ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Τοξικά μέταλλα κρύβονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο;



Τα 56 ηλεκτρονικά τσιγάρα που μελετήθηκαν δεν ήταν καινούργια αλλά προέρχονταν από καπνιστές που τα χρησιμοποιούσαν καθημερινά. Πάντως η έρευνα δεν αποκαλύπτει ποιες συσκευές περιείχαν μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων μετάλλων, ούτε ποιοι είναι οι κατασκευαστές τους. Επομένως για τον καταναλωτή παραμένει αδύνατο να γνωρίζει ποιες βλαβερές ουσίες κρύβονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο που καπνίζει.


Νέα  δείχνει ότι ο καπνός των ηλεκτρονικών τσιγάρων περιέχει χρώμιο, νικέλιο και μαγγάνιο  -επικίνδυνα μέταλλα για τον ανθρώπινο οργανισμό που εισδύουν στον ατμό με τη θέρμανση.

Σε παλαιότερες έρευνες ήδη είχε φανεί ότι ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να περιέχει τοξικά μέταλλα. Στο πανεπιστήμιο Bloomberg School of Medicine στη Βαλτιμόρη μελετήθηκαν 56 διαφορετικά ηλεκτρονικά τσιγάρα και συγκεκριμένα εάν η θερμότητα επηρεάζει τη συγκέντρωση μετάλλων στον ατμό που εισπνέει ο καπνιστής.

Κατά την έρευνα ελέγχθηκαν το υγρό και ο ατμός του τσιγάρου. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, οι επιστήμονες κατέληξαν στον συμπέρασμα ότι το υγρό και ο ατμός που θερμαίνονται περιέχουν πολύ περισσότερα μέταλλα απ' ό,τι το υγρό που βρίσκεται στο δοχείο αποθήκευσης. 

Τα μέταλλα που βρέθηκαν και προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι το χρώμιο, το νικέλιο και το μαγγάνιο. Η περιεκτικότητά τους ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια της αμερικανικής Environmental Protection Agency.

Δεν υπάρχουν σχόλια: