ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Σημείο μηδέν – Κωνσταντίνα Χαριτάκη


Μια ιστορία επανεκκίνησης… από τα Χανιά, τη Ζάκυνθο, το Ηράκλειο

Το μυθιστόρημα της Κωνσταντίνας Χαριτάκη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς(*)

«Όταν δεν βρίσκεις την έξοδο, τη δημιουργείς και αυτόματα γίνεται η είσοδος για το φως».

Η Κωνσταντίνα Χαριτάκη ζει και εργάζεται στα Χανιά. Είναι μητέρα δύο παιδιών, και το μυθιστόρημα «Σημείο μηδέν» είναι το πρώτο της έργο που κυκλοφορεί. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Μηχανολογία στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου, είναι κάτοχος πιστοποίησης Παιδαγωγικής & Διδακτικής επάρκειας του Πανεπιστημίου Κρήτης και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων,  από τον ΕΟΠΠΕΠ. Εργάστηκε για μια δεκαπενταετία στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση. 

Ένας χρόνος, ένας κύκλος, σαν ημερολόγιο… Η Αλεξία τα βάζει με τα κοινωνικά «πρέπει» και στερεότυπα, αποφασίζοντας να ορίσει τη ζωή της όπως η ίδια θέλει. Ανάμεσα σε Χανιά και Ζάκυνθο, όπου θα εργαστεί ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, θα χαράξει το δικό της σημείο μηδέν, δημιουργώντας την αφετηρία της προσωπικής της επανεκκίνησης. Τα Χανιά, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι  αλήθειες μας, γίνονται ο καμβάς όπου πάνω του χαράχτηκε το «Σημείο μηδέν».
Χρήστος Τσαντής, επιμελητής του βιβλίου

 

Λίγα λόγια από την Κωνσταντίνα Χαριτάκη

Κωνσταντίνα Χαριτάκη, Εκδόσεις ΡαδάμανθυςΈρχεται μια στιγμή που η ζωή, μας πιάνει από το χέρι και μας δείχνει ένα σημείο μηδέν, για να χαράξουμε ένα νέο κύκλο. Με πολύτιμο βοηθό τις εμπειρίες και τα λάθη από τους προηγούμενους, καλούμαστε να προχωρήσουμε παρακάτω. Δεν είναι πάντα εύκολο και ευχάριστο, αλλά είναι αναγκαίο. Εύχομαι μέσα από  τις γραμμές του βιβλίου, να βρείτε – αν το επιθυμείτε – το δικό σας σημείο επανεκκίνησης
Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα στις κόρες μου, Αναστασία και Κωνσταντίνα, που με ενθάρρυναν, καθώς επίσης και για τις υπέροχες ζωγραφιές που μου χάρισαν ειδικά για το βιβλίο.

Ευχαριστώ τον κύριο Νεκτάριο Φυντικάκη, πολυτάλαντο λυράρη – τραγουδιστή, εκπαιδευτικό και επιτυχημένο επιχειρηματία της πόλης των Χανίων, που στην επιθυμία μου, να γράψει μια μαντινάδα για το «Σημείο μηδέν», δεν το αρνήθηκε και την πραγματοποίησε άμεσα.
Ένα ευχαριστώ για τις φίλες μου Μαρία Καλουδάκη, εκπαιδευτικό ελληνικής φιλολογίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και Κατερίνα Παναυλάκη, εκπαιδευτικό αγγλικής φιλολογίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Οι συμβουλές τους ήταν και είναι πολύτιμες.
Τέλος, ένα ευχαριστώ σε όλους όσους με ενέπνευσαν και έγιναν αφορμή να ξεδιπλώσω τις σκέψεις μου. Οι ήρωες είναι πρόσωπα φανταστικά, ζουν όμως στην πραγματική Ελλάδα της κρίσης, η οποία ψάχνει το δικό της σημείο μηδέν.
Κωνσταντίνα Χαριτάκη,
Μηχανολόγος Μηχανικός A.T.E.I



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Τα έργα στο εξώφυλλο του βιβλίου είναι δημιουργίες των παιδιών της Κωνσταντίνας: της Αναστασίας και της Κωνσταντίνας Βενιεράκη.
______________________________________________
(*) Εκδόσεις Ραδάμανθυς - ekd.radamanthys@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: