ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Η... κολωνάτη ΓΣΕΕ αφυπνίσθηκε και πάει Σύνταγμα



Αλλά στον μνημονιακό χειμώνα των Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν απούσα!

Τις αντιδράσεις του ΠΑΜΕ κια της πράσινης ΓΣΕΕ, που τώρα αφυπνίζεται, για το κατακρούργημα των εργατικών δικαιωμάτων προκαλεί το Ν/Σ της Κυβέρνησης για την λήψη απόφασης περί απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, ενώ δεν επηρεάζονται τα δευτεροβάθμια, πανελλαδικά και οι τριτοβάθμιες οργανώσεις.


Έτσι μετά την απεργία της Παρασκευής αύριο που διοργανώνουν εργατικά σωματεία προσκείμενα στο ΠΑΜΕ, η ΓΣΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρία στις 6 μμ και πάει Σύνταγμα. Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται περί συμμετοχής κυριών και κυρίων που θα προσέλθουν με το κολωνάτο ποτήρι τους για να τονίσουν την ευρωπαϊκότητά τους. Και να ξεχωρίσουν. Όπως φυσικά δεν ενδιαφέρθηκαν οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, όταν περνούσαν αντεργατικά μέτρα με περικοπή συντάξεων, PSI και πολλών άλλων, οι κομματικοί φίλοι των, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Σήμερα στη Βουλή τόσο η υπουργός Θεανώ Φωτίου όσο και ο Ευκλ. Τσακαλώτος έδωσαν εξηγήσεις αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Η απεργία που προγραμματίζεται έχει άκρως κοματικά κίνητρα και είναι γνωστοί  οι χώροι που την πατρονάρουν.  
Η εισαγωγή ειδικής απαρτίας για κήρυξη απεργίας από επιχειρησιακά πρωτοβάθμια σωματεία, βρέθηκε στο στόχαστρο της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος στη διαδικασία ακρόασης φορέων. Στη διαδικασία τη ΓΣΕΕ εκπροσώπησε ο Πατρινός συνδικαλιστής Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Σε θετική κατεύθυνση χαρακτήρισε τη διάταξη ο ΣΕΒ, που υπογράμμισε όμως πως είναι οριακού χαρακτήρα γιατί υπάρχει ζήτημα εκδημοκρατισμού των διαδικασιών που αφορούν στη λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας.

O Δημ. Καραγεωργόπουλος, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση ότι, απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με το τρίτο μνημόνιο και τις επικαιροποιήσεις του, προχωρά σε αντισυνταγματικό περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος στα επιχειρησιακά πρωτοβάθμια σωματεία.

«Η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να σταθεί στη λογική. Διαγκωνίζονται ποια από τις δύο θα φέρει τη χειρότερη διάταξη», είπε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ.

Στον αντίποδα, ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ Χρήστος Σκέρτσος είπε η διάταξη για την απεργία είναι μια θετική ρύθμιση, όμως είναι οριακού χαρακτήρα διότι υπάρχει ζήτημα εκδημοκρατισμού στη λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας. «Αν υποτεθεί πως υπάρχει μια επιχείρηση με 250 εργαζόμενους, εάν έχει σωματείο 100 ατόμων, με την υφιστάμενη νομοθεσία, 11 άνθρωποι μπορούν να αποφασίζουν για την κήρυξη απεργίας, ενώ η ρύθμιση την οποία εισηγείται η κυβέρνηση προβλέπει ότι αυτό μπορεί να γίνει από 26 ανθρώπους. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του αν αυτό αποτελεί καταστρατήγηση του δικαιώματος της απεργίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ.

Πηγή: Και με στοιχεία από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: