ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Συνέντευξη Σερεμέτη εφ' όλης της ύλης του Νοσοκομείου


Ηρεμία πια εμπεδόνεται στην Καθαριότητα του Αγ. Ανδρέα, μετά την σημερινή συζήτηση μεταξύ Διοικητή και εργαζομένων.


Και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ εκτιμά ότι ορισμένοι συνδικαλιστές του χώρου της Υγείας εκμεταλλεύονται την κατάσταση των συμβασιούχων της Καθαριότητας, όταν επί χρόνια τους λοιδορούσαν και τους χαρακτήριζαν εγκάθετους του κ. Πολάκη ή του ΣΥΡΙΖΑ!



Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα έχουν πιθανότατα τις επόμενες ημέρες οι καθαριστές-στριες Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας που διαφωνούν με τους όρους της προκήρυξης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και απειλούν με νέες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Παρασκευή στην περίπτωση που τα αιτήματά τους δεν γίνουν δεκτά.

Την ώρα που από τις αλλαγές που έχουν ζητήσει οι Καθαρίστριες του «Άγ. Ανδρέα», γίνηκαν αποδεκτές, αφού ο νόμος το ορίζει, και εκ ελλείψεως συνεννοήσεως  έφθασαν στο χείλος του γκρεμού, συντείνουσας  της παραμέτρου των ιδιαιτεροτήτων για την προκήρυξη, ο Πρόεδροε του Νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας» δηλώνει πως πια δεν υφίσταται θέμα.

Η συνέντευξη Σερεμέτη

Στην συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης του Διοικητή του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» κ. Σερεμέτη προς το www.thebest.gr/, αναφέρονται τα παρακάτω:






«Αυτή την στιγμή, στο Νοσοκομείο απασχολούνται με συμβάσεις συνολικά 44 άτομα στον τομέα καθαριότητας, για τα 40 από αυτά οι συμβάσεις λήγουν τον προσεχή Ιούνιο και για τον λόγο αυτό οι θέσεις πρέπει να επαναπροκηρυχτούν με διαδικασία που ελέγχεται από τον ΑΣΕΠ. 

Για το θέμα που έχει προκύψει και τις διαμαρτυρίες των συμβασιούχων καθαριστών μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», τον πρωί της Τετάρτης ο διοικητής του Νοσοκομείου, Θόδωρος Σερεμέτης και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Νικολόπουλος.

Ο κ. Σερεμέτης υποστήριξε ότι ότι μπορεί να γίνει από την πλευρά του νοσοκομείου έχει ήδη γίνει και για τον λόγο αυτό τροποποιήθηκε η διακήρυξη ως προς το κομμάτι του απολυτηρίου. 

Για το θέμα με τα μόρια που λαμβάνουν από την προϋπηρεσία τους οι ήδη εργαζόμενοι ο διοικητής του Αγίου Ανδρέα είπε ότι είναι ζήτημα νομοθετικής ρύθμισης που ξεπερνάει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου. Μάλιστα διέψευσε τις πληροφορίες που διαδίδονται τις τελευταίες ημέρες και τον θέλουν να έχει τροποποιήσει τους όρους της διακήρυξης προς το δυσμενέστερο αναφορικά με τα μόρια της προϋπηρεσίας.

«Δεν ισχύει τίποτε από αυτά. Έχουν γράψει του κόσμου τα ψεύδη. Αυτή την στιγμή η προκήρυξη δίνει 9 μόρια για κάθε μήνα προϋπηρεσίας σε δημόσιο νοσοκομείο ή 7 μόρια για κάθε μήνα στον ιδιωτικό τομέα. Έχουν κάνει κάποια λάθη οι συναδέλφισσες, αυτά δεν τις θέτουν εκτός νοσοκομείου. Η προϋπηρεσία λογίζεται στον χώρο της υγείας όχι γενικώς στον χώρο της καθαριότητας. Είναι λάθος ότι βρίσκονται εκτός νοσοκομείου επειδή δεν έχουν μόρια στον ιδιωτικό τομέα», δηλώνει ο κ. Σερεμέτης.

Οι συμβασιούχοι της καθαριότητας ζητούν να λαμβάνουν 25 μόρια για κάθε μήνα προϋπηρεσίας κάτι όμως που για να συμβεί απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Παράλληλα ζητούν να γίνουν σεμινάρια εξειδίκευσης και να μοριοδοτηθούν ανά εκπαιδευτική ώρα αποτελώντας αυτά προϋπόθεση.

«Αυτό είναι μια καλή ιδέα αλλά δεν υλοποιείται μέχρι την Παρασκευή. Μπορώ να το λάβω υπόψη μου, να κινητοποιηθώ προς αυτή την κατεύθυνση αλλά δεν είναι κάτι που μπορώ να το βεβαιώσω μέχρι την Παρασκευή. 

Επίσης το να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις απασχόλησης, δεν είναι δικό μου θέμα, δεν μπορώ να το κάνω, υπάρχουν ακόμα μνημονιακές υποχρεώσεις», σχολιάζει ο κ. Σερεμέτης οποίος προσθέτει ότι οι ίδιοι άνθρωποι πήραν αυτές τις θέσεις με αντίστοιχη διακήρυξη το 2016 χωρίς από τότε κανείς να τους υπόσχεται ότι θα μονιμοποιηθούν».

Νικολόπουλος: Οι διαδικασίες αυτές γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ

Από την πλευρά του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ επιβεβαίωσε ότι τα όσα επισημαίνουν οι καθαριστές-στριες δεν απευθύνονται επί της ουσίας προς τον διοικητή του Νοσοκομείου αφού απαιτούν νομοθετική ρύθμιση για να υλοποιηθούν. Πρόσθεσε δε ότι εάν προστίθεντο και άλλα μόρια για την προϋπηρεσία τότε η προκήρυξη θα καθίστατο ουσιαστικά φωτογραφική υπέρ των ήδη εργαζομένων.

«Οι διαδικασίες αυτές γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ οπότε τόσο το περιεχόμενο όσο και η μοριοδότηση καθορίζονται από τον ΑΣΕΠ βάσει νομοθεσίας. Δεν είναι δυνατόν το οποιοδήποτε νοσοκομείο να αλλάξει τα κριτήρια. Δεν έχει αλλάξει τους όρους», σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος. 

Την ίδια ώρα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ εκτιμά ότι ορισμένοι συνδικαλιστές του χώρου της υγείας εκμεταλλεύονται αυτή την στιγμή την κατάσταση των συμβασιούχων της καθαριότητας όταν επί χρόνια τους λοιδορούσαν και τους χαρακτήριζαν εγκάθετους του κ. Πολάκη ή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επίσης ξεχνάμε ότι οι σημερινοί προστάτες την λοιδορούσαν τη διαδικασία. Τόσα χρόνια το απλό αίτημα να τις εγγράψουν στα σωματεία δεν το δέχονταν. Ξαφνικά οι λοιδοροί έγιναν προστάτες. Πρέπει να υποψιάζεται ο καθένας γιατί το κάνουν. Θέλουν να βάλουν εμπόδια στη διαδικασία των συμβάσεων εργασίας, θέλουν να δώσουν επιχειρήματα σε όλο το σύστημα (εταιρείες καθαρισμού) που δεν έχει σταματήσει να προσφεύγει δικαστικά για να ακυρώσει τις συμβάσεις. Χρησιμοποιούν την ανασφάλεια των εργαζόμενων για να ανατρέψουν αυτό που δήθεν υπερασπίζονται», υπογραμμίζει ο κ. Νικολόπουλος.

Θύμισε τέλος ότι τα άτομα της καθαριότητας μέχρι πρότινος ήταν ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι από ιδιώτες εργολάβους με ότι αυτό συνεπάγετο για τις εργασιακές συνθήκες και τα δικαιώματά τους. 

«Πιθανόν να υπάρξει σύντομα και μια συνάντηση επίσημα του υπουργείου με τους εργαζόμενους του Αγίου Ανδρέα για να τους εξηγηθούν ορισμένα πράγματα όμως θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτά που ζητούν δεν είναι αρμοδιότητας του νοσοκομείου. Είναι μαξιμαλιστικοί οι στόχοι που έχουν θέσει. Ότι ισχύει για τα υπόλοιπα νοσοκομεία ισχύει και για το Πανεπιστημιακό του Ρίου, εκτός εάν μέχρι τότε έχει αλλάξει κάτι νομοθετικά», επεξήγησε ο κ. Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: