ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Απειλείται πανελλαδική απεργία στο χώρο της Υγείας


Από την δεύτερη ημέρα απεργίας των Καθαριστριών στο νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας που διεκδικούν παραμονή στην εργασία τους, από την οποία τους πετά η Αριστερή διοίκηση, με τα κριτήρια που έθεσε. Πληροφορίες που έφθασαν στο απροειδοποίητο Υπ. Υγείας προκαλούν αναστάτωση! 


Η αριστερή(!) διοίκηση του Νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας» τα κατάφερε να σπρώξει τις Καθαρίστριες στην πλευρά Καραγεωργόπουλου, χτυπώντας την ηγεσία του Υπ. Υγείας

H προαναγγελθείσα από χθες, απ' το Istologio G. Mosxou, διαμαρτυρία – προειδοποίηση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η ΕΝΩΣΗ" που προεδρεύει ο Δημ. Καραγεωργόπουλος  προς την Διοίκηση του Γ.Ν.Π “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”, εστάλη σήμερα το πρωί.

Δείχνει την διάθεση για κλιμάκωση, με ανυπολόγιστες πολιτικές επιπτώσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σύμφωνα με αυτήν την επιστολή, γνωστοποιείται η αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Καθαριότητα μέχρι την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 06.00π.μ.

Και κοινοποιείται προς τις εποπτικές αρχές του υπουργείου κλπ, αλλά και προειδοποιεί:

 «Σε περίπτωση που περάσει άπρακτη η προθεσμία, χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα των εργαζομένων, ο Σύλλογος προκηρύσσει 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στις υπηρεσίες καθαριότητας του Νοσοκομείου με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων σε όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας».



Κι ακόμη επισημαίνουν:
 «Απέναντι στην εκμετάλλευση και τον εμπαιγμό, οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα, στη σίτιση, στη φύλαξη των νοσοκομείων έχουν μόνο ένα δρόμο: Να αγωνιστούν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με σύγχρονους όρους και δικαιώματα, όπως είναι αναγκαίο για τους ίδιους και συνολικά για το λαό, σε αυτό τον σημαντικό κρίκο για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας».



Αυτοί που την στήριξη των πολιτικών που οδήγησαν τα νοσοκομεία στην εγκατάλειψη, στην επιβολή εισιτηρίου για κάθε επίσκεψη ασθενούς, στον χρηματισμό στελεχών τους με κορυφαίο σκάνδαλο αυτό της Novartis, έρχονται καπάκι πάνω σε λαθεμένες τακτικές που ακολουθήθηκαν από το Δ.Σ. του Άγ. Ανδρέα και η απειλή ανάφλεξης απεργιών σε όλη τη χώρα στον τομέα Υγείας, συντρίβει την σώφρονα στρατηγική κατά των εργολάβων Υγείας, που ακολούθησε το αρμόδιο Υπουργείο. Επιπροσθέτως  επικρεμάται της κεφαλής Πολάκη η δαμόκλειος σπάθη της σπίλωσής του και του παραμερισμού του, αδίκως. Η απόπειρα  υπονόμευσης της κεφαλής του Υπουργείου εξελίσσεται, σε τοπικό επίπεδο! και η μπάλα παίρνει και τον ΓΓ του Υπ. Εργασίας, Ανδρ. Νεφελούδη.


 Στην επιστολή του Συλλόγου ΕΝΩΣΗ, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:
«Σας γνωστοποιούμε ότι κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και των εργαζομένων – μελών μας, στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, από αύριο το πρωί 14.3.2018 στις 06.00π.μ μέχρι το πρωί της Παρασκευής 16.3.2018 και ώρα 06.00π.μ.
Η απόφαση αναστολής των κινητοποιήσεων θα πρέπει να εκληφθεί από εσάς ως ένδειξη καλοπιστίας και ως ευκαιρία εκκίνησης διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και του Συλλόγου.
Ταυτόχρονα θα αναζητηθεί συνάντηση και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την οριστική επίλυση του ζητήματος και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, ώστε να:
Να διασφαλιστούν όλες οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Κανένας να μη χάσει τη δουλειά του!
Να υπάρχει μοριοδότηση τουλάχιστον 25 μορίων ανά μήνα προϋπηρεσίας σε κάθε επόμενο διαγωνισμό - προκήρυξη.
Να μην είναι προαπαιτούμενο το απολυτήριο Γυμνασίου για την επιλογή και την πρόσληψη.
Να πραγματοποιηθούν άμεσα σεμινάρια ενδονοσοκομειακής επιμόρφωσης - εξειδίκευσης σε όλο το προσωπικό καθαριότητας, με πιστοποίηση στη σίτισης ή στη φύλαξη ή στην καθαριότητα, ώστε είτε να μοριοδοτείται επιπροσθέτως η εξειδίκευση με 3 μόρια ανά εκπαιδευτική ώρα, είτε να αποτελεί προϋπόθεση στα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Επίσης οι διοικήσεις που ήδη έχουν πραγματοποιήσει σεμινάρια επιμόρφωσης να χορηγήσουν σχετικές βεβαιώσεις – πιστοποιητικά παρακολούθησης στο υφιστάμενο προσωπικό, όπως έχει ήδη πράξει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας.
Να απομακρυνθούν τα συνεργεία - εργολαβικές εταιρείες από κάθε δημόσιο νοσοκομείο.
Να προκηρύσσονται θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, πενθήμερης εργασίας.
Να ενταχθούν όλες/οι οι εργαζόμενες/οι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Σε κάθε περίπτωση προειδοποιούμε ότι αν μέχρι την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 06.00πμ δεν έχει βρεθεί λύση και δεν έχουν διασφαλιστεί οι εργαζόμενοι, προκηρύσσεται από το Σύλλογό μας, χωρίς περεταίρω διατυπώσεις, 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ με προοπτική κλιμάκωσης μετά τη λήξη της σε όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: