ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Ενός κακού -Κανακάρη και Μίνι- μοίρια έπονται!

«Ας την αποδεχτούν, ας κάνουν υπομονή και να μην προβούν σε καμιά αντιδρόμηση, και ας σχεδιάσουν εκ νέου την είσοδο και την έξοδο της πόλης όταν παραδοθεί και η μικρή περιμετρική» λέει ο Αλ. Σκαρμέας.


Ναι η διάνοιξη της Κανακάρη απέτυχε- Αλλά μήπως και η χάραξη της μίνι πήγε καλύτερα;


Αυτό που δεν λέει κανείς το είπε ο Αλ. Σκαρμέας πρ. πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΠΑΠ, στην  Πάτρα. Αναφέρεται στην οδό Κανακάρη, αλλά αποσιωπεί αυτά της Μίνι Περιμετρικής
«Η διάνοιξη της Κανακάρη απέτυχε. Απέτυχε όπως την είχαμε φανταστεί σαν βασική αρτηρία κυκλοφορίας. Απέτυχε για τις υψομετρικές της διαφορές, απέτυχε για το πλάτος της» σχολίασε σύμφωνα με το tempo24.news/.

Και παρακάτω, γίνεται πραγματιστής τονίζοντας:

«Στη ζωή υπάρχει κάτι πιο μπροστά από την πολιτική και την επιστήμη. Η πραγματικότητα. Η οποία ξεπερνά και τον επιστήμονα και τον πολιτικό. Και καλός πολιτικός και επιστήμονας είναι αυτός που αντιλαμβάνεται ότι η πραγματικότητα τον ξεπέρασε, το αποδέχεται και προσαρμόζεται. Αυτή την αποτυχία φοβάται να παραδεχτεί και ο Δήμος, και η Περιφέρεια και η επιστήμη». 

Και συνάμα νουθετεί:

«Ας την αποδεχτούν, ας κάνουν υπομονή και να μην προβούν σε καμιά αντιδρόμηση, και ας σχεδιάσουν εκ νέου την είσοδο και την έξοδο της πόλης όταν παραδοθεί και η μικρή περιμετρική.  Γιατί η πραγματικότητα αν δεν την κατανοήσεις μπορεί να σου κάνει πιο μπάχαλο το ήδη μπάχαλο του κυκλοφοριακού».

Αυτό είναι το σχόλιο του Αλέξη Σκαρμέα, πρώην προέδρου της ΔΕΠΑΠ και πρώην δημοτικού συμβούλου του Δήμου Πατρέων, για το έργο διάνοιξης της οδού Κανακάρη που ταλαιπωρεί κατοίκους, δήμο και φορείς.

Η ένσταση του Istologiou G. Mosxou

Η ένσταση του Istologiou G. Mosxou, είναι η παρακάτω:

Η ασθένεια της λήψης σοβαρών αποφάσεων, που μπορεί να αλλάξουν την ζωή των κατοίκων, προς το χειρότερο, δεν είναι τωρινή. Παράδειγμα η μίνι Περιμετρική, την οποία επικαλείται για να μετρηθούν οι επιπτώσεις της, στους πολίτες, συν την διάνοιξη της Κανακάρη.

Είναι γνωστό ότι επί δημαρχίας την οποία υπηρέτησε ο κ. Σκαρμέας, σχεδιάστηκε το μεγαλόπνοο έργο της Μίνι Περιμετρικής, το οποίο μπροστά στα ανυπέρβλητα οικονομικά κόστη το "πάσαραν" στην Νομαρχία Αχαΐας και μετά στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και όπως σήμερα αποκαλύπτεται οι διαδικασίες για την εκτέλεσή του ήταν κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς ο σχεδιασμός έγινε από την Αθήνα, χωρίς να ληφθούν υπόψη παρατηρήσεις των κατοίκων.

Και για τούτο το έργο έπεσε σε εμπόδια φυσικά, όπως αρχαιολογικά ευρήματα, ανυπαρξία μελέτης για υψομετρικά, δρόμο της Τισσαμένους που τον βούλωσε το έργο, προκαλώντας αναστάτωση στο κυκλοφοριακό της πάνω Πόλης Πάτρας και αρκετά άλλα, όπως η απάτη της κατασκευής του τούνελ, που υποχρεώθηκε η Περιφέρεια να κατεδαφίσει και να το ανακατασκευάσει, ταλαιπωρία των κατοίκων και άλλα πολλά.

Και τούτα για επιβεβαιωθεί η ρήση, «ενός κακού μοίρια έπονται»! 

 
Έτσι ήταν η οδός Τισσαμένους, πριν την τυφλώσουν με το πέρασμα της μίνι και μετονομαστεί σε... Τυφλωμένους! Στις 2 Δεκέμβρη 2014, το Istologio G. Mosxou έγραφε: Αυτό το πέρασμα θα κλείσει από την στιγμή που θα περάσει ο υπόνομος. Θα ενωθούν τα τσιμεντένια τείχη αντιστήριξης και η προσπέλαση προς την οδό Παντοκράτορος θα είναι αδύνατη από την οδό Τισσαμένους. Κι αυτά λόγω προχειρότητας των μελετητών του έργου!

12 Απριλίου 2016. Το προαναγγελθέν τύφλωμα της οδού Τισσαμένους πήρε σάρκα και οστά. Τυφλώθηκε η οδός Τισσαμένους και έγινε απαγορευτική από σήμερα και επισήμως για τους συνοίκους των περιοχών Εβραιομνημάτων, Χαλίλι και Γουλί. Τα... στρατιωτικά, αντιαρματικά έργα της Περιφέρειας Δυτ. Ελάδας, βρίσκονται σε εξέλιξη, για αποτροπή εχθρικής επίθεσης από τανκς!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:









 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: