ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Μετά από εξάμηνο διεργασιών κυβέρνηση στη Γερμανία




Για τέταρτη θητεία η Μέρκελ με τους Φιλελευθέρους

Έπειτα από διαβουλεύσεις και αβεβαιότητα 171 ημερών, η Γερμανία απέκτησε τη νέα της κυβέρνηση και η 'Αγγελα Μέρκελ ξεκίνησε την τέταρτη θητεία της στην Καγκελαρία. "Επιτέλους, καιρός ήταν", σχολίασε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, παραδίδοντας νωρίτερα σήμερα τις επιστολές διορισμού των νέων υπουργών.


"Είναι θετικό ότι τελείωσε ο καιρός της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας", δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ και ζήτησε από το νέο υπουργικό συμβούλιο να αφουγκράζεται τα καθημερινά προβλήματα που αφορούν μεταξύ άλλων την ίση μεταχείριση, την πολιτική για το προσφυγικό πρόβλημα και τη μετανάστευση και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.


Την σημερινή, τέταρτη εκλογή της 'Αγγελα Μέρκελ στην Καγκελαρία χειροκρότησαν, μεταξύ άλλων ο σύζυγός της, Γιοάχιμ Ζάουερ με τον γιο του, αλλά και η 89χρονη μητέρα της κυρίας Μέρκελ, Χέρλιντ Κάσνερ.

 «Ο μεγάλος συνασπισμός θα κυβερνήσει με πολύ κακή διάθεση», δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ και μάλλον επιβεβαιώνεται τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Κοινοβούλιο, καθώς η κυρία Μέρκελ εξελέγη με 364 ψήφους, μόλις εννέα πάνω από την απαιτούμενη πλειοψηφία και με την μικρότερη πλειοψηφία από τις προηγούμενες θητείες της, ενώ δεν ψηφίστηκε από το σύνολο (399) των βουλευτών των κυβερνητικών κομμάτων. «Ύποπτοι» για τις διαρροές θεωρούνται κυρίως οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) οι οποίοι είχαν ταχθεί κατά της συμμετοχής στην κυβέρνηση.
 
Εκτός από τις απώλειες ψήφων, η σημερινή πανηγυρική επανεκλογή της κυρίας Μέρκελ συνοδεύτηκε και από απρόοπτα: την ώρα που η Καγκελάριος αποχωρούσε από το Κοινοβούλιο προκειμένου να μεταβεί στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue και να συναντήσει τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ένας άνδρας κινήθηκε επιθετικά προς το μέρος της, φωνάζοντας «Αλαχού ακμπάρ» («ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά), αλλά ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους άνδρες της ασφάλειάς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: