ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Του την είχαν στημένη του Κούλη οι δύο στη Βουλή!

Του την είχαν στημένη του Κούλη οι συνεργαζόμενοι Αλ. Τσίπρας και Πάνος Καμμένος. Και όταν ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία μαζί με το ΚΚΕ και την ΔΗΣΥ, τους βγήκε συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ η πρώην ανεξάρτητη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου! Στην ατράνταχτη κυβερνητική πλειοψηφία προσδτέθηκε μία ακόμη ψήφος. Τον Καμμένο περιμέναν να διαφοροποιηθεί λόγω Σκοπιανού, Μεγαλοοικονόμου τους προέκυψε!


Με 154 ψήφους
πέρασε το Ν/Σ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ, ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ


Με οδυνηρή ήττα της αντιπολίτευσης, και με κερδισμένη την κυβέρνηση κατά έναν βουλευτή, παρά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν η ΝΔ, το ΚΚΕ και η ΔΗΣΥ, πέρασε το Ν/Σ το οποίο οδηγεί στην τρίτη αξιολόγηση και στην λήψη του πακέτου των 6,5 δισ. ευρώ από τους θεσμούς. Ψηφίστηκε με 154 ψήφους (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ανεξάρτητη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, που εντάσσεται με επιστολή της στον ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη), το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, ενώ την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (141 ψήφοι).

Παράλληλα το ΚΚΕ διαφοροποιούμενο  από την αντιπολίτευση στο ζήτημα των επιδομάτων τέκνων, όπου ψήφισε «παρών» δικαιολογήθηκε ότι πρόκειται περί μέτρου αναδιανομής της φτώχειας, για να λάβει την απάντηση από τον Πρωθυπουργό ότι «το κονδύλι για τα παιδιά αυξήθηκε κατά 260 εκατ. ευρώ, δηλαδή από τα 650 στα 910 εκατ. ευρώ». Αυτά που είχαν προαναγγελθεί μέσα από την αρθρογραφία της εφημερίδας ΑΥΓΗ, προ ημερών. 

Με ελεύθερα τα χέρια πια η κυβέρνηση σχεδιάζει την επόμενη ημέρα και θέτει στόχο για υλοποίηση την διαπραγμάτευση για την μείωση του χρέους.


Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησαν η ΝΔ στο άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα, το ΚΚΕ στην αρχή του νομοσχέδιο στο άρθρο για τις απεργίες και η ΔΗΣΥ στα άρθρα για τη διαμεσολάβηση και το «πόθεν έσχες» των στελεχών του ΤΧΣ καθώς και για την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς:

- η ΝΔ, η ΔΗΣΥ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν "όχι" σε όλα
- το ΚΚΕ ψήφισε "όχι" σε όλα, πλην του άρθρου για τα οικογενειακά επιδόματα, στο οποίο δήλωσε "παρών"
- το Ποτάμι ψήφισε "όχι" σε όλα, πλην του άρθρου για τις απεργίες, στο οποίο δήλωσε "παρών"
- Η ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα, ψήφισε "όχι" σε όλα και δήλωσε "παρών" στο άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα
- Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης ψήφισε "όχι" σε όλα και "ναι" στο άρθρο για τις απεργίες
- Η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ψήφισς "ναι" σε όλα

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη και 'Αννα Μισέλ - Ασημακοπούλου, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

Αιτιολογώντας την ψήφο του "παρών" που αφορά στα επιδόματα τέκνων, το ΚΚΕ σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι "παρά το γεγονός ότι αυξάνει το συνολικό κονδύλι και επιδοτεί το πρώτο και δεύτερο παιδί, πρόκειται για μέτρο αναδιανομής της φτώχειας, παίρνοντας από τους φτωχούς για να δώσει στους φτωχότερους, αφού η επιδότηση αυτή είναι ελάχιστη, ενώ την ίδια στιγμή μειώνει τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων".

Κάλυψη απωλειών για τρίτεκνους κια πολύτεκνους 

«Παράθυρο» για την κάλυψη των απωλειών που θα έχουν κάποιοι από τους τρίτεκνους-πολύτεκνους, άνοιξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη σχετική αναφορά του στη Βουλή, θύμισε ότι το κονδύλι για τα παιδιά αυξήθηκαν κατά 260 εκατ. ευρώ, δηλαδή από τα 650 στα 910 εκατ. ευρώ. Αυτά που είχαν προαναγγελθεί μέσα από την αρθρογραφία της εφημερίδας ΑΥΓΗ, προ ημερών.

Επιπλέον, 730.000 οικογένειες από τις 800.000 συνολικώς, θα δουν «πολύ σημαντική αύξηση ως και διπλασιασμό του επιδόματος», μέσω της ενίσχυσης των επιδομάτων για πρώτο-δεύτερο παιδί.
Ταυτοχρόνως, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, αλλάζουν οι συντελεστές για το τρίτο παιδί και άνω, με αποτέλεσμα οι μισοί από τους 100.000 τριτέκνους -πολυτέκνους να δουν αυξήσεις επίσης.

Για να καταλήξει, «για μικρή αριθμητικά κατηγορία οι οποίοι θα υποστούν κάποιες μικρές μειώσεις, είμαστε διατεθειμένοι και τους επόμενους μήνες να προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις αφού θα εξετάσουμε λύσεις ώστε να καλυφθεί αυτή η απώλεια», προανήγγειλε ο πρωθυπουργός χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της πλειοψηφίας. Κατηγόρησε δε, την αντιπολίτευση για «λαϊκισμό» και «ψηφοθηρία».

Το 2018 θα είναι μια χρονιά-ορόσημο


Στο «δια ταύτα» της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε με έμφαση ότι «το 2018 θα είναι μια χρονιά-ορόσημο

Ορόσημο για την τελική μετάβαση σε μια νέα εποχή.

Και είμαι πλέον βέβαιος ότι θα το καταφέρουμε», τόνισε, σε πείσμα, όπως συμπλήρωσε, αυτών που σήμερα αισθάνονται αμηχανία και εκνευρισμό, είτε εκ δεξιών είτε εξ αριστερών της κυβέρνησης.



Με πληροφορίες και από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: