ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Το 20% των επιχειρηματιών εξέλεξε Διοίκηση




Ανακοίνωση της  παράταξης «Ενωτική Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αχαΐας» για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Επιμελητήριο




«Οι οικονομικοί όροι που διεξήχθη ο προεκλογικός αγώνας (διαφημίσεις, ΜΜΕ, life style) κάλυψαν όλοι την προεκλογική περίοδο. Πεδίο μη προνομιακό για τον συνδυασμό μας.

Το εκλογικό σώμα διαμορφώθηκε από μεγάλες εταιρείες, βιομηχανίες, ΑΕ, ενώ εξαφανίστηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω αδυναμίας πληρωμής οφειλομένων συνδρομών (κρίση 8ετίας, κλπ).

Από 20.000 εγγεγραμμένους δικαίωμα ψήφου είχαν 9.000 και από αυτούς προσήλθαν μόλις 4.000 δηλαδή περίπου το 20% των επιχειρηματιών».

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση, που εξέδωσε για τα αποτελέσματα του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Αχαΐα, η παράταξη «Ενωτική Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αχαΐας» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο, πρόεδρο του Ε&ΕΣ Πατρών. Αξιόλογη η παρατήρηση της Παράταξης ότι η εκλογή διοίκησης στο Εμεμελητήριο έγινε με τη συμμετοχή του 20% των επιχειρηματιών

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας οπότε μπορούμε να εξάγουμε χρήσιμα πρώτα συμπεράσματα που θα μας βοηθήσουν στην αναβάθμιση, αξιοποίηση και λειτουργία του Επιμελητηρίου Αχαΐας προς όφελος της επιχειρηματικότητας και του Νομού.

Ο συνδυασμός μας θέλει να ευχαριστήσει όλους εσάς που τον στηρίξατε αλλά και όλους εσάς που ενώ μας ακούσατε με προσοχή, δεν φτάσατε στην κάλπη. Θα είμαστε παρόντες την επόμενη ημέρα στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα της επιχειρηματικής οικογένειας και της κοινωνίας εν γένει.

Συγχαίρουμε τον συνδυασμό του κυρίου Μαρλαφέκα  για την επικράτησή του με πλειοψηφία στις εκλογές καθώς επίσης και όλους τους συνδυασμούς και τους συναδέλφους που συμμετείχαν.

Ο συνδυασμός μας δίνοντας μάχη με συνδυασμούς που υπερτερούσαν σε οικονομικά μεγέθη θα είναι παρών στο επόμενο ΔΣ ώστε να μεταφέρει τη «φωνή» των μικρομεσαίων και να διεκδικήσει τα αιτήματά τους.  

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

1)   Οι εκλογές διεξήχθησαν σε ένα πρωτοφανές κλίμα πόλωσης που δεν βοήθησε τον δημιουργικό διάλογο και την αναμέτρηση γύρω από τα προβλήματα.
2)   Οι οικονομικοί όροι που διεξήχθη ο προεκλογικός αγώνας (διαφημίσεις, ΜΜΕ, life style) κάλυψαν όλοι την προεκλογική περίοδο. Πεδίο μη προνομιακό για τον συνδυασμό μας.
3)   Το εκλογικό σώμα διαμορφώθηκε από μεγάλες εταιρείες, βιομηχανίες, ΑΕ, ενώ εξαφανίστηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω αδυναμίας πληρωμής οφειλομένων συνδρομών (κρίση 8ετίας, κλπ)
4)   Από 20.000 εγγεγραμμένους δικαίωμα ψήφου είχαν 9.000 και από αυτούς προσήλθαν μόλις 4.000 δηλαδή περίπου το 20% των επιχειρηματιών.
5)   Οι μεταβολές που έγιναν στο επιχειρείν με έξαρση των υπηρεσιών (καφέ κλπ)

Η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας οφείλει να αναλύσει, ερμηνεύσει τα νέα δεδομένα και να δώσει λύσεις». 


Το αποτέλεσμα των εκλογών
 
Το αποτέλεσμα μτων εκλογών έδειξε άνετη επικράτηση με αυτοδυναμία για της παράταξης του Πλάτωνα Μαρλαφέκα στις εκλογές της Αχαΐας. Με 2009 ψηφοδέλτια επί του συνόλου των 3807 εγκύρων και ποσοστό 52,7% η παράταξη του Ανανεωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία αναδεικνύεται αυτοδύναμη στο Επιμελητήριο Αχαΐας, αφού καταλαμβάνει 16 ή 17 από τις 31 έδρες.
Η παράταξη του Παναγιώτη Κρίκη κινήθηκε πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες των στελεχών της και δείχνει να καταλαμβάνει περίπου 23,5%, η παράταξη Ρώρου περίπου 5%, η παράταξη Τηλιγάδη κινήθηκε στο 2,5-3% και από το Αίγιο η παράταξη Τηλιγάδα περίπου 10-11% και η παράταξη Τριανταφυλλόπουλου περίπου 5-6%.

Για τις έδρες η εκτίμηση είναι ότι θα κατανεμηθούν ως εξής:
  • Μαρλαφέκας 16-17
  • Κρίκης 6-7
  • Ρώρος 2
  • Τηλιγάδης 1
  • Τηλιγάδας 3
  • Τριανταφυλλόπουλος 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: