ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Μολότοφ και χημικά στο συλλαλητήριο του Συντάγματος


Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της ΓΣΕΕ στο Σύνταγμα κατά του πολυνομοσχεδίου, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο προαύλιο της Βουλής ανεβαίνοντας τα σκαλιά στο πλάι του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.


Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Βουλή, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου. Ομάδες άγνωστων ατόμων, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έριξαν βόμβες μολότοφ, μάρμαρα, μπογιές και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, οι οποίες προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν και λίγο αργότερα, όταν το μπλοκ της ΛΑΕ προσπάθησε να ανέβει από το πλάι της Βουλής, επί της Αμαλίας, και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή, ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου συνεχίζονται κανονικά αυτήν την ώρα:

Μαζική διαδήλωση πραγματοποίησε νωρίτερα το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ομονοίας και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία, το ΠΑΜΕ καλεί σε «μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό». «Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο - φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση», επισημαίνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.


Στο Σύνταγμα έλαβε χώρα η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ η ΓΣΕΕ ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο που τίθεται σε ψηφοφορία στη Βουλή. Όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία και τα Συνδικάτα, η διάταξη που αφορά τον τρόπο κήρυξης της απεργίας ουσιαστικά βάζει ένα τέλος στο απεργιακό δικαίωμα.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ Παναγιώτης Κυριακούλιας "διαδηλώνουμε επίσης και για τη διάταξη για τους πλειστηριασμούς που σημαίνει ουσιαστικά εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες".

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ότι "ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη για τις απεργίες αλλά και αυτές που αφορούν τα επιδόματα και την εκποίηση της πρώτης κατοικίας".

Μπροστά από τη Βουλή διαδηλώνουν επίσης η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις που αντιτίθενται στο Πολυνομοσχέδιο.

Νωρίτερα, με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και σωματείων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι διαδηλωτές, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την απεργία», συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Μόλις έφτασαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μέλη της Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και σωματείων άπλωσαν πανό στα σκαλιά της Βουλής, χωρίς, όμως, να σημειωθούν επεισόδια.

Πηγή: left.gr

"Με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους, στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, έστειλαν οι εργαζόμενοι τη δική τους αγωνιστική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ" δήλωσε ο Δήμαρχος Πατρέων, προσκείμενος στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: