ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για μονιμοποιήσεις στην Παιδεία



Στις 2 του Μάρτη 2018, το εκπαιδευτικό κίνημα δημιούργησε μια σημαντική στιγμή στον αγώνα του για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και τη διεκδίκηση εργασιακών-εκπαιδευτικών -συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών.
Η αδικαιολόγητη καταστολή με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι εκπαιδευτικοί, όχι μόνο δεν υπέστειλε τη σημαία του αγώνα, αλλά αντίθετα η ίδια η μαζικότητα της κινητοποίησης δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την παραπέρα άμεση κλιμάκωση του αγώνα σε ενωτική και μαχητική βάση.
Η ΕΡΑ καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς στον κοινό αγώνα, υπερασπιζόμενη το συλλογικό μαζικό κίνημα, μακριά από διασπαστικές παραταξιακές τακτικές.

Τα συνεχή μνημόνια, η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η παράταση της αδιοριστίας, η ελαστική εργασία έχουν επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις με άμεσες επιπτώσεις στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.
Ο δρόμος που μας μένει είναι ένας και είναι μονόδρομος, αυτός του αγώνα και της διεκδίκησης για:
·         Πρόσληψη με μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών που κάθε χρόνο καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μαζικούς διορισμούς ΤΩΡΑ.
·         Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές
·         Μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τμήμα
·         Κατάργηση του Ν3848/10 και νέο σύστημα προσλήψεων που θα βασίζεται στην προϋπηρεσία των συναδέλφων αναπληρωτών που υπηρετούν επί χρόνια στο δημόσιο σχολείο.
·         Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.
·         Κατάργηση των Μνημονίων - σταμάτημα της επιτροπείας και των πολιτικών λιτότητας.
Παρασκευή 16 Μαρτίου ο αγώνας συνεχίζεται
ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ- ΟΛΜΕ
όλοι και όλες στις πανεκπαιδευτικές απεργιακές συγκεντρώσεις
στην Αθήνα, στη 1μ.μ., στο υπουργείο Παιδείας
στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου
Η Γραμματεία της ΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: