ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ακροδεξιοί βομβιστές συνελήφθησαν με εκρηκτικά

Η κατασκευή του ενός φιαλιδίου βουτανίου με τις πέτρες, οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση, ότι οι συλληφθέντες δεν αποκλείεται να ετοίμαζαν και άλλη εμπρηστική επίθεση, αλλά δεν πρόλαβαν.

Ετοίμαζαν και
άλλη επίθεση

ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ 19ΧΡΟΝΟΙ, ΕΝΑΣ 21 ΚΑΙ ΕΝΑΣ 26 ΕΤΩΝ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ


Ναζιστικά σύμβολα, καθώς και σύμβολα της χούντας, αυτοκόλλητα με σβάστικες, τρικάκια της Χρυσής Αυγής και της «ΑΠΕΛΛΑ» καθώς και όπλα για εκπαίδευση στη μάχη, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στα αντικείμενα που βρέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική, στα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων για την εμπρηστική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα», στις 29/8/2017, στον Πειραιά.

Με την ακροδεξιά ομάδα που αυτοαποκαλείται «Απέλλα»», φέρεται από την Αστυνομία ότι συνδέονται οι τέσσερις ακροδεξιοί που συνελήφθησαν το πρωί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την εμπρηστική επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Φαβέλα, στον Πειραιά, τον περασμένο Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, ο φερόμενος ως «αρχηγός» των τεσσάρων, ένας 35χρονος, πολύ γνωστός στον χώρο των ακροδεξιών, ανήκει στη συγκεκριμένη ομάδα, ενώ οι άλλοι τρεις είναι νεαροί, περίπου 20 ετών, και ο ένας υπηρετεί την στρατιωτική θητεία του.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, συλληφθέντες είναι δύο 19χρονοι, ένας 21 και ένας 26 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ανακριτή του Πλημμελειοδικείου Πειραιά, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της νομοθεσίας για τις εκρηκτικές ύλες.

Ο ανήλικος που συνελήφθη αργότερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σε ένα από τα σπίτια στα οποία έγιναν έρευνες, κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα όπλα και τα εκρηκτικά.

Από τις μέχρι τώρα, κατ΄ οίκον έρευνες, σε περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

- όπλα τύπου «airsoft»,
- δύο φυσίγγια, ένα πολεμικού τυφεκίου και ένα των 9 mm, καθώς και κάλυκες πολεμικού τυφεκίου,
- πλήθος μαχαιριών και σουγιάδων,
- δύο φιαλίδια βουτανίου των 500 γραμμαρίων, εκ των οποίων το ένα με επικολλημένες πέτρες,
- πλήθος αθυρμάτων και τρικάκια της «Χρυσής Αυγής» και της «ΑΠΕΛΛΑ»,
- βιβλία ακροδεξιού περιεχομένου και αυτοκόλλητα με σβάστικα,
- σημαία της 21ης Απριλίου 1967 και
- ψηφιακά πειστήρια, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.


Η κατασκευή του ενός φιαλιδίου βουτανίου με τις πέτρες, οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση, ότι οι συλληφθέντες δεν αποκλείεται να ετοίμαζαν και άλλη εμπρηστική επίθεση, αλλά δεν πρόλαβαν.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, θεωρούν βέβαιο, ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της ακροδεξιάς ομάδας «ΑΠΕΛΛΑ», καθώς ο 26χρονος, που φέρεται και ως επικεφαλής, είναι μέλος της συγκεκριμένης ομάδας.

Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ερευνάται η εκδοχή να πρόκειται για «πυρήνα» ενός ευρύτερου ακροδεξιού κυκλώματος και πιθανότατα να έχει «συγγένεια» με άλλη ομάδα που είναι πίσω από εμπρησμούς σε καταλήψεις και ακατοίκητα σπίτια, στα οποία έχουν καταλύσει πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: