ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Οι γυναίκες στην Αριστερά υπάρχουν ως πολιτικά όντα



«Η επιλογή να δώσει πολιτική συνέντευξη  σύζυγος του πρωθυπουργού δεν είναι κάτι συμβατό προς την ελληνική και ευρωπαϊκή κουλτούρα. Σε ποιο μοντέλο μας παραπέμπει;» είναι το ερώτημα δημοσιογράφου της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Πατρών, που φιλοξένησε συνέντευξη της βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και ιδού η απάντηση:
«Επειδή χύθηκε πολύ μελάνι γι αυτό το θέμα, θα είμαι σύντομη. Οι γυναίκες της Αριστεράς έχουν αυθύπαρκτη πολιτική ύπαρξη, δεν εξαρτώνται από τον σύντροφο ή τον σύζυγο. Η Μπέττυ Μπαζιάνα έχει πολιτική δράση στον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, ανεξαρτήτως συντρόφου. Δεύτερον, πολλές σύζυγοι πρωθυπουργών έχουν δώσει συνεντεύξεις που περιστρέφονται συνήθως γύρω από τον «υψηλό σύζυγο», την οικογένεια, τη μαγειρική, το μακιγιάζ, κλπ. Εμείς, οι γυναίκες της Αριστεράς, είτε σύντροφοι Πρωθυπουργού είτε εργάτη, όταν μιλάμε δημοσίως, μιλάμε πολιτικά και όχι προσωπικά. Αν αυτό παραπέμπει σε κάποιο άλλο μοντέλο, λυπάμαι δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό. Ας συνηθίσουν πάντως όλοι και όλες ότι οι γυναίκες στην Αριστερά έμαθαν να υπάρχουν στον δημόσιο χώρο, όχι για τα μαλλιά τους, το κορμί τους, τα ρούχα τους ή τα ντολμαδάκια τους. Υπάρχουν ως πολιτικά όντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: