ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Απίστευτη τραγωδία: 15 νεκροί από την καταστροφή

Η φύση είχε προειδοποιήσει για την τραγωδία από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τα Μέγαρα και τη Μάνδρα Αττικής, υπογράμμισε ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παπανικολάου.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μάνδρα, Νέα Πέραμος και Μαγούλα


Τραγικός είναι ο απολογισμός από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τις περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας Αττικής. 
Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική καταιγίδα στη Μάνδρα Αττικής, έγραψε ο Πρωθυπουργός στο τουΐτερ, ο οποίος έδωσε εντολή για άμεση βοήθει στους πληγέντες.

Συνιστάται στους εργαζόμενους να μην επιστρέψουν στην εργασία τους, εάν δεν ληφθούν από τον εργοδότη όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή παροχή της εργασίας τους και τη διασφάλιση της υγείας και της ακεραιότητάς τους, προείδοποίησε το Υπ. Εργασίας.

"Θέλω λοιπόν να συνδράμω ως επικεφαλής της ΠΑΤΤ ώστε για αυτές τις ζωές που θρηνούμε και τις περιουσίες που καταστράφηκαν να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες" είπε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η φύση είχε προειδοποιήσει για την τραγωδία από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τα Μέγαρα και τη Μάνδρα Αττικής, υπογράμμισε ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παπανικολάου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Παπανικολάου ήταν αποκαλυπτικός σε σχέση με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στις πληγείσες περιοχές, τονίζοντας πως το μάθημα που έκανε σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ήταν πάνω στις συγκεκριμένες περιοχές, με βάση προηγούμενες καταστροφές.


Σύμφωνα, με το υπουργείο Υγείας, μέχρι τις 18:30 μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο» 15 νεκροί (5 γυναίκες και 10 άνδρες) και διακομίστηκαν 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες).

Από τους τραυματίες, μία γυναίκα οδηγήθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένη, μία ακόμα στην πνευμονολογική κλινική, μία στην ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ παθολογική κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Από τους 15 νεκρούς, οι 6 αναγνωρίστηκαν μέχρι τις 19:00. Με ενέργειες του ΕΚΕΠΥ, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίας Αθηνών και Πειραιώς θα παραμείνουν ανοικτές όλο το βράδυ για τη διενέργεια νεκροτομιών.

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός, τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών, υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθεί ακόμα και στα επόμενα λεπτά, γιατί σύμφωνα με ενημέρωση, τόσο του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

Το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι το «Θριάσιο» νοσοκομείο τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας μετά το πέρας της πρωινής λειτουργίας του, προκειμένου να διαχειριστεί αποκλειστικά αυτό τους τραυματίες και τους νεκρούς που διακομίσθηκαν εκεί απ' τις πληγείσες περιοχές, ανεξαρτήτως του μέσου διακομιδής τους.

- Νεκρός εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 30-35 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο στο 5ο-6ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.
- Νεκροί είναι ακόμη ένας άνδρας που αναζητείτο από το πρωί και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, και μία γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης, στη συμβολή Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.
- Οι σοροί δύο ανδρών εντοπίστηκαν το μεσημέρι στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου. Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωϊνή νεροποντή στη Νέα Πέραμο.

Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Πρόκειται για έναν 81χρονο άνδρα που βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή Ασπροπύργου πλησίον της προβλήτας «Ελληνικά Πετρέλαια» και σε απόσταση περίπου εκατόν πενήντα μέτρων από την ακτή.

Επιπρόσθετα, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας εντόπισε τη σορό ενός 55χρονου στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν παραλίας Ελευσίνας, στη θέση «Αμερικανική προβλήτα» και σε απόσταση περίπου δύο μέτρων από την ακτή.


Όλοι οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο Θράσιο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και 10 τραυματίες. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), μία έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν για νοσηλεία, αλλα η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

- Μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στη Μάνδρα Αττικής που έπληξε την περιοχή. Λίγο αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι νεκρός, από τη θεομηνία, είναι ακόμη ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ένας ηλικιωμένος άντρας.
- Σύμφωνα με την πυροσβεστική, νεκρός είναι κι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.  
- Νεκρός εντοπίστηκε επίσης ένας άνδρας, που βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο, στη θέση Ψαλίδι της Μάνδρας, και μία γυναίκα 95 ετών, η οποία ανασύρθηκε νεκρή από το σπίτι της, στην οδό Στρατηγού Ρόκα.
- Νεκροί είναι ακόμη ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί και ένας οδηγός φορτηγού. Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: