ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Αποσύνθεση κυριαρχεί στο συνδικαλιστικό κίνημα



Από τα επεισόδια της 14-11-2017 στο ΕΚΠ για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

Η παράταξη της Αριστεράς ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ, καταγγέλλει την ΠΑΣΚΕ για τη διάλυση στο συνδικαλιστικό κίνημα της Πάτρας

«Είμαστε σίγουροι ότι χιλιάδες εργαζόμενοι της πόλης μας αν παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα -στο ΕΚΠ- θα αναθεμάτιζαν την αποσύνθεση που κυριαρχεί στο συνδικαλιστικό κίνημα».
Με τα παραπάνω που καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη της Αριστεράς ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ, καταγράφεται και επισήμως η διάλυση στο συνδικαλιστικό κίνημα της Πάτρας, κάτι αναφέρεται και στα στατιστικά στοιχεία από την χαμηλή συμμετοχή των εργαζομένων, που είναι ζήτημα εάν πλησιάζει το 10% , δίνοντας την ευκαιρία σε τυχάρπαστους καριερίστες να παίζουν παιχνίδια προσωπικής τους επιβίωσης, μπροστά στην άλωση που επιχειρούν οι εργοδοτικοί μηχανισμοί και που πολλές φορές την επιτυγχάνουν, αφού δεν βρίσκουν αντίσταση, καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν σήμερα να βρουν συνδικαλιστικό όργανο, που να στηριχτούν!
Στην καταγγελία της  παράταξης ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ, αναφέρονται τα παρακάτω:  
«Κατά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας στις 14/11/2017, ο αντιδημοκρατικός τρόπος λειτουργίας της ΠΑΣΚΕ, πλειοψηφούσας παράταξης μέχρι τώρα στη Διοίκησή του, η αυταρχική αντίληψη και η άρνησή της να προσκομίσει το μητρώο των σωματείων, ώστε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση να έχει νομιμότητα, πυροδότησαν κλίμα έντασης.
Η ΠΑΣΚΕ «ζαλισμένη» από την προσωρινή διαταγή αποκλεισμού των αντιπροσώπων του μορφώματος Καραγεωργόπουλου λειτουργούσε στο Λουδοβίκειο μοτίβο «το εργατικό κέντρο είμαι εγώ», αρνούμενη στοιχειώδη νομιμότητα και καταστατική διαδικασία. Οι εξελίξεις και ο τρόπος διαχείρισης αυτής της έντασης, είχε σαν αποτέλεσμα η συνέλευση να καταγραφεί «στα χαρτιά» ότι ολοκληρώθηκε, χωρίς να εκπληρώσει τον σκοπό της. Ευθύνες βέβαια, ως πρώτοι διδάξαντες, έχει και το ΠΑΜΕ.
Είμαστε σίγουροι ότι χιλιάδες εργαζόμενοι της πόλης μας αν παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα θα αναθεμάτιζαν την αποσύνθεση που κυριαρχεί στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Είναι λυπηρό και απαράδεκτο γιατί η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στέρησε ΠΛΗΡΩΣ την δυνατότητα στους αντιπροσώπους των εργαζομένων να μιλήσουν, να τοποθετηθούν επί του απολογισμού, να καταδείξουν προβλήματα του εργασιακού τους χώρου, να προτείνουν τρόπους διεκδίκησης, να αναλύσουν τις σκέψεις τους εν όψει των εκλογών. Η επίπλαστη ηρεμία που επικράτησε μετά την διαπαραταξιακή, ως μόνο αποτέλεσμα είχε την ψηφοφορία για εφορευτική επιτροπή και κανένα άλλο από τα παραπάνω ουσιαστικά  προβλήματα δεν έλυσε.
Η απογύμνωση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και η υποβάθμισή της βάζουν πολύ σοβαρά το ζήτημα του τρόπου λειτουργίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας.
Το εργατικό κίνημα και τα πιεστικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα, απαιτούν ένα εργατοϋπαλληλικό κέντρο ενεργό, που θα είναι δίπλα του στους αγώνες και μπροστά του, απέναντι στην εργοδοσία και την εργασιακή ζούγκλα. Για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, για κατάργηση του νόμου του 2012 που καθορίζει τον κατώτερο μισθό με βάση την ηλικία.
Η δική μας προσπάθεια ως   ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ είναι να αποκτήσουν επιτέλους οι εργαζόμενοι της πόλης μας ένα δημοκρατικό Εργατοϋπαλληλικό κέντρο ανοικτό στους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους, με μαζικά, ζωντανά, δημοκρατικά σωματεία και όχι σωματεία-σφραγίδες για την παραγωγή  εκλογικών συσχετισμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: