ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

FOCUS: Η Ελλάδα εκπλήσσει με τις επιδόσεις της




«Η Ελλάδα ξεπέρασε τόσο πολύ τους αναπτυξιακούς της στόχους, ώστε περίπου το 1/3 του πληθυσμού θα πάρει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο».

Αυτό αναφέρει η οικονομική ιστοσελίδα Finanzen100, του ομίλου FOCUS, σημειώνοντας, ότι «θα δώσει “κοινωνικό μέρισμα” ύψους 720 εκατ. ευρώ στους πολίτες της, στα μέσα Δεκεμβρίου. Εκτός τούτου, οι συνταξιούχοι θα λάβουν συνολικά 315 εκατ. ευρώ και ο κρατικός πάροχος ενέργειας ΔΕΗ, 360 εκατ. ευρώ, ώστε να αποκλειστεί η αύξηση των τιμολογίων το επόμενο έτος».

«Τούτο καθίσταται δυνατό» συνεχίζει το δημοσίευμα, «λόγω των καλών οικονομικών επιδόσεων της χώρας. Η Ελλάδα ξεπέρασε σημαντικά τους στόχους του προϋπολογισμού της φέτος. Επεδίωκε ένα πλεόνασμα 1,75% για φέτος, αλλά σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/Κομισιόν, θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και το 2%».

«Η Ελλάδα εκπλήσσει με τις οικονομικές της επιδόσεις. Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα δίνει “κοινωνικό μέρισμα”» όπως τονίζει.

Σημειώνει μάλιστα, ότι «σε αντίθεση με πέρυσι, το μέρισμα αυτό συμφωνήθηκε με την Κομισιόν» και ότι «η υπερχρεωμένη χώρα είναι μια από τις 29 χώρες στον κόσμο, που θα καταφέρουν να έχουν πλεόνασμα. Το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας την πιέζει βέβαια γι΄ αυτό, αλλά η χώρα ξεπερνά πλέον συνεχώς τις προσδοκίες».

Η οικονομική ιστοσελίδα Finanzen100 του ομίλου FOCUS υπενθυμίζει επίσης, ότι «μόλις την Παρασκευή, η Κομισιόν δημοσίευσε μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες θεωρούνται ικανοί να επιτύχουν το επόμενο έτος πρωτογενές πλεόνασμα 3,9%».

Τέλος, το δημοσίευμα, αναφερόμενο στην επιμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να γίνει ελάφρυνση του χρέους, σημειώνει ότι «πλεόνασμα 3,5% δεν έχει επιτύχει συνεχώς καμιά χώρα στον κόσμο».


29,7 δισ. ευρώ νέα μίνι-αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Άμεσα, αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο Οικονομικών η μέσω ανταλλαγής (swap) ομολόγων ύψους 29,7 δισ. ευρώ νέα μίνι-αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά την επιτυχημένη έκδοση του πενταετούς τίτλου στις 25 Ιουλίου που ήταν και η πρώτη μετά το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έχει ήδη λάβει την σχετική έγκριση από τον ESM και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την  πραγματοποίηση της ανταλλαγής ομολόγων.

Το Swap θα συνίσταται σε έκδοση τεσσάρων νέων ομολόγων (σύμφωνα με πληροφορίες θα πρόκειται για έκδοση 7, 10, 15 ετών και 20 ετών τα οποία θα αντιστοιχούν σε 20 διαφορετικές σειρές χρεογράφων που ήδη διατίθενται στην αγορά).

Η προεξοφληθείσα πραγματοποίηση του έχει ήδη επηρεάσει την χρηματαγορά και είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος σε τιμή των 20 ομολόγων του PSI έχει υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα περίπου κατά 6,50 μονάδες βάσης, στα επίπεδα των 84,50 μονάδων.

Όσον αφορά δε το 10ετές ομόλογο στην δευτερογενή αγορά, η απόδοσή αγγίζει τις τελευταίες ημέρες το όριο του 5% (μεταξύ 5,02% και 5,07%) χωρίς όμως να το «σπάει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: