ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση για τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2018



Απολογισμός Δράσεων έτους 2017
Επικαιροποίηση, παρουσίαση και υλοποίηση της «Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019»: Υλοποίηση Δράσεων:
·        Ολοκληρώθηκαν οι νέοι Οργανισμοί των Υπουργείων, ύστερα από διαδικασία αξιολόγησης των διοικητικών δομών.

Η αξιολόγηση έγινε με αντικειμενικά κριτήρια, ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία κάθε φορέα, καθώς και η καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες. Βασίστηκε σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε ιδεολογικές εμμονές όπως στο παρελθόν.
·        Καταρτίστηκαν τα πρώτα ψηφιακά οργανογράμματα των Υπουργείων, τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της «Απογραφής», ώστε η οργανωτική διόρθωση κάθε φορέα να είναι ανοικτή και προσβάσιμη σε όλους. Η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα εμπλουτίζεται συνεχώς, καθώς καταρτίζονται και αναρτούνται οργανογράμματα νέων φορέων.
·        Καταρτίστηκε ο κατάλογος των Γενικών Περιγραμμάτων Θέσης Εργασίας, που εξειδικεύονται στα Ειδικά Περιγράμματα.
·        Εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας. Σε εξέλιξη ο πρώτος κύκλος της Κινητικότητας. Εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, μετά από σχετικά αιτήματα φορέων, 456 θέσεις για μετάταξη και 345 θέσεις για απόσπαση. Οι αιτήσεις ανήλθαν συνολικά σε 7.449. Για πρώτη φορά ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει όλες τις διαθέσιμες θέσεις συγκεντρωμένες ηλεκτρονικά σε μία σελίδα, όπως και να καταθέσει αίτηση για τη διαδικασία, η οποία ολοκληρώνεται σε μόλις 3 μήνες.
·        Προκήρυξη Θέσεων Προϊσταμένων:
·        Προκηρύχθηκαν 20 οριζόντιες θέσεις ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης στα Υπουργεία και επιλέχτηκαν οι πρώτοι 7. Η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης για το σύνολο των νέων οριζόντων Γενικών Διευθυντών θα ολοκληρωθεί μέσα στο Δεκέμβρη.
·        Προκηρύσσονται αυτό το διάστημα οι θέσεις των θεματικών Γενικών Διευθυντών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2018.
·        Προχωρά η προκήρυξη 69 διοικητικών, τομεακών και ειδικών γραμματέων στα Υπουργεία, πλην των Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.
·        Ξεκινά από το νέο έτος η ψηφιακή αξιολόγηση, ώστε να γίνεται ταχύτερα και με μικρότερο γραφειοκρατικό κόστος τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για την  ίδια την υπηρεσία.
Κατάρτιση Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιας Διοίκησης:
·        Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), για την υλοποίηση προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση.
·        Σειρά δράσεων με το ΕΚΔΔΑ για την επιμόρφωση του στελεχιακού δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.
·        Συνεργασία με τη γαλλική σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑ). Ήδη υλοποιήθηκε το πρώτο, πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης τον Οκτώβριο του 2017, ενώ τον Ιανουάριο του 2018 θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης με την ΕΝΑ.
·        Ψηφιακές Δεξιότητες, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Κοινωνικό πρόσωπο της Διοίκησης Διοίκησης
·        Μείωση παραβόλων για ενστάσεις:
Τα παράβολα δεν είναι πλέον απαγορευτικά για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης προσωπικού του ΑΣΕΠ, είτε στο στάδιο της υποβολής αίτησης, είτε για την άσκηση του δικαιώματος της ένστασης.
Από 20 ευρώ > σε 3 ευρώ
β) υποβολής αίτησης συμμετοχής στην ειδική γραπτή δοκιμασία (τεστ δεξιοτήτων) για διορισμό στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα,
Από 40 ευρώ > σε 10 ευρώ
γ) υποβολής ένστασης  Από 50 ευρώ > σε 20 ευρώ
·        Αύξηση άδειας ασθένειας τέκνων με δικαιολογία:
Ειδική μέριμνα για τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες.
·        Μέριμνα για υπαλλήλους με παιδιά με αυτισμό:
Οι υπάλληλοι που είναι γονείς παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (Δ.Α.Δ.), εφόσον αυτά είναι ανήλικα ή ενήλικα αλλά ανίκανα για εργασία, να παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα σε αυτά, επεκτάθηκε σε αυτούς η άδεια των 22 ημερών.

Διεθνείς Συνεργασίες:
·        Συνεργασία με τον ΟΟΣΑ
Εκκίνηση της συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ, με άξονα την ψηφιακή διακυβέρνηση μέσα από την ενσωμάτωση καλών, διεθνών πρακτικών.
·        Συνεργασία με τον EOX
Εκκίνηση της συνεργασίας με την Νορβηγία μέσω της ένταξης στο  Χρηματοδοτικό Μηχανισμό 2014-2021 του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ-ΕΟΧ), για την εδραίωση του νέου μοντέλου ψηφιακής διακυβέρνησης στο Δημόσιο Τομέα.
·        Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Νότιο Κορέα και τη Γεωργία στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Προσλήψεις προσωπικού στο Δημόσιο:
·        Συνολικά το 2017 πραγματοποιήθηκαν 7.254 προσλήψεις.
·  Εξαίρεση από τον κανόνα προσλήψεων –αποχωρήσεων 2.200 περίπου Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας, οι οποίοι μονιμοποιούνται.
·        Αριθμός προσλήψεων που προγραμματίζονται για το 2018 : 3.713
Προγραμματισμός Δράσεων 2018
Α. Ανθρώπινο Δυναμικό
·        Ολοκλήρωση τοποθέτησης των Προϊσταμένων σε όλες τις βαθμίδες της Διοίκησης, δηλαδή Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές και Τμηματάρχες.
·        Επιλογή και τοποθέτηση 69 Διοικητικών, Αναπληρωτών Διοικητικών, Τομεακών και Ειδικών Γραμματέων.
·        Τοποθέτηση των πρώτων υπαλλήλων, που μετακινήθηκαν μέσα από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας.
·        Επέκταση της κατάρτισης των Περιγραμμάτων σε όλους τους φορείς του Δημόσιου τομέα.
·        Αναμόρφωση του Κλαδολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Β. Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
   Ψηφιοποίηση του Συστήματος Αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
   Εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Στοχοθεσίας (E-Goal setting).
   Δρομολογείται η Εθνική Πύλη Κωδικοποίησης και Αναμόρφωσης της Ελληνικής Νομοθεσίας.
·        Ολοκλήρωση του Πληροφοριακού Συστήματος «Κύκλος Ζωής Κρατικών Αυτοκινήτων»
·        Αναβάθμιση της Υποδομής Δημοσίου Κλειδιού (ΥΔΚ) του Ελληνικού Δημοσίου (Αρχή Πιστοποίησης Ελληνικού Δημοσίου – ΑΠΕΔ).
 ·        Τεχνική υποστήριξη λόγω της σημαντικής αύξησης των φορέων, αλλά και της αύξησης των συνόλων δεδομένων, που συμμετέχουν στα Ανοιχτά Δεδομένα.
·        Εξοικονόμηση πόρων:
Για το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Κεντρική Υπηρεσία) προκύπτει συνολικά:
·    Μείωση της τάξης του 6% στις πιστώσεις του 2018 σε σχέση με αυτές του 2017.
· Μείωση 13%, ειδικότερα στην κατηγορία των λειτουργικών δαπανών (καταναλωτικές – σύνθετες δαπάνες όπως προμήθειες, αποζημιώσεις παροχής υπηρεσιών, πληρωμές ΔΕΚΟ κτλ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: