρωσε.

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ «εντάσσεται στο πλαίσιο του δόγματος της  πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και επιβεβαιώνει την  αναβάθμιση της οικονομικής και γεωπολιτικής σημασίας  της χώρας, την οποία αναγνώρισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως επίσης και όλοι οι ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη που τα τελευταία δύο χρόνια έχει συναντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός», τόνισε σε άλλο σημείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μάλιστα, ο Δ. Τζανακόπουλος θύμισε ότι --«μετά από μία μακρά  περίοδο διεθνούς απομόνωσης της χώρας», όπως τόνισε-- ο πρωθυπουργός έχει συναντηθεί από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του με τον Μπάρακ Ομπάμα, δύο φορές με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, την Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και με τους Γάλλους Προέδρους Ολάντ και Μακρόν, ενώ επισκέφτηκε και την Κούβα.

Παράλληλα παρουσίαζε την ατζέντα των συζητήσεων που είχαν η ελληνική και η αμερικανική κυβέρνηση.

Τα, κρίσιμα, όπως τα χαρακτήρισε, ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν:

- Ζητήματα οικονομίας και ενίσχυσης των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας ανάμεσα στα Υπουργεία Οικονομίας των δύο χωρών για τη συνεργασία και την προετοιμασία του «εδάφους» για το διμερές εμπόριο, την προώθηση της  καινοτομίας και την ενίσχυση των επενδύσεων.
- Συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας -περιφερειακών εξελίξεων.
- Τέθηκε το μείζον ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους αλλά και η ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
- Ενώ, τέλος, τέθηκε επί τάπητος από τον πρωθυπουργό οι ελληνικές θέσεις για τα εθνικά ζητήματα. Συζητήθηκε, ακόμη, το θέμα της αναβάθμισης του ελληνικού στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Δεν υπάρχουν σχόλια: