ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Πελετίδης προς Πρωτοδικείο Πατρών: Έχετε ευθύνη!


Το εργατικό ατύχημα εις βάρος του ατυχούς εργάτου πατέρα τεσσάρων παιδιών, που προκλήθηκε εντός του χώρου της δημοτικής επιχείρησης του ΧΥΤΑ στην Ξερόλακκα, είναι γεγονός από χθες. Οι αιτίες και οι ευθύνες που προκύπτουν είναι ένα ακόμη ζητούμενο από την επόμενη στιγμη του ατυχήματος. Ο καρπός του χεριού του αποκόπηκε εν ώρα εργασίας και αυτό επιφέρει  μία σειρά από παρεπόμενα, όπως ποινική ευθύνη, αλλά και το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αποκατάστασης της λειτουργικότητας του χεριού ενός σχετικά νέου ανθρώπου, για τα εργασιακά δεδομένα. Ή ακόμη και την μετάταξη του παθόντος στην κατηγορία των ατόμων με ειδικά προβλήματα.

Ο Δήμος Πατρέων δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και ακόμη δεν έχει υπάρξει απάντηση από το Πρωτοδικείο, στο οποίο α΄πευθυνόμενος ο Κ. Πελετίδης, επισημαίνει: 

«Με έκπληξη και δέος πληροφορούμαστε από τον τύπο, ότι στο υπό απόσυρση υλικό, εμπεριέχονταν οπλισμός και σφαίρες! Έχετε την ευθύνη της άμεσης και υπεύθυνης πληροφόρησής μας».

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε σήμερα στο Πρωτοδικείο Πατρών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών με το υπ’ αριθμ 4391 πρωτ. επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε και στην Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών. Μέσω της επιστολής ζητά άμεσα εξηγήσεις και την αναγκαία πλήρη πληροφόρηση, για τις αιτίες που προκάλεσαν το ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό  εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

Όπως αναφέρει: "Στο  το υπ’ αρ. 2423 στις 11/10/2017 έγγραφο του Πρωτοδικείου Πατρών, προς το τμήμα κοινοχρήστων χώρων, περιγράφονται τα είδη απορριμμάτων που κλήθηκε η υπηρεσία μας να μεταφέρει στην περιοχή της Ξερόλακκας. Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε από έκρηξη άγνωστου αντικειμένου, το οποίο συμπεριλαμβανόταν στην ποσότητα των άχρηστων υλικών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο έγγραφο του Πρωτοδικείου, σημειώνεται ότι: «Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 102/2017 πράξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών διατάχθηκε η καταστροφή κατασχεθέντων ρυπαρών πραγμάτων, που φυλάσσονται στην υπηρεσία μας και ειδικότερα πειστηρίων ετών 2006 μέχρι 2017 και παλαιότερων ετών προ του 2000, τα οποία φυλάσσονται ως επί το πλείστον σε μεγάλες σακούλες και μεγάλα χαρτοκιβώτια.

Τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά και σκαφτικά εργαλεία, κράνη, δύο τραπέζια, πλαστά διαβατήρια κ.λπ. Τα ανωτέρω είναι ογκώδη και σε μεγάλη ποσότητα και για το λόγο αυτό σας εφιστούμε την ΠΡΟΣΟΧΗ ότι χρειάζεται μεγάλο φορτηγό για την απομάκρυνσή τους  (…)».


Με έκπληξη και δέος πληροφορούμαστε από τον τύπο, ότι στο υπό απόσυρση υλικό, εμπεριέχονταν οπλισμός και σφαίρες! Έχετε την ευθύνη της άμεσης και υπεύθυνης πληροφόρησής μας".

Έρευνα διέταξε ο Σταύ. Κοντονής

Το θέμα της μοιραίας έκρηξης στην Ξερόλακκα, εξ αιτίας των απορριμμάτων του Πρωτοδικείου Πατρών, που μεταφέρθηκαν εκεί από φορττηγό όχημα του Δήμου Πατρέων, έχειπροβληματισει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Σταύ. Κοντονής έχει διατάξει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και να αναδειχθούν οι υπεύθυνοι.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: