ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

«Θεέ μου μεγαλοδύναμε» υποδέξου τον Τζιμάκο μας!

Με το σατιρικότατο «Θεέ μου μεγαλοδύναμε» το Istologio G. Mosxou αποχαιρετά τον μεγάλο καλλιτέχνη των εφηβικων   μας χρόνων, που έφυγε σήμερα από κοντά μας στα 64 του χρόνια από την μεγάλη καρδιά του, που δυστυχώς τον... πρόδοσε. 


Καλό παράδεισο μεγάλε Τζίμη των Μουσικών Ταξιαρχιών,  του... Ντίσκο Τσουτσούνη, που φεύγεις και μας αφήνεις ένα μεγάλο και αξιόλογο δισκογραφικό, σατυρικό έργο.  Αφησες την τελευταία σου πνοή, την ώρα που σε μετέφεραν στον «Ερυθρό Σταυρό». Εκεί, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά ο οργανισμός σου δεν ανταποκρίθηκε!


Στις 2 Δεκεμβρίου 2017 και πάλι, ο Τζίμης Πανούσης υπέστη καρδιακό επεισόδιο, ύστερα από κρίση κολπικής μαρμαρυγής και «κατέρρευσε» στην σκηνή κατά τη διάρκεια της παράστασης του στο «Κύτταρο Live Club». Τότε είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Ο Τζίμης Πανούσης είχε γεννηθεί στις 12 Φλεβάρη του 1954 από μικρασιάτες πρόσφυγες γονείς στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χολαργό. Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το περασμένο καλοκαίρι στην Επίδαυρο, στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, στο ρόλο του Τρυγαίου.

Το 1972, ξεκίνησε τα πρώτα καλλιτεχνικά του βήματα στον Πολιτιστικό Όμιλο Χολαργού όπου μαζί με άλλους καλλιτέχνες στήνουν θεατρική ομάδα και συνεργάζονται με τον Γιάννη Χουβαρδά, δίνουν παραστάσεις. Σαν φοιτητής της Νομικής εργάστηκε ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα από την οποία παραιτήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μουσικά ήταν αυτοδίδακτος και όταν στα τέλη της δεκαετίας του '70 σχηματίστηκαν οι Μουσικές Ταξιαρχίες η πρώτη εμφάνιση του σε κοινό έγινε το 1977 στο κλαμπ "Αρχιτεκτονική" επί της Πανεπιστημίου στη "Στοά του Απότσου".

Από τότε άρχισε η καλλιτεχνική του άνοδος για να φθάσει στο απόγειό της στις μέρες μας.

"Ο Τζίμης Πανούσης υπήρξε ένας από τους καλλιτέχνες που άφησαν το μοναδικό τους στίγμα στην σύγχρονη ελληνική μουσική. Ο θάνατός του μας λυπεί βαθιά. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του", έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο twitter για τον θάνατο του Τζίμη Πανούση. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο  twitter για τον Τζίμη Πανούση. «Ήταν εκ χαρακτήρος πάντα απέναντι σε κάθε εξουσία. Δεν συμβιβάστηκε ποτέ και αντίθετα με άλλους συναδέλφους του, δεν θυσίασε το ταλέντο του και το χιούμορ του για να γίνει αρεστός σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ο Τζίμης Πανούσης ήταν μια φωνή ξεχωριστή και αυθεντική που θα λείψει».

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του Τζίμη Πανούση. Πρωτοπόρος και ευρηματικός δημιούργησε μια δίκη του κατηγορία στο ελληνικό τραγούδι, που χαρακτηρίστηκε από την καυστική σατιρική ματιά του απέναντι στην εξουσία, την πολιτική και την κοινωνία» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του Τζίμη Πανούση, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 

«Έφυγε ένας νέος, ταλαντούχος άνθρωπος, βυθίζοντας στη θλίψη τα παιδιά του, την οικογένειά του. Ένας άνθρωπος που με τη σκέψη του, το χιούμορ του και την οξύτητα του λόγου του ήταν χρήσιμος στην κοινωνία, όπως όλοι οι πραγματικοί καλλιτέχνες» ανακοίνωσε το ΚΚΕ.

«Tζιμάκο μακάρι αυτό να ήταν ένα ακόμα αστείο» έγραψε ο Ν. Παππάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: