ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Εδώλιο για τα μέλη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ

Στο σκαμνί και τρεις Ευρωπαίοι τεχνοκράτες - Δυσφορία στις Βρυξέλλες


Εδώλιο για τα μέλη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, της περιόδου 2013-2014, ζητά και πάλι ο αρμόδιος εισαγγελέας που προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών να παραπέμψει σε δίκη τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της «μη επωφελούς αξιοποίησης» 28 ακινήτων του Δημοσίου.


Ο εισαγγελέας Εφετών Ανδρέας Καραφλός, που παρέλαβε για δεύτερη φορά προς γνωμοδότηση τη δικογραφία για την υπόθεση, κρίνει ότι πρέπει να δικαστούν για κακουργηματική απιστία έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ.

Για την υπόθεση των 28 ακινήτων εκδόθηκε πριν μερικούς μήνες βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, μετά από παραπεμπτική πρόταση του κ. Καραφλού, το οποίο αποφάνθηκε ότι οι έξι κατηγορούμενοι του Ταμείου πρέπει να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Κατά του βουλεύματος όμως ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Έτσι η δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία Εφετών η οποία όρισε τον κ. Καραφλό να υποβάλει εκ νέου πρόταση ώστε να κριθεί ξανά η υπόθεση.

Μεταξύ των προσώπων που είναι αντιμέτωπα με την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία είναι τρεις Ευρωπαίοι τεχνοκράτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου, της επίμαχης περιόδου, με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας. Η δίωξη σε βάρος τους αλλά και η παραπομπή τους σε δίκη με το αναιρεθέν βούλευμα, έχει προκαλέσει ενόχληση στις Βρυξέλλες αλλά και στις χώρες καταγωγής τους Ιταλία, Ισπανία και Σλοβακία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: