ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Στο δρόμο βγαίνουν οι 420 εργαζόμενοι του ΜEGA



Δήλωση του Ν. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Στο ΕΣΡ κατατέθηκαν έξι αιτήσεις από τις εξής εταιρείες:


1. Ειδήσεις Nτοτ Kομ, Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης. (ΣΚΑΪ)
2. Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star Channel)
3. Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (Alpha)
4. Antennα TV ΑΕ (ANT1)
5. Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ («E» TV)
6. Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ (συμφερόντων Βρυώνη)

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο ΜEGA, που δεν υπέβαλε αίτηση για λήψη άδειας, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «ήταν μία επιχειρηματική απόφαση», προσθέτοντας ότι είναι ασφαλώς αρνητικό τετελεσμένο για τους εργαζόμενους. Σημειώνεται ότι οι κύριο δύο μέτοχοι, Μαρινάκης-Βαρδινογιάννης δεν συμφώνησαν και χθες δύο ώρες μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ που απέρριπτε τις προσφυγές τεσσάρων ιδιοκτητών. ενημερώθηκανμε εμαίηλ οι τράπεζες και οι εργαζόμενοι του ΜEGA, για την αρνητική εξέλιξη. 

Ανακοίνωση των εργαζομένων καλεί τους μετόχους και την κυβερνηση να λάβουν τις ευθύνες τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει την ευθύνει εξ ολοκλήρου στους μετόχους, που πήραν την απόφαση γιατί ήθελαν άδεια χωρίς να πληρώσουν. 

Μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας διαδικασίας για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, δηλαδή, έλεγχος φακέλων και απόδοση αδειών σε όσους πληρούν τα κριτήρια, το ΕΣΡ θα προχωρήσει σε νέα προκήρυξη -σε χρόνο που το ίδιο κρίνει- για την έβδομη άδεια, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε σύντομη συνομιλία, που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Ο υπουργός, σημείωσε ότι η προκήρυξη θα αφορά το ίδιο είδος άδειας και θα έχει την ίδια τιμή εκκίνησης, ενώ σε ερώτηση τι θα γίνει στην περίπτωση που θα υπάρξει μόνο ένας ενδιαφερόμενος απάντησε πως εάν υποβάλει φάκελο μόνο ένας υποψήφιος θα πάρει την άδεια, αφού, βεβαίως, ελεγχθεί ότι ο φάκελός του είναι πλήρης. Εάν οι υποψήφιοι που θα υποβάλουν φάκελο είναι από δύο και πάνω, τότε θα προκηρυχθεί δημοπρασία, συμπλήρωσε.

Δήλωση Νίκου Παππά

"Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και φαίνεται ότι είναι θετικές. Το ΕΣΡ έχει οργανώσει μία διαδικασία άρτια συμπαγή και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία διαδικασία όπου και το τοπίο το τηλεοπτικό θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με τη βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση".

"Υπάρχουν όλες οι διαδικασίες λοιπόν η τηλεοπτική αγορά, το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα, να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις".

"Νομίζω ότι αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστές αρχές, όλα είναι εφικτά".



Δεν υπάρχουν σχόλια: