ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Α. Ξανθός: Φέτος θα είναι η χρονιά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας



Συνέντευξή του στην εφημερίδα "Documento"

«Φέτος θα είναι η χρονιά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Documento", σημειώνοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι το πρώτο εξάμηνο του 2018 να έχουν τεθεί σε λειτουργία πάνω από 100 μονάδες και προσθέτοντας ότι παράλληλα θα συνεχιστεί η πορεία «επούλωσης των τραυμάτων» στο χώρο της Υγείας.


Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα του συστήματος Υγείας που αφορά η συρρίκνωση του αριθμού των διαθέσιμων ιατρών, καθώς περίπου 18.000 γιατροί έχουν φύγει στο εξωτερικό, σημειώνοντας ταυτόχρονα και τις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο για την πλήρωση των θέσεων έως το τέλος του 2018, συμπεριλαμβανομένου και του νοσηλευτικού προσωπικού. 

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εκδηλώσει την ισχυρή πολιτική της βούληση να ελεγχθούν τα σκάνδαλα, η διαφθορά και το «πάρτι» της προηγούμενης εικοσαετίας στον χώρο της Υγείας. Πρόσθεσε ότι οι καταγγελίες για «φακελάκι» μπορούν να γίνονται και στο υπουργείο και στο Γραφείο Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ασθενών στα νοσοκομεία. 

«Υπάρχουν, ήδη, 340 υπάλληλοι που έχουν οριστεί από τις διοικήσεις για τα γραφεία αυτά. Θα εκπαιδευτούν σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης» είπε ο υπουργός Υγείας. Πρόσθεσε ότι το πολιτικό σήμα δεν αρκεί, ενώ το πιο σημαντικό είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι έλεγχοι, να αποδοθούν οι ευθύνες και κυρίως να εντοπιστούν τα ελλείμματα του συστήματος και να προχωρήσει η θεσμική του θωράκιση. 

«Μια εμβληματική αλλαγή σε αυτή τη φάση θα είναι η θεσμική και διοικητική αναδιοργάνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ» είπε ο κ. Ξανθός, αναγγέλλοντας τη λειτουργία νέου Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, το θεσμικό πλαίσιο του οποίου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός του επομένου τριμήνου, ενώ θα διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας όσων εργάζονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ο ρόλος του επιστημονικού προσωπικού του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: