ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Τ. Πετρόπουλος: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον ΕΦΚΑ


Εντός του μηνός θα ξεκινήσει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για κάποιες υποθέσεις και σταδιακά θα επεκταθεί για όλες τις αιτήσεις και την επικοινωνία των πολιτών με τον ΕΦΚΑ δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος στη σημερινή παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Αντέννα, στον Γ. Παπαδάκη. 


Ο υφυπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 κάλεσε τους συνταξιούχους να μην κάνουν έγγραφες αιτήσεις για την επιστροφή των επιπλέον παρακρατηθέντων ποσών από τις συντάξεις τους, μετά και τον επαναυπολογισμό των συντάξεων, στο πλαίσιο του νόμου Κατρούγκαλου.

Ειδικότερα έδωσε εξηγήσεις για τις παρακρατήσεις που είχαν γίνει στους συνταξιούχους. «Επιστρέψαμε την εισφορά για τον ΕΟΠΥΥ κάτι αντίστοιχο θα γίνει και τώρα δήλωσε ο υφυπουργός. «Δεν είναι ζήτημα λάθους, αλλά λάθους πολιτικής». «Διορθώσαμε εκείνη την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επί των πραγματικά καταλαμβανόμενων συντάξεων έγιναν οι παρακρατήσεις και όχι από εκείνες που δεν είχαν λάβει οι πολίτες» πρόσθεσε.

Απο τον επαναυπολογισμό των συντάξεων υπάρχουν μεγάλες κατηγορίες που βλέπουν την σύνταξη τους να μεγαλώνει, όπως οι ναυτικοί, επεσήμανε ο κ. Πετρόπουλος, αναφέροντας ωστόσο ότι θα υπάρξουν κατηγορίες συνταξιούχων που θα δουν μείωση στο ύψος των συντάξεων τους ως και κατά 18%.

Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι έχουν γίνει 25.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις συνταξιοδότησης από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα, σε μια διαδικασία που τρέχει ώστε μέσα σε ένα δίμηνο από την αίτηση ο συνταξιούχος να εισπράττει το 80% της σύνταξης του, η οποία θα απονέμεται στην συνέχεια κανονικά, ενώ ο συνολικός αριθμός των εκκρεμών συντάξεων ανέρχεται σε πάνω από 80.000, από περίπου 160.000 που ήταν προ μερικών μηνών.

Αναφερόμενος στην μην δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών σε Ταμεία με μέρος των πρώτων συντάξεων προς τον δικαιούχο, ο Υφυπουργός Εργασίας είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει, λόγω των οικονομικών δεδομένων του Ασφαλιστικού και του μεγάλου όγκου των οφειλετών, αναφέροντας πάντως ότι οφειλέτες μπορούν να κάνουν χρήση των ρυθμίσεων εξόφλησης οφειλών πχ. σε 12 δόσεις, προκειμένου να τακτοποιήσουν τα χρέη τους και να μπορέσουν να αρχίσουν να λαμβάνουν την σύνταξη τους.

Σε ότι αφορά την απομάκρυνση του Διοικητή του ΕΦΚΑ, Αθανάσιου Μπακαλέξη, είπε ότι ολοκλήρωσε την θητεία του και ότι θα πάρει την θέση του άνθρωπος που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις εσκυγχρονισμού του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: