ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Σοβαρό ατύχημα εργαζομένου στην Ξερόλακκα


«Προέχει τώρα η υγεία του εργαζόμενου και η στήριξη της οικογένειας του. Αλλά σίγουρα δεν μπορεί απλά να προστεθεί και το σημερινό στο μαύρο μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων» λέει η συνδικαλίστρια δημοτική σύμβουλος της ΡΑΠ Ουρανία Μπίρμπα.




Ζητείται έρευνα

προς πάσα κατεύθυνση

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΟΥ - ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΠΙΡΜΠΑ: «ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΕΥΘΥΝΕΣ, ΜΕΤΡΑ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ»


Τον καρπό του αριστερού χεριού έχασε ένας 52χρονος υπάλληλος του Δήμου Πατρέων, σε εργατικό ατύχημα, που συνέβη όταν εξερράγη στα χέρια του, σήμερα το μεσημέρι, κιβώτιο που νωρίτερα ανύποπτος μετέφερε από το υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Πάτρας, στη διαδικασία περισυλλογής απορριμμάτων, με σκοπό την μεταφορά τους στην Ξερόλακκα. Στο χώρο ήσαν κατασχεμένα εκρηκτικά (κροτίδες κ.α.) και κυνηγετικά όπλα. 

«Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την οργή και την θλίψη της για το τραγικό συμβάν του σοβαρού τραυματισμού εργαζόμενού μας στην Καθαριότητα», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Πατρέων, αλλά δεν αναφέρει ρητά, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, που του προκάλεσαν την οργή;


Ποιους αφορά, αφού φέρεται ο λαλίστατος κατά τ' άλλα δήμαρχος, να εξεμάνη από το συμβάν, μα όμως να μην μιλά ξεκάθαρα, δίνοντας την εντύπωση ότι θέλει κάτι να κρύψει.

 Και προφανώς, εάν συνέβαινε παρόμοιο εργατικό ατύχημα σε εργοδότη του ιδιωτικού τομέα, οι καταγγελίες, οι αφορισμοί και η επίρριψη ευθυνών θα ήταν δεδομένες, ενώ θα καλούνταν ο εισαγγελέας να επέμβει και το λιγότερο που θα ακολουθούσε θα ήταν η κράτηση των υπευθύνων στο αστυν. τμήμα της περιοχής, μέχρι  να αποφασίσει ο Εισαγγελέας, εννοείται όχι της Πάτρας!

Αντιθέτως ως μέγας κριτής ο Δήμαρχος Πατρέων μας ενημερώνει πως:
«Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος θα ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τις αιτίες που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενού μας».

Κι ενώ ο άνθρωπος έχασε το χέρι άπαξ διά παντός, τίθεται το ερώτημα: Οι  έρευνες θα στραφούν προς πάσα κατεύθυνση;

Ή θα βγει ο εργαζόμενος αναλώσιμος παθών και ζημιωμένος;  
  
Στο μεταξύ, οι άνδρες της Αστυνομίας σε συνεργασία με πυροσβέστες εξέτασαν τα δύο οχήματα που βρίσκονται στο «Μεταγωγών» στη Γούναρη. Αυτά μετέφεραν, τα πυρομαχικά από τα Δικαστήρια στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας. Παράλληλα αστυνομική δύναμη παραμένει και στο χώρο του ΧΥΤΑ όπου έγινε η έκρηξη και ερευνούν το χώρο, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλες σφαίρες ή πυρομαχικά στο χώρο.

ΔΗΛΩΣΗ Ουρ. Μπίρμπας για την έκρηξη στη Ξερόλακκα

Η δημοτική σύμβουλος της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη και γνωστή συνδικαλίστρια, σχετικά με το τραγικό συμβάν έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το τραγικό εργατικό ατύχημα σήμερα στην Ξερόλακκα, μας βάζει όλους μπροστά στις ευθύνες μας.

Προέχει τώρα η υγεία του εργαζόμενου και η στήριξη της οικογένειας του.
Αλλά σίγουρα δεν μπορεί απλά να προστεθεί και το σημερινό στο μαύρο μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων.

Χρειάζονται συμπεράσματα, ευθύνες, μέτρα. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Κορδάς

Με δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Κορδάς ανέφερε πως στο σημείο που έγινε η έκρηξη υπήρξαν χαρτιά και σφαίρες, τονίζοντας πως οι υπάλληλοι Καθαριότητας είχαν κληθεί στο Δικαστικό Μέγαρο από Εισαγγελία ώστε να παραλάβουν τα απορρίμματα.


Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

«Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την οργή και την θλίψη της για το τραγικό συμβάν του σοβαρού τραυματισμού εργαζόμενού μας στην Καθαριότητα.

Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε από έκρηξη αγνώστου αντικειμένου το οποίο συμπεριλαμβάνονταν στη ποσότητα των άχρηστων υλικών του Πρωτοδικείου Πάτρας.

Η παραλαβή των υλικών από την Υπηρεσία του Δήμου έγινε κατόπιν αιτήματος του Πρωτοδικείου το οποίο ζητούσε την αποκομιδή των άχρηστων υλικών από το χώρο των Δικαστηρίων.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό ατύχημα, μετέβη αμέσως στο Νοσοκομείο και παραμένει για να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της υγείας του τραυματία εργάτη και να εκφράσει την συμπαράστασή του σε αυτόν και στην οικογένειά του.

Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος θα ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τις αιτίες που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενού μας».


Εργατικό ατύχημα  και στο Δρέπανο

Παραμένει στο νοσοκομείο του Ρίου ο άτυχος αλλοδαπός άντρας μετά από το εργατικό ατύχημα που είχε χθες (16 Οκτωβρίου), στο Δρέπανο την ώρα που έριχνε gunite (εκτοξευμένο σκυρόδεμα). Όπως είναι γνωστό, ακούμπησε σε γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο άνδρας εκτός από την καρδιακή αρυθμία έχει να αντιμετωπίσει κάποια παραλυσία σε άκρο του. Παραμένει στο νοσοκομείο για νευρολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχουν βγει.

 «Το θέμα που τίθεται είναι αυτό των μέτρων ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται. Το ερώτημα είναι όχι γιατί βρίσκονταν εκεί τα συγκεκριμένα καλώδια αλλά γιατί ήταν “γυμνά”» αναφέρει το Συνδικάτο Οικοδόμων.
Σημειώνεται ότι το προσκείμενο στο ΚΚΕ, Συνδικάτο Οικοδόμων, συνήθως ευαισθητοποιημένο για εργατικά ατυχήματα, όπως αυτό το συμβάν στο Δρέπανο και απορροφημένο εκεί, ακόμη δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για το τραγικό γεγονός στην Ξερόλακκα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: