ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Τσακαλώτος: Η χώρα αποκτά πολιτική για το παιδί !





Ομιλία του Υπ. Οικ. στη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου στις επιτροπές

«Αυτό που έχει κάνει η κα Φωτίου, με το παιδί, είναι η προσπάθεια για να έχουμε, για πρώτη φορά, στρατηγική για το παιδί» ήταν η απάντηση Τσακαλώτου στα αβάσιμα που υποστήριξε το ΚΚΕ κατά την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. 

«Το 80% των χρημάτων για το πρόγραμμα παιδικών σταθμών ήταν από την Επισκόπηση Δαπανών. Όλη ήταν για το επίδομα των παιδιών είτε  των δαπανών είτε άλλων ζητημάτων. 316 εκατομμύρια  ευρώ πάνε στο πρόγραμμα για το παιδί, για τα παιδιά. 

Άρα μόνον γι αυτό, όσα είπατε δεν είναι σωστά. Θα το πει και η κα Φωτίου, κάνουμε μία αναδιάρθρωση που είναι πιο δίκαια», είπε ο Υπουργός Ευκλ. Τσακαλώτος απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, τον Αχαιό Ν. Καραθανασόπουλο.

Και προς τον βουλευτή Μαυρωτά, ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας στα λεγόμενά του, ότι έχουμε υπογεννητικότητα και άρα πρέπει να υποστηρίξουμε, του απάντησε ότι «κάνετε δύο λάθη. 

Το πρώτον είναι ότι, όταν χρειάζεται για την αναπλήρωση 2,2 και εμείς έχουμε 1,3, είναι προφανές ότι η μεγάλη ανάγκη είναι τα νέα ζευγάρια που κάνουν 1 παιδί, να κάνουν δύο παιδιά. Έτσι κι αλλιώς αυτοί που κάνουν 3 και 5 παιδιά είναι πάρα πολύ λίγοι. Αυτό που θέλουν τα νέα ζευγάρια κια ιδίως οι γυναίκες, οι μάνες,  είναι να μπορούν να έχουν βοήθεια σε είδος. 

Δεν πιστεύω ότι μπορεί να λυθεί το δημογραφικό με επιδόματα. Χρειάζονται περισσότερες παροχές στις γυναίκες για τα παιδιά. Περισσότερη προσοχή στην ποιότητα ζωής του παιδιού. 

Άρα ο λόγος που προσέχουμε το παιδί είναι γιατί ξέρουμε ότι οι ανισότητες ξεκινούν από τα μικρά του χρόνια. 

Άρα γνωρίζοντας αυτό, το ότι πήραμε 316 εκ. ευρώ από την Επισκόπηση Δαπανών και τα διαθέτουμε για τα μικρά παιδιά, σημαίνει ότι το κάνουμε για το παιδί και όχι απλά για δημογραφικούς λόγους. Και επιτέλους αυτή η χώρα  πρέπει να αποκτήσει μία πολιτική για το παιδί»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: