ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Α. Ριζούλης: Άμεσα πρωτοβουλίες για το μεταναστευτικό

Μέτρα της κυβέρνησης σε διάφορα επίπεδα που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος της Πάτρας θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο διάστημα. 
 
Αυτό προκύπτει από τα όσα μετέφερε προς τους κατοίκους των νοτίων συνοικιών της πόλης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσαν χθες, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης. Εξηγώντας τα όσα είπε στους κατοίκους ο βουλευτής σημείωσε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ότι το μυαλό μας δεν θα πρέπει να πηγαίνει σε αστυνομικού τύπου παρεμβάσεις όπως εκείνες του παρελθόντος. Στόχος της πολιτείας είναι, όπως είπε ο κ. Ριζούλης, οι μετανάστες να πεισθούν ότι καλύτερο και για τους ίδιους είναι να μεταφερθούν σε κάποιο από τα ανοικτά κέντρα φιλοξενίας που λειτουργούν ανά την Ελλάδα.
«Η Πάτρα δεν έχει επιλεγεί για ένα ανοικτό κέντρο προσφύγω λόγω της ύπαρξης του λιμανιού για να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις που είχαμε ζήσει παλιότερα… Γιατί έρχονται στην Πάτρα; Γιατί θεωρούν ότι από το λιμάνι μπορούν να περάσουν στην Ιταλία. Άρα το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να θωρακιστεί με κάποιον τρόπο το λιμάνι, ώστε να περάσει το μήνυμα δεν είναι εύκολος τρόπος να περάσουν με παράνομα ή με οποιονδήποτε τρόπο στην Ευρώπη.  


Λύνει αυτό το πρόβλημα; Δεν το λύνει. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να πάνε στην Ευρώπη. Η πολιτεία πρέπει να κάνει πράγματα για να τελειώσει αυτό. Υπάρχει επίσης και το ανθρωπιστικό ζήτημα. Είναι κεντρική μας θέση ότι δεν θέλουμε ανθρώπους να ζουν υπό αυτές τις άθλιες συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή του Λαδόπουλου, πρώτα από όλα γι αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά τώρα με τα όσα αναμένεται να γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα ο κ. Ριζούλης ανέφερε ότι θα γίνει μια συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα κατά τη διάρκεια της οποία θα χαραχθεί και η στρατηγική που θα ακολουθήσει η πολιτεία: 


«Θα πρέπει να φύγουν από το μυαλό μας παρεμβάσεις του τύπου που γνωρίσαμε τα παλιότερα με αστυνομικές επιχειρήσεις εκείνης της έκτασης κι εκείνου του τύπου. Τότε που η πολιτική δημιούργησε τις κακές συνθήκες και μετά ήρθε η ίδια η πολιτεία με ακραίο τρόπο να τους μαζέψει από την περιοχή. Η μεγάλη πλειοψηφία από μετανάστες ανήκουν σε ανοικτά κέντρα. 

Προς το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση και με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να χαράξουμε την στρατηγική εκείνη που περιλαμβάνει το λιμάνι και τις συνθήκες διαβίωσης για τους ανθρώπους αυτούς και κυρίως να σταματήσουμε όσους του εκμεταλλεύονται», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: