ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Σε κινητοποίηση οδηγούνται οι Καθαρίστριες



Σε νέα ταλαιπωρία θα μπει το Νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας, τώρα που φαίνονταν να τέλειωναν οι αμνησυχίες! Η Επίτροπος και κάποιος νομικός σύμβουλος στην Αθήνα αποτέλεσαν τον κόμπο του ζητήματος. Κι από προχθές προβάλλει στο σάιτ του ελεγχόμενου από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σωματείου εργαζομένων, η αντίθεσή τους στην εμφάνιση Πολάκη στα ζητήματα Υγείας στον οποίο χώρο, επί δικομματισμού είχαν το πάνω χέρι. Δυστυχώς ακόμη στις δημόσιες υπηρεσίες βασιλεύει το κράτος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.


Υπονόμευση του υπουργού Υγείας


Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΣΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ



Ενώ η τροπολογία του Μαρτίου 2018, εκ μέρους του Υφυπ. Υγείας Παύλου Πολάκη στο νόμο περί παράτασης των συμβάσεων εργασίας στα Νοσοκομεία, δίνει την δυνατότητα στους διοικητές των Νοσοκομείων, εντούτοις φαίνεται πως η Επίτροπος της περιοχής δεν συμφωνεί  και αρνείται να την υπογράψει, χωρίς αιτιολόγηση.

Αυτά έγιναν γνωστά σε συνάντηση με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας με τις Καθαρίστριες, πλην  αυτή είναι η μία παράμετρος, άλλη είναι ότι από αύριο, υπό την κάλυψη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων η Ένωση, το ίδρυμα θα δοκιμαστεί  από κινητοποιήσεις που πολύ πιθανόν να αρχίσουν σύντομα.

Στη συνάντηση των Καθαριστριών με το Σωματείο που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αμφισβητήθηκε ακόμη και η αξιοπιστία των δεσμεύσεων Σερεμέτη για εφαρμογή του Νόμου που ισχύει (άρθρα: 21 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει, 63 του Ν. 4430/2016

και 107 του Ν. 4461/2017) περί «συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου  για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού σε νομικά πρόσωπα που υπάγονται στην εποπτεία του Υπ. Υγείας  για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων για ανάγκες καθαριότητας ή εστίασης ή σίτισης ή φύλαξης, ορίζει σαφώς στη σελ. 5 ότι :
«Για το κριτήριο της εμπειρίας, κάθε ένας (1) μήνας και με ανώτατο όριο τους εκατόν είκοσι (120) μήνες βαθμολογείται: α) με επτά (7) μονάδες εάν πρόκειται για ομοειδή απασχόληση σε χώρους παροχής πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον ιδιωτικό τομέα και β) με εννέα (9) μονάδες εάν πρόκειται για ομοειδή απασχόληση σε χώρους παροχής πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας του δημοσίου τομέα. Σε κάθε περίπτωση, για το κριτήριο της εμπειρίας λαμβάνεται υπόψη αθροιστικά ως ανώτατο όριο ο αριθμός των 240 μηνών (120 μήνες σε χώρους παροχής πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον ιδιωτικό τομέα και 120 μήνες σε χώρους παροχής πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας του δημοσίου τομέα), ενώ σε περίπτωση που συμπίπτει το ίδιο χρονικό διάστημα απασχόλησης σε χώρους υγειονομικής φροντίδας του δημοσίου τομέα με την εμπειρία σε αντίστοιχους χώρους στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνεται υπόψη η εμπειρία με τα περισσότερα μόρια».

Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφόρηση που ώθησε σε ανησυχία τις Καθαρίστριες, ο νομικός σύμβουλος του υφυπ. Παύλου Πολάκη (κύριος Ράπτης) συμβούλευσε εργαζόμενη πως  δεν ισχύει το κριτήριο, που ορίζει ο παραπάνω νόμος και δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν και καθαρίστριες  που έχουν προϋπηρεσία  εκτός χώρου Υγείας. Αυτό μεταφέρθηκε στην συνέλευση των εργαζομένων με το Σωματείο σήμερα το απόγευμα και αποτέλεσε θρυαλίδα  των εξελίξεων.  


 Το κριτήριο είναι σαφέστατο, προάγει τις εργαζόμενες στηνΥγεία.



Αύριο θα υπάρξει επίσκεψη των εργαζομένων στον Διοικητή κ. Σερεμέτη για να του ζητήσουν να ξεκαθαρίσει τα πράματα, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας.


Είναι ηλίου φαεινότερο. ότι στην Πάτρα παίζεται βρωμερό πολιτικό παιχνίδι υπονόμευσης σε βάρος του Υφυπουργού  Υγείας Παύλου  Πολάκη. Το αντίθετο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις βασιζόμενο σε ψεύδη, που το ίδιο διαδίδει, αδραζόμενο από την ασαφή ερμηνεία του νόμου.


Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που πληρώνει το μάρμαρο είναι ο υφυπ. Υγείας, οι εργαζόμενες, που ζουν την αβεβαιότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας,  που υφίσταται το πλήγμα, σε ένα μετερίζι, αυτό της εκδίωξης των ιδιωτικών συνεργείων από τα νοσοκομεία, στο οποίο μετερίζει ήταν ο πρωτοπόρος, καθώς ακολούθησαν όλα τα άλλα νοσοκομεία  το επιτυχημένο παράδειγμα  της σύμβασης με τις καθαρίστριες και την προοπτική να  μετατραπεί σε πρόσληψη μονίμου χαρακτήρα μετά τον Αύγουστο του 2018, που θα τελειώσει η επιτροπεία της κυβέρνησης και της χώρας από τους δανειστές και θα έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να καταρτίσει την δική κρατική πολιτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια: