ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Αγόγγιστοι οι δικαστές κατά Ηριάννας και Περικλή

Απερρίφθη και η δεύτερη αίτηση αναστολής ποινής τους! 

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας απέρριψε την αίτηση αναστολής ποινής της Ηριάννας και του συγκατηγορουμένου της, Περικλή, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση. Το δικαστήριο αρνήθηκε να κάνει δεκτές τις αιτήσεις αναστολής έκτισης ποινής στους δύο καταδικασθέντες σε κάθειρξη 13 ετών για «συμμετοχή τους Πυρήνες της Φωτιάς».


Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με έντονες αποδοκιμασίες από τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

Ήταν η δεύτερη αίτηση των δύο νέων που απορρίφθηκε, καθώς έχει προηγηθεί αρνητική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου τον περασμένο Ιούλιο με σκεπτικό ότι δεν υφίστανται ανεπανόρθωτη βλάβη από την κράτηση τους στην φυλακή.

Νωρίτερα, την απόρριψη των προσφυγών της Ηριάννας και του Περικλή είχε εισηγηθεί ο εισαγγελέας Γιώργος Γεράκης, θεωρώντας αβάσιμους τους ισχυρισμούς που προβάλουν στις αιτήσεις τους οι δύο καταδικασθέντες σε κάθειρξη 13 ετών για «συμμετοχή τους Πυρήνες της Φωτιάς».

Με την πρότασή του, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητούσε από τους δικαστές να μην κάνουν δεκτές τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης των ποινών των δύο, κρίνοντας πως δεν αποδεικνύεται η «ανεπανόρθωτη βλάβη» που απαιτεί ο νόμος για τον τερματισμό της κράτησης των δύο καταδικασθέντων και ουσιαστικά ζήτησε από τους εφέτες να αρνηθούν στους δύο νέους την έξοδο από την φυλακή.

Αναφερόμενος στο αίτημα του 33χρονου Περικλή, που στηρίζεται σε ζήτημα υγείας, ο εισαγγελέας υποστήριξε πως δεν προέκυψε στοιχείο για επιδείνωση της υγείας του.

Για την αίτηση της Ηριάννας, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι το ζήτημα της διδακτορικής της διατριβής μπορεί να αντιμετωπιστεί «με μία παράταση στο μέλλον» και επομένως δεν συνιστά υπέρμετρη, ούτε και ανεπανόρθωτη βλάβη. Ανέφερε επίσης, ότι η αίτηση της 28χρονης δεν στηρίχθηκε σε νέα γεγονότα, αλλά σε αυτά τα οποία δεν έγιναν δεκτά κατά την εκδίκαση της πρώτης αίτησης για αναστολή εκτέλεσης της ποινής, τον περασμένο Ιούλιο.

"Το τραύμα στο κράτος δικαίου δεν επουλώθηκε" δήλωσε ο συνήγορος της Ηριάννας, Θεόδωρος Μαντάς μετά την ανακοίνωση της απόφασης τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί  ο αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση.

Σ.Κοντονής: Το δικαστήριο φέρει και το βάρος της κρίσης του

Ο Υπ. Δικαιοσύνης Σταυ. Κοντονής δήλωσε:

«Δεν χρειάζεται να επαναλάβω όσα είχα δηλώσει κατά την έκδοση της πρώτης απόφασης περί της αναστολής εκτέλεσης της ποινής των δύο πρωτοδίκως καταδικασθέντων. Όσα είχα αναφέρει ισχύουν».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκδοση της πρώτης απορριπτικής απόφασης για την Ηριάννα και τον Περικλή, ο κ. Κοντονής είχε τονίσει ότι η απόρριψη της αίτησής τους, απετέλεσε δυσάρεστη έκπληξη.

Ακόμη, ο κ. Κοντονής ανέφερε στην δήλωσή του, ότι «το δικαστήριο που εξέδωσε τη σημερινή απόφαση, φέρει και το βάρος της ευθύνης της κρίσης του».

Τέλος, ο κ. Κοντονής καλεί «σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία τους πάντες αυτές τις ώρες».

Ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ 


«Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν για δεύτερη φορά οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Το κίνημα συμπαράστασης, στη χώρα μας και το εξωτερικό, από διανοούμενους, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις, στέκεται στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή μέχρι τη δικαίωσή τους».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ
 
Από την πλευρά του το ΚΚΕ τονίζει: «Η προκλητική επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, μετά και τη σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, που απορρίπτει για δεύτερη φορά τις αιτήσεις αναστολής τους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

«Το τραύμα στο κράτος δικαίου σήμερα δεν επουλώθηκε»

"Το τραύμα στο κράτος δικαίου σήμερα δεν επουλώθηκε, η Ηριάννα δεν αποφυλακίζεται", δήλωσε στην Αυγή online ο συνήγορος υπεράσπισης της Ηριάννας Β.Λ, Θεόδωρος Μαντάς, σχολιάζοντας την σημερινή απόφαση του 5μελούς εφετείου Αθηνών. "Δεν άνοιξε η πόρτα για να επιστρέψει στην οικογένεια της και το πανεπιστήμιο της. Με την σημερινή απόφαση φοβάμαι ότι η δικαιοσύνη πήρε διαζύγιο από την κοινωνία", κατέληξε ο κος Μαντάς.

Πηγή: aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: