ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Μήνυμα Απ. Κατσιφάρα για τον Προϋπολογισμό του 2018


«Εµείς δεν κάνουµε πολιτική µε καταγγελίες και ψηφίσµατα, βγαίνουµε µπροστά και διεκδικούµε πόρους» έδωσε το στίγμα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Ποιο στίγμα όμως, αφού η πραγματικότητα είναι... ξεροκέφαλη κι επιμένει. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η τακτική του Περιφερειάρχη στην περίπτωση των υποτιθέμενων πλειστηριασμών για την Α΄ κατοικία, που χίλιες φορές έχει διαψευσθεί από κυβερνητικά στελέχη και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό!



«Με πολιτικό ρεαλισμό κρατάμε όρθιο το θεσμό της Περιφέρειας κι έχουμε σχέδιο για την επόμενη μέρα»


Με σχέδιο, όραμα και στόχους για περαιτέρω διεκδικήσεις προετοιμάζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το 2018. Αυτό άλλωστε αποτυπώθηκε στην ειδική συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον Προϋπολογισμό του έτους 2018, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017.
Παρά τις μεγάλες περικοπές στις κρατικές επιχορηγήσεις, η Περιφέρεια θα συνεχίσει τη διεκδικητική προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη.  «Η Περιφέρεια δεν µπορεί να ακολουθήσει τον καταγγελτικό λόγο, αλλά θα επιµείνει στην διεκδίκηση προς την κυβέρνηση και την ΕΕ. «Εµείς δεν κάνουµε πολιτική µε καταγγελίες και ψηφίσµατα, βγαίνουµε µπροστά και διεκδικούµε πόρους» έδωσε το στίγμα ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
«Ο προϋπολογισμός του έτους 2018 είναι αυστηρά εναρμονισμένος με τις διατάξεις της ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών. Αφενός συμμορφώνεται πλήρως προς τις απαιτήσεις, τις κατευθύνσεις και τα όρια των δαπανών που περιγράφονται στις διατάξεις, σχετικά με τους κανόνες σύνταξής του. Αφετέρου, επιχειρεί στο μέτρο του δυνατού, να κατευθύνει πόρους σε δράσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων μας» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος κατά την εισήγησή του.
«Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό χωρίς καμία δημιουργική λογιστική ή αριθμητική αλχημεία και κυρίως χωρίς καμία δέσμευση, που δεν μπορεί να υλοποιηθεί» πρόσθεσε ο κ. Μπράμος και αποσαφήνισε: «Η κατάρτιση ενός ρεαλιστικού προϋπολογισμού δε σημαίνει ότι απεμπολούμε τον προγραμματικό μας σχεδιασμό, ούτε ότι παραιτούμαστε μοιρολατρικά από κάθε διεκδικητική προσπάθεια, που θα φέρει έσοδα και σημαντικά έργα στον τόπο μας. Γι’ αυτό στον προϋπολογισμό του 2018 για επενδύσεις έχουν προβλεφθεί συνολικά 63.643.451,87€».
Παραθέτοντας συγκριτικά οικονομικά μεγέθη, συνέχισε: «Το 2011 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εισέπραξε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ως έσοδο λειτουργικών Κ.Α.Π. το ποσό των 8.070.950,66 ευρώ. Για το 2018 το ποσό που μας δίνεται εντολή να εγγράψουμε στον προϋπολογισμό για το ίδιο έσοδο είναι 5.296.332,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της μισθοδοσίας των αιρετών».
Προσδιόρισε επίσης ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ αποτελούν μεν πόρους, αλλά στην πραγματικότητα είναι επιχορηγήσεις και ευρωπαϊκές ενισχύσεις, «είναι στην ουσία προϊόν διεκδίκησης της Περιφερειακής Αρχής» επεσήμανε. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδίκησε και εξασφάλισε ποσό ύψους 35,5 εκατ ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να προχωρήσει σε παρεμβάσεις βελτίωσης του οδικού δικτύου στα όρια ευθύνης της. Παράλληλα, σημαντικοί πόροι εξασφαλίστηκαν, έπειτα από διεκδίκηση, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), προκειμένου να ενισχυθούν οι  κοινωνικές δομές.
«Ο προϋπολογισμός είναι η αφετηρία μας, όχι η οροφή. Στο χέρι μας είναι να έρθουν και άλλοι πόροι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»,  συνόψισε στη δευτερολογία του ο κ. Μπράμος, έπειτα από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος αφού επεσήμανε ότι το πολιτικό διακύβευμα είναι να σταθεί όρθια η κοινωνία που φτωχοποιείται και περιθωριοποιείται μετά από επτά  χρόνια μνημόνια, αναφέρθηκε στις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια για τη διεκδίκηση πόρων. «Στα προβλήματα της κοινωνίας, ως Περιφέρεια  απαντάμε  με σχέδιο, διεκδικήσεις, κοινοτικούς πόρους και εργαλεία» είπε και συμπλήρωσε: «Στοχεύσαμε με σχέδιο, διεκδικήσαμε πόρους, τους εξασφαλίσουμε και βρισκόμαστε στο δρόμο της υλοποίησης», παραπέμποντας στις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που για πρώτη φορά διαχειρίζεται ο θεσμός. Κλείνοντας δεν παρέλειψε να καταθέσει και την πολιτική στόχευση: «Συνεχίζουμε σταθερά να διεκδικούμε την περιφερειακή διακυβέρνηση, την πολιτική αυτοτέλεια του θεσμού».
Η δύναμη της Περιφέρειας
Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών τόνισε ότι  «η αιρετή Περιφέρεια είναι ο μόνος σήμερα θεσμός, που στον σκληρό πυρήνα των αρμοδιοτήτων της είναι η ανάπτυξη, άρα και η διέξοδος από την γκρίζα και καταστροφική ζώνη της ύφεσης» και πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι η Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον πλησιέστερο στον πολίτη  θεσμό, που εργάζεται για την κοινωνική συνοχή, μεριμνά για τις πλέον ευαίσθητες και αδύναμες κατηγορίες, παρέχει ελπίδα για το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: