ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Λίγη προσοχή του Υπουργείου χρειάζονταν για να λυθεί

Η επιμονή τους στην αποκατάσταση του λάθους της προκήρυξης, συμβάλλει στην διατήρηση της θέσης τους στο Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα και παράλληλα ανυψώνει το κύρος όσων έσπευσαν να το αναγνωρίσουν, εκ μέρους του Υπ. Υγείας. Η προσπάθεια υπονόμευσης πέφτει στο κενό. Η ανάγκη για σύσταση σωματείου Καθαριστριών του Άγ. Ανδρέα προβάλλει επιτακτική!




Και τώρα ηρεμία

στον Αγ. Ανδρέα

ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ - ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ


Τέλος καλό, όλα καλά , θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος εάν χρειάζονταν να τεθεί σαν "σούμα"  στα γεγονότα που εξελίχθηκαν από την Παρασκευή της προηγούμενης εβδομάδας 9 Μαρτίου μέχρι και σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης 14 Μαρτίου 2018.

Σε μία ακόμη συνάντηση, που έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι μεταξύ της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας και των ανήσυχων καθαριστριών, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και έλαβαν αυτές την διαβεβαίωση ότι μετά την συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας θα εκδοθεί  διορθωτική πράξη της προκήρυξης, που θα αναφέρεται στην ισχύ του Νόμου του 1997, βάσει του οποίου δίνεται η δυνατότητα ο φορέας που προσλαμβάνει, εν προκειμένω καθαρίστριες, δύναται να είναι αυτές και χωρίς απολυτήριο γυμνασίου.

Και αυτό θα γίνει όπως ορίζει ο νόμος, χωρίς νέα απόφαση του Δ.Σ., ενώ θα τεθεί η προϋπόθεση οι υποψήφιοι για τις θέσεις για να έχουν αυξημένες πιθανότητες πρόσληψης να προέρχονται με προϋπηρεσία από ιδιωτικές κλινικές, ΙΚΑ κλπ χώρους της Υγείας.

Κι έτσι συμπληρώνονται οι προϋποθέσεις του Νομοθέτη για αναγνώριση προϋπηρεσίας και λήψη μορίων για 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και 10 στον δημόσιο. Τούτο σημαίνει λήψη αυξημένων  μορίων για τις Καθαρίστριες, που δύσκολα θα τα υπερφαλαγγίσουν οι μη έχουσες την προϋπηρεσία των Καθαριστριών.

Για να φθάσουμε έως εδώ, συνέτρεξαν αρκετοί παράγοντες σε τοπικό και  κυβερνητικό επίπεδο. Όπως αυτοί του Υπ. Υγείας, που ξεκαθάρισαν από χθες ότι δεν υφίσταται δέσμευση για την γυμνασιακή εκπαίδευση. Κι έτσι σήμερα κλήθηκαν οι εργαζόμενες από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου για να ανακοινωθούν τα παραπάνω.

«Έπρεπε να μας στείλουν ένα πρότυπο, βάσει του οποίου να πορευτούμε, δεν είμαστε νομολόγοι να τα γνωρίζουμε όλα» ανέφερε παράγοντας της Υγείας στο Istologio G. Mosxou.

Σύμφωνα δε με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων «Ιπποκράτης» γίνεται λόγος  για:

«Πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες των χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα τη σίτιση, τη φύλαξη, τον ιματισμό και όχι μόνον, στα νοσοκομεία όλης της χώρας».

»Προφανώς στο πίσω μέρος του μυαλού της (η κυβέρνηση) έχει την διατήρηση της εργασιακής ομηρείας και την ανασφάλεια των χιλιάδων συμβασιούχων, προκειμένου να την χρησιμοποιήσει για τις μικροπολιτικές και προεκλογικές της επιδιώξεις».

Καταγγέλλονται δε τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι επιχείρησαν να δημιουργήσουν κλίμα μεταξύ των εργαζομένων  και αναφέρει:

«Προς αυτήν την κατεύθυνση δούλεψε και δουλεύει ο Διοικητής του Νοσοκομείου και της Υ.Πε που με την ημιμάθειά τους περιέπλεξαν πιο πολύ τα πράγματα, ακόμη και κομματικοί παράγοντες που επιστρατεύτηκαν γι΄ αυτόν τον σκοπό χωρίς να έχουν κάποιον θεσμικό ρόλο».

Δεν παραλείπουν δε να επιτεθούν και κατά του Υφυπ. Υγείας Παύλου Πολάκη.

Εδώ όμως είναι το αξιοπερίεργο, αφού φέρει την υπογραφή του Προέδρου Κ. Πετρόπουλου του «Ιπποκράτη» το κείμενο που αναρτήθηκε και στην Ιστοσελίδα του Σωματείου, γιατί δεν αναρτούν και την θετική ψήφο του, που ζητούσε απόλυση Καθαριστριών και τέθηκε στην απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου, στο οποίο είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων, όχι όμως και των Καθαριστριών, που δεν θέλει να γραφτούν.

Πως γίνεται στο γραφείο να στηρίζει την απομάκρυνση των εργατριών και στο δημόσιο χώρο να καλεί σε κινητοποίηση εναντίον αυτού που ψήφισε;

Και όχι μόνον, να παροτρύνονται από δικούς τους οι εργαζόμενες να γραφούν στο σωματείο του ομογάλακτού του κομματικά, που καμόια σχέση έχει με την δημόσια Υγεία, ενώ η τραμπούκικη συμπεριφορά της αυλής του κατά γυναικείου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ να αποσιωπείται!

Γι αυτό ηχεί παράταιρα  η καταγγελία  του Σωματείου αυτού που  

«Καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Διοικητή, που με την πρακτική των απειλών και του παράνομου εκ μέρους του προσωπικού ασφαλείας, προσπάθησε να κάμψει την δυναμική αυτών των εργαζόμενων, μια δυναμική που ήταν και είναι απόρροια της κοροϊδίας και της αγωνίας  για το δικαίωμα στην εργασία».

Είναι προφανές ότι ο εργατοπατερισμός του νοσοκομείου  Άγ. Ανδρέας, που στηρίζεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετέχει σε ένα γενικότερο πολιτικό σχέδιο ανατροπής της ηγεσίας του Υπ. Υγείας, εκμεταλλευόμενος την πολιτική ανεπάρκεια  του χώρου και ευθυγραμμιζόμενος με την πολιτική που ακολουθεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρίου, που σήμερα με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ούτε λίγο, μήτε πολύ, εγκαλεί  την κυβέρνηση πως «είναι απαράδεκτο τις ημέρες που βρέχει να μαζεύουμε τα νερά με τους κουβάδες».

Και με αφορμή την έλλειψη κορυφής στην Καρδιοχειρουργική να μιλά για σαμποτάζ εντός και εκτός νοσοκομείου», όταν ο ίδιος για το ζήτημα της καθαριότητας ευθυγραμμίζεται με την επιστολή Καραγεωργόπουλου, και αναφέρει πως «προς το παρόν έχουμε εξασφαλίσει εργασιακή ειρήνη, αλλά απομένει η οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος» ενώ «έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε την παραμονή του υπάρχοντος προσωπικού».

Διαβάζοντας κανείς τα παραπάνω αναρωτιέται, μα που θέλει να στρέψει τα βέλη του ο κύριος Διοικητής; Και ο νοών νοείτω.

Επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση  σωματείου εργαζομένων στην Καθαριότητα του Νοσοκομείου  Άγ. Ανδρέας, εκ μέρους των Καθαριστριών, αφού είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν έχουν εργασιακή συνάφεια  με τον ιδιωτικό τομέα γενικώς των εργαζομένων υπαλλήλων σε όλους τους τομείς.

Χρειάζονται σωματείο, που οι ίδιες θα αποφασίζουν για την τύχη τους, χωρίς να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης του κάθε αριβίστα  συνδικαλιστή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: