ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Η ΣΕΚΑΠ ανήκει πέρασε στην Japan Tobacco Inc

«Σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της εταιρείας JTI και της Tobacco Businnes Complex of the "Agrocom Group" (Donskoy Tabak), μέρος της οποίας είναι η εταιρεία ΣΕΚΑΠ. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί με την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών» δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ ΑΕ.


Μια από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες του κόσμου, η Japan Tobacco Inc., αγόρασε τη ρωσική καπνοβιομηχανία Donskoy Tabak (Ντανσκόι Ταμπάκ), η οποία ανήκει στον όμιλο Agrokom του Ιβάν Σαββίδη, έναντι 90 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων), γράφει η ρωσική εφημερίδα Vedomosti επικαλούμενη την ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας.

«Η εξαγορά αυτή δείχνει την επιδίωξη μας να ενισχύσουμε την ηγετική μας θέση στην Ρωσία.. Η συμφωνία θα αυξήσει το μερίδιο μας στην αγορά, περίπου στο 40% και σε σύντομο διάστημα θα αποφέρει κέρδη», αναφέρεται στη ανακοίνωση του ιαπωνικού ομίλου.

Μέρος της  Donskoy Tabak είναι και η ΣΕΚΑΠ

«Σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της εταιρείας JTI και της Tobacco Businnes Complex of the «Agrocom Group» (Donskoy Tabak), μέρος της οποίας είναι η εταιρεία ΣΕΚΑΠ. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί με την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών» δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ ΑΕ, Αρτούρ Νταβιντιάν (Arthur Davidyan), σχετικά με την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου της εταιρείας από τον Όμιλο JT.

«Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτή τη συμφωνία διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο. Πρόκειται για μια απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση. Η συμφωνία αυτή φέρνει την ΣΕΚΑΠ, μπροστά σε μια νέα εποχή. Αφού η ΣΕΚΑΠ ανασυγκροτήθηκε, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Τώρα, ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία» επισημαίνει στη δήλωσή του και συνεχίζει:

«Η JTI, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έχει μια επιτυχημένη παρουσία και μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά καπνού. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές και ελπίδα όχι μόνο για τη ΣΕΚΑΠ, αλλά και για όλους τους κατοίκους της περιοχής της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του "Dimera Group" αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων, των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων».

Η Donskoy Tabak, γράφει η εφημερίδα Vedomosti, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ρωσίας και ο μεγαλύτερος παραγωγός καπνού στην αγορά ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε αγορασθεί από κανέναν διεθνή όμιλο.


Η ανακοίνωση της Japan Tobacco Inc αναφέρει ότι το μερίδιο της Donskoy Tabak στην αγορά της Ρωσίας είναι 7% και οι βασικές μάρκες τσιγάρων της είναι οι Donskoy Tabak, Kiss και Play.
Η Donskoy Tabak ανήκει στον όμιλο «Agrokom» του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη από το Ροστόφ, οποίος υπήρξε βουλευτής της Ρωσικής Δούμας (2003-2012). Η καπνοβιομηχανία Donskoy Tabak παράγει 45 δισεκατομμύρια τσιγάρα ετησίως, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Agrokom, Σεργκέι Σαπατνίτσκι, επιβεβαίωσε την συμφωνία για την εξαγορά της Donskoy Tabak από την Japan Tobacco Inc, δηλώνοντας ότι η απόφαση ήταν σταθμισμένη και μελετημένη, και πως οι διαπραγματεύσεις και η προετοιμασία που απαιτήθηκε για την σύναψη της σχετικής συμφωνίας, διήρκεσαν περισσότερο από ένα χρόνο.


«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αντικειμενικές συγκυρίες που διαμορφώθηκαν στην αγορά, δηλαδή την αρνητική δυναμική, τις αυστηρότερες ρυθμίσεις και την πολιτική επιβολής φόρου κατανάλωσης, την άνοδο της λαθραίας διακίνησης τσιγάρων, αντιληφθήκαμε ότι οι δυνατότητες να εξελιχθεί μεμονωμένα μια καπνοβιομηχανία, η οποία θα λειτουργεί εκτός μιας διεθνούς εταιρείας καπνοβιομηχανίας, περιορίζονται από χρόνο σε χρόνο» δήλωσε ο Σαποτνίτσκι. Ο ίδιος προσέθεσε ότι η Agrokom θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε άλλα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια όπως είναι μεταξύ άλλων, η παραγωγή συσκευασιών, η κατεργασία κρέατος, η έρευνα και η ανάπτυξη.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: