ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Οι Μεσογειακοί να μην είναι μια μπαλωθιά στον αέρα




Η Πάτρα από το μεσημέρι της Παρασκευής είναι η διοργανώτρια Ευρωπαϊκή πόλη των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019.
Οι φορείς της πόλης, η επιτροπή διεκδίκησης και σύσσωμη η Πατρινή αποστολή μαζί με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργο Βασιλειάδη κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Μεσογειακής Επιτροπής που υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τον προτεινόμενο φάκελο. Οι παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες είναι μια νέα αθλητική διοργάνωση που περιλαμβάνει μόνον αθλήματα που γίνονται στη θάλασσα  ή στην παραλία.
 
Τους Αγώνες διοργανώνει η ΔΕΜΑ (Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων) και συμμετέχουν Εθνικές Ομάδες στα αντίστοιχα αθλήματα, από τις 26 χώρες της Μεσογείου.
 
Ο υφυπουργός Αθλητισμούς Γιώργος Βασιλειάδης με αφορμή την ανάληψη των αγώνων από την Πάτρα σημείωσε μεταξύ άλλων: 
«Αξίζουν συγχαρητήρια στην επιτροπή διεκδίκησης που έκανε εξαιρετική δουλειά και κατέθεσε έναν πλήρη φάκελο, αλλά και σε όλους όσοι εργάστηκαν για να εξασφαλίσει η χώρα μας τη μεγάλη αυτή διοργάνωση».
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης απευθυνόμενος στα μέλη της ΔΕΜΑ σημείωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και της συνεργασίας των λαών μας».
 
Για το θέμα το «Κόκκινο Πάτρας 107,7» φιλοξένησε το μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης Θόδωρο Μενεγή ο οποίος εξήγησε ότι παρά το γεγονός ότι τελικά η Πάτρα ήταν η μόνη πόλη που έφθασε στην τελική διεκδίκηση των αγώνων, η ανάληψή τους δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ήταν ένας αγώνας δρόμου μέχρι την τελευταία στιγμή, υποστήριξε ο κ. Μενεγής, και πρόσθεσε:
«Από τις 5 Αυγούστους ξεκινήσαμε έναν αγώνα δρόμου για την κατάρτιση του φακέλου αλλά και τις απαραίτητες συναινέσεις, γιατί χωρίς την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας δεν γίνονται αγώνες. Υπήρξε μια αισιοδοξία, αλλά μόνοι μας (στη διεκδίκηση) δεν βρεθήκαμε έτσι  υπήρξαν διπλωματικές επαφές, είχαμε έναν ισχυρό φάκελο. Έχει σκιαγραφήσει ήδη το αυριανό μας σχέδιο. Έχουμε από τώρα τον μπούσουλα και η αυριανή επιτροπή διοργάνωσης που θα συσταθεί ξέρει που θα βαδίσει. Ήμασταν λοιπόν από την πλευρά μας πολύ καλά οχυρωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας. Όμως επειδή κάποιοι το θεωρούσαν δεδομένο, επειδή κατεβαίναμε στον στίβο μόνοι μας, θέλω να σας πω ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Τις δύο τελευταίες ημέρες και με αναποδιές που μας έτυχαν, δώσαμε έναν αγώνα δρόμους. Αυτό συνέβη γιατί δεν σταματήσαμε να αγωνιζόμαστε μέχρι τελευταία στιγμή, να κάνουμε επαφές και να προωθούμε την υποψηφιότητά μας...

Ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Πρέπει να το ξέρουμε και να το διαχειριστούμε. Από εδώ και πέρα θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε γρήγοροι στις κινήσεις μας. Να φτιάξουμε το master plan που θα είναι συγκεκριμένο με τους αθλητικούς χώρους όπως θα διαμορφωθούν, τα χρονοδιαγράμματα, τα κόστη κ.α.. Η επόμενη μέρα θα είναι οι αγώνες να μην είναι μια μπαλωθιά στον αέρα. Θα πρέπει να κάτσουν όλοι οι φορείς στο τραπέζι και όλοι οι πολιτικοί χώροι και να συζητήσουν πώς με αυτή την ευκαιρία δεν θα πετάξουμε πάλι την μπάλα στην εξέδρα».
Θόδωρος Μενεγής. Μέλος της τριμερούς επιτροπής διεκδίκησης, που συνέταξε τον αξιόλογο φάκελο για τους 2ους Μεσογειακούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: