ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Δήμος Πατρέων: Τουλγαρίδης ψευδόμενος και επιμένων

Τουλγαρίδης: Τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης καταφεύγουν σε ασύστολα ψεύδη Απάντηση του προέδρου του ΚΟΔΗΠ στον κ. Λάμπρου


Απάντηση στην χθεσινή επιστολή του εκπρόσωπου της παράταξης ΡΑΠ στο Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Γιάννη Λάμπρου, προσπαθεί να δώσει με σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θεόδωρος Τουλγαρίδης. Αλλά ψεύδεται ασυστόλως, αφού δεν απαντά στα κύρια ερωτήματα: 


«Προγραμματίζουμε την κατασκευή, σε οικόπεδα του Δήμου, στην Αγυιά και τον Νότιο Τομέα,  δύο νέα κτίρια Παιδικών Σταθμών, συνολικού κόστους κατασκευής και εξοπλισμού 2.000.000 ευρώ».

Και δεν μπορεί να δώσει απάντηση, καθ' ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων, οι προβλέψεις Τουλγαρίδη δεν υπάρχουν πουθενά για το 2018.

»Ανακατασκευάζουμε το υπάρχον κτίριο στην οδό Μανιακίου, με συνολικό κόστος, 1.200.000 ευρώ (μελέτες, εργασίες, υλικά, επίπλωση, εξοπλισμός)».

Για δε το κτίριο της Μανιακίου, οι 1.200.000 που αναφέρει είναι πλασματικό νούμερο αφού στον μειοδοτικό διαγωνισμό  μπορεί να κατέλθει και στο 50% (ίσον 600.000). Και το κυριώτερο είναι πως από αυτό οι 400.000  ευρώ προέρχονται από την ΣΑΤΑ, που είναι επιχορήγηση από χρήματα του Υπουργείου, ήτοι από φορολογία του ελληνικού λαού. 

Και ο εκπρόσωπος της ΡΑΠ υπενθυμίζει:

»Σήμερα, το πολιτικό μέτωπο που ανοίξατε με αφορμή τους παιδικούς σταθμούς προβάλλει ισχυρισμούς έωλους που δεν αποτυπώνουν ούτε τη γενικότερη πρόοδο στην προσχολική αγωγή που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια ούτε τις φιλότιμές προσπάθειες που γίνονται σε ένα, ομολογουμένως, ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο». 

Κι ενώ μιλά για το ενδιαφέρον του παιδιού (στους Παιδικούς Σταθμούς) ο Δήμος προγραμματίζει σπατάλη εγκεκριμένων πιστώσεων 100.000 ευρώ για κατασκευή πίστας Σκέιτ Παρκ. 

Και μην μας πει ο κ. Τουλγαρίδης ότι αυτήν την πίστα θα την διαθέσει για παράδειγμα για λογαριασμό των νηπίων του Βρεφοκομείου;

Και για να ξαναθυμηθούμε τα όσα αναφέρει στην καταγγελία του ο Γιάννης Λάμπρου, θα υπενθυμίσουμε αυτά που του τόνιζε:

»Πεδίο διεκδίκησης φυσικά και υπάρχει. Ο στόχος είναι το παιδί να μην αντιμετωπίζεται ως βάρος αλλά ως κέρδος για την κοινωνία. Η προσχολική αγωγή να αποτελέσει τμήμα της κοινωνικής πολιτικής με ένα σύστημα δημόσιας, δωρεάν και αποτελεσματικής εκπαίδευσης». 

 


Η απάντηση Τουλγαρίδη στην καταγγελία του Γιάννη Λάμπρου

 Στην απάντησή του ο πρόεδρος μτου ΚΟΔΗΠ, ψευδόμενος, αναφέρει τα εξής:

«Ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής παράταξης ΡΑΠ στο Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, κ. Λάμπρου, σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις και τις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής για τους Παιδικούς Σταθμούς, της καταλογίζει «μικροπολιτικούς λόγους».

Θεωρεί μικροπολιτική τον αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας, των νέων ζευγαριών και των παιδιών τους.

Την προσπάθεια  για  να πάρουμε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά από τα τουλάχιστον 700, που έμειναν εκτός των δομών φέτος.

Ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής παράταξης ή είναι αδιάβαστος ή λέει συνειδητά  ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι δεν έχουν προβλεφθεί τα ανάλογα κονδύλια για  την αναβάθμιση των Παιδικών Σταθμών και τη δημιουργία νέων τμημάτων καθώς και για τον Παιδικό Σταθμό που προγραμματίζει να κατασκευάσει η Δημοτική Αρχή  το τρέχον έτος.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους δημότες ότι στον Προϋπολογισμό του Δήμου   για το 2018 -που η παράταξη ΡΑΠ δεν ψήφισε- προβλέπεται η χρηματοδότηση  για την ανακατασκευή του κτιρίου της Μανιακίου σε Παιδικό Σταθμό.

Κληθήκαμε από το υπουργείο Εργασίας στην συνάντησή μας με την κ. Φωτίου, στις 4/1/18, να θέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τον προγραμματισμό δημιουργίας νέων βρεφονηπιακών σταθμών στο δήμο μας. Εκεί παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας και τις ανάγκες μας, για δημιουργία επιπλέον δύο Βρεφονηπιακών Σταθμών, προκειμένου σε βάθος χρόνου να ικανοποιηθούν οι περισσότερες ανάγκες των βρεφών και νηπίων του Δήμου μας. ΌΠΟΥ δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από το Υπουργείο και παραπέμφθηκαν στο μέλλον!

Τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης δεν έχουν κανένα δισταγμό προκειμένου να υπερασπιστούν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία αντιμετωπίζει τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, ως «δημοσιονομικό κόστος», να καταφεύγουν σε ασύστολα ψεύδη.

Στην «δίκαιη ανάπτυξη» που προβάλλουν ως «όραμα», δεν χωράει η ανάγκη και το δικαίωμα του κάθε παιδιού, να έχει δωρεάν προσχολική αγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  
Ας μιλήσουμε λοιπόν για τους παιδικούς σταθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: