ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Κανονικά χωρίς αλλαγές όλοι οι πλειστηριασμοί

Τίποτα δεν αλλάζει στα ισχύοντα με την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος εισηγούμενος στη Βουλή την τροπολογία, με βάση την οποία θα διενεργούνται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, από την 1η Μαΐου του 2018, οι πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων όταν επισπεύδων του πλειστηριασμού είναι το Δημόσιο.

«Ό,τι κάνει η Αρχή Δημοσίων Εσόδων τώρα, με τους ίδιους κανόνες, τις ίδιες προτεραιότητες, με τα ίδια φίλτρα τώρα θα το κάνει ηλεκτρονικά. Τίποτα δεν αλλάζει», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, προκειμένου να διαψεύσει τα όσα περί του αντιθέτου δημοσιεύονται ή ακούγονται, όπως είπε.

Εξάλλου, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου τόνισε ότι δεν γίνεται πλειστηριασμός σε ακίνητο του οφειλέτη που αποτελεί την πρώτη κατοικία και μοναδική κατοικία και αυτό ισχύει και για τους πλειστηριασμούς που γίνονται για λογαριασμό του Δημοσίου (με βάση το άρθρο 975 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο αφορά τους πλειστηριασμούς, που γίνονται όταν είναι μοναδικός οφειλέτης το Δημόσιο).

Επίσης, η κ. Παπανάτσιου διευκρίνισε ότι ο πλειστηριασμός θα εξακολουθήσει να γίνεται με την εμπορική αξία των ακινήτων, σύμφωνα με το άρθρο 4472/2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: