ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Πέθανε ο ορειβάτης Δ. Κωνσταντίνου, υιός Θρασύβουλου


Σε ύψος 6 χιλ. μ. στο βουνό Ακονκάγκουα της Αργεντινής


Νεκρός στα 58 του χρόνια από ανακοπή που υπέστη  στις Άνδεις,  ο γνωστός και ιδιαίτερα επιτυχημένος νευροχειρουργός, καθηγητής της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Ρίου,  Δημήτρης Κωνσταντίνου. Ο εκλιπών υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν σε ορειβασία και σε υψόμετρο 6.000 μέτρων. 

O Δημήτρης Κωνσταντίνου  βρισκόταν στο Ακονκάγκουα, το ψηλότερο βουνό στην Αμερική, στην επαρχία Μεντόσα της Αργεντινής. 
 
Θεωρείται πιθανό να  αντιμετώπισε  καρδιοαναπνευστικό πρόβλημα λόγω του υψομέτρου που του προκάλεσε ανακοπή. Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός στην Πάτρα. 

Από τον Αύγουστο του 2009 έως σήμερα, ήταν  Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ. 

Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου ήταν γιος του Θρασύβουλου Κωνσταντίνου, επικεφαλής  του ψηφοδελτίου της ΕΔΑ στις εκλογές του 1964, ο οποίος είχε και τη στήριξη του τρίτου των εκλογών, Κωνσταντίνου Φαρμακίδη και ο οποίος φαινόταν ότι θα ψηφιζόταν για δήμαρχος Πατρέων. Όμως στις 31 Ιουλίου απεβίωσε αιφνιδίως επίσης από καρδιά. Τη θέση του Δημάρχου πήρε τότε ο Θεόδωρος Άννινος. 

Ο Θρασύβουλος Κωνσταντίνου ήταν γιατρός και Γραμματέασς του ΕΑΜ στην αντιφασιστική Αντίσταση 1941-44, καταγόμενος από την Ροδοδάφνη Αιγιαλείας. Διέμενε στην Πάτρα, στην οδό Κανακάρη 181 και έφυγε για τo βουνό κυνηγημένος από τους Ναζί, ενώ την οικία του επίταξαν τα ΕΣ ΕΣ. Με την απελευθέρωση κυνηγήκε από την κυβέρνηση της Δεξιάς, φυλάκίσθηκε στου Μαργαρίτη τις φυλακές και καταδικάστηκε σε πολύχρονη φυλάκιση. Το σπίτι αυτό σήμερα είναι μεταβιβασμένο στον δικηγόρο Θεόδ. Γιοβάνη και εσωτερικά κια εξωτερικά παραμένει όπως την εποχή που ήταν επιταγμένο από τους Ναζί. Αλλά δυστυχώς ακόμη δεν έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο.   

Πηγή: Με στοιχεία Istologiou και tempo24.news

Δεν υπάρχουν σχόλια: