ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Στο Κέντρο Ερυμάνθου βρέθηκε η Αναστ. Τογιοπούλου



Τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ερυμάνθου, ένα από τα 19 Κέντρα που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα άρσης κοινωνικών ανισοτήτων Αναστασία Τογιοπούλου και ενημερώθηκε για την λειτουργία του.

Την κ. Τογιοπούλου υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σουβαλιώτης, οι οποίοι και την ξενάγησαν στο νέο κτίριο του Κέντρου Κοινότητας, που λειτουργεί στο πρώην δημοτικό σχολείο Χαλανδρίτσας από τις αρχές του χρόνου (μέχρι τώρα φιλοξενείτο σε χώρο του Δημαρχείου Ερυμάνθειας).
Η βοηθός Περιφερειάρχη ενημερώθηκε για την δραστηριότητα του Κέντρου, που έχει συνδράμει εκατοντάδες πολίτες. Περισσότερα από 80 άτομα το μήνα περνούν την πόρτα του ζητώντας πληροφόρηση για επιδόματα, για συμπλήρωση αιτήσεων, για διεκπεραίωση υποθέσεων, για ψυχολογική υποστήριξη κ.α. Ενώ το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί και ως παράρτημα Ρομά για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Όπως ειπώθηκε από τον Δήμαρχο Ερυμάνθου, όσο και από τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Σουβαλιώτη πρόβλημα ανέκυψε με τον κοινωνικό λειτουργό, που υπέβαλε την παραίτησή του. Ωστόσο υπήρξε άμεση πρόβλεψη για την νέα προκήρυξη της θέσης , ώστε να μην δημιουργηθούν κενά στην υποστήριξη των πολιτών, καθώς δεν υπάρχει καμιά έλλειψη σε προσωπικό, ανάλογων ειδικοτήτων.
«Τα Κέντρα Κοινότητας αποδεικνύουν καθημερινά την μεγάλη χρησιμότητά τους. Πολίτες βρίσκουν στήριξη και αντιμετωπίζουν άμεσα ζητήματα που σε διαφορετική περίπτωση θα χρόνιζαν. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει αρωγός και συμπαραστάτης στους ανθρώπους που στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε αναζητούν λύσεις στα αυξημένα προβλήματά τους», ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Τογιοπούλου.   
Κέντρο Κοινότητας σε κάθε Δήμο της Δυτικής Ελλάδας
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχεδίασε ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης, διεκδίκησε και εξασφάλισε πόρους και προχώρησε στην υλοποίηση έργων και δράσεων , στα πλαίσιο των οποίων εντάσσονται και τα Κέντρα Κοινότητας. 
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δημιούργησε έναν νέο θεσμό διαπιστώνοντας τις αυξημένες ανάγκες ενημέρωσης και συνδρομής των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων οικονομικά ομάδων. Όλος ο σχεδιασμός  εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με σκοπό την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη προστασία των οικονομικά αδυνάτων πολιτών.
Υπενθυμίζεται ότι  Κέντρα Κοινότητας λειτουργούν και στους 19 Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εκ των οποίων
- 8 Κέντρα με παράρτημα Ρομά εκ των οποίων τα 4 είναι υφιστάμενα.
- 1 Κέντρο με Ένταξη Μεταναστών (ΚΕΜ) που λειτουργεί στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
- 2 Κέντρα διαθέτουν  κινητή Μονάδα (κινητά Κέντρα Κοινότητας με οδηγό) στην Πάτρα και το Αίγιο.
Με τη δημιουργία των  Κέντρων Κοινότητας δημιουργήθηκαν   89 θέσεις εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: