ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Για τις κενές θέσεις ειδικευομένων -"Η ψεύτικη είδηση της ημέρας"

Ο καθηγητής Κώστας Μάρκου απαντά στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών για τις κενές θέσεις ειδικευομένων -"Η ψεύτικη είδηση της ημέρας"  Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών εξέδωσε ανακοίνωση για τις κενές θέσεις σε Ρίο και Άγιο Ανδρέα
Ο καθηγητής Κώστας Μάρκου απαντά στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, ο οποίος χθες εξέδωσε ανακοίνωση για τις κενές θέσεις ειδικευομένων σε ΠΓΝΠ και Άγιο Ανδρέα, σύμφωνα με την οποία τα κενά είναι 148. Ο κ. Μάρκου κάνει λόγο για "για την ψεύτικη είδηση της ημέρας" και υποστηρίζει ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όχι μόνο δεν υπάρχουν 6 κενές θέσει Παθολογίας, αλλά αναμένουν 27.

Αναλυτικά ο κ. Μάρκου επισημαίνει:


"Είναι πασίδηλο πλέον ότι το αντιπολιτευτικό μένος έχει σαν αποτέλεσμα την παραγωγή στο Τομέα της Υγείας (και όχι μόνον) από ένα ψέμα κάθε δεύτερη μέρα. Τη φορά αυτή σειρά είχε η πλειοψηφία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών (ΙΣΠ). Διάβασα λοιπόν την ανακοίνωση του για τις κενές θέσεις ειδικευομένων στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/464130 .

Είναι γεγονός ότι λόγω της κρίσης, λόγω της υπέρμετρης παραγωγής γιατρών και λόγω των προοπτικών επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων γιατρών υπάρχει το φαινόμενο της άνισης κατανομής τους προς ειδίκευση, δηλ. σε άλλες ειδικότητες υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής  και σε άλλες κενές θέσεις. Όμως από το σημείο αυτό, μέχρι να αναφέρει ο ΙΣΠ ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο υπάρχουν 6 κενές θέσεις ακόμα και Παθολογίας, η απόσταση είναι τεράστια.
Μια ματιά λοιπόν στην επίσημη λίστα αναμονής της περιφέρειας Δυτ. 

Ελλάδας  http://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/anartitea/waitinglistofdoctors.htmlαποκαλύπτει τη σκόπιμη διαστρέβλωση προκειμένου να δημιουργηθεί ανησυχία. Ενώ οι αριθμοί του ΙΣΠ σε ειδικότητες όπως ΩΡΛ, Αιματολογία κλπ  είναι σωστοί (γνωστή κατάσταση από ετών), στην Παθολογία το κορμό της Ιατρικής αναμένουν 27 (!) γιατροί.

Λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στις ανακοινώσεις σας κ. Μαστοράκου δεν θα έβλαπτε".

Κώστας Β. Μάρκου
Καθηγητής
______________
Πηγή: Thebest,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: