ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 17/4/2018


Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις (σημεία από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Καστελόριζο)

Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν φοβάται και κανέναν. Και η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα απ΄ άκρη σ΄ άκρη τούτης της χώρας, τα σύνορα της οποίας είναι δεδομένα από τις Διεθνείς Συνθήκες.
Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή γης από το ακριτικό Καστελόριζο έως τους Οθωνούς, από το Διδυμότειχο έως τη Γαύδο. Η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος. Σε μια ένδειξη πραγματικά καλής θέλησης ο Τούρκος Πρωθυπουργός σήκωσε το τηλέφωνο για να συλλυπηθεί για μια άτυχη στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.  Αυτές οι κινήσεις καλής θέλησης πρέπει να έχουν συνέχεια. Όχι τα προκλητικά διαγγέλματα, όχι οι προκλήσεις επιθετικότητας. Τούτη την ώρα θα έπρεπε να συζητάμε για το πώς θα αναπτύξουμε ακόμη καλύτερα τον τουρισμό μας, για το πώς από κοινού θα φροντίσουμε να αυξηθεί η κίνηση στο Αιγαίο, να αυξηθεί το εμπόριο, να αναπτυχθούν τα μέρη και από τη μια και από την άλλη μεριά του Αιγαίου. Αυτό δεν γίνεται, όμως, με προκλητικές δηλώσεις και παρεμβάσεις.

Από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Η έκθεση επισημαίνει ότι «οι διμερείς σχέσεις με αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ επιδεινώθηκαν, περιλαμβανομένης ενίοτε επιθετικής και απαράδεκτης ρητορικής». Η Επιτροπή υπενθυμίζει, επίσης, ότι τον Μάρτιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε έντονα τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και υπενθύμισε την υποχρέωση της Τουρκίας να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και να εξομαλύνει τις σχέσεις με όλα τα κράτη- μέλη της ΕΕ. Υπενθυμίζεται επίσης ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τη συνεχιζόμενη κράτηση πολιτών της ΕΕ στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, και ζήτησε την ταχεία και θετική επίλυση αυτών των ζητημάτων σε διάλογο με τα κράτη- μέλη».

Για την έξοδο από το πρόγραμμα

1. Από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα

Σήμερα, σχεδόν οκτώ χρόνια μετά από εκείνη την ημέρα που ο ελληνικός λαός  άκουγε τα κακά μαντάτα που θα ακολουθούσαν, τα μαντάτα των Μνημονίων, έτσι και σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, φτάνουμε στο τέλος αυτής της δύσκολης εποχής. Πλέον, αφήνουμε πίσω τις μεγάλες δυσκολίες και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική και αμετάκλητη έξοδό μας, για την καθαρή έξοδο από την επιτροπεία, από τα προγράμματα, από μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο, από μια εποχή ασφυκτικής και επιθετικής λιτότητας και επιτροπείας, που κόστισε όμως πολύ. Είχε κοινωνικό κόστος, είχε οικονομικό κόστος

2. Από τη συνέντευξη του Π. Μοσκοβισί


Μετά το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα γίνει ξανά, από οικονομική άποψη, μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Οι οικονομικές πολιτικές της Ελλάδας θα παρακολουθούνται μέσω της διαδικασίας συντονισμού που ονομάζουμε Ευρωπαϊκό Εξάμηνο. Επειδή πολλές από τις δεσμεύσεις του προγράμματος θα εξακολουθήσουν να υλοποιούνται πολύ καιρό μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα πρέπει επίσης να υπάρξει ένας κατάλληλος τύπος εποπτείας μετά το πρόγραμμα. Αλλά ας είμαστε σαφείς: δεν θα υπάρχουν πλέον 'μνημόνια'  και, υπό την προϋπόθεση ότι στο μέλλον θα αναληφθούν υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές, δεν θα υπάρξει πλέον ανάγκη για πολιτικές λιτότητας.

Για τις μονάδες αφαλάτωσης στο Καστελόριζο (από τον Αλ. Τσίπρα)

Εγκαινιάζουμε αυτές τις δύο μονάδες συνολικής χωρητικότητας 400 κυβικών μέτρων νερού ανά ημέρα. Από το 2012 μέχρι και πέρυσι, το ελληνικό Δημόσιο είχε δαπανήσει περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτη για τη μεταφορά νερού στο Καστελόριζο. Ενώ τώρα, δαπανώντας σχεδόν το 1/3 του ποσού που δαπανήσαμε αυτά τα πέντε χρόνια που μας πέρασαν, από το 2012 μέχρι σήμερα, φτιάξαμε αυτές τις μονάδες και εξασφαλίσαμε την υδροδότηση του νησιού καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και χωρίς κόστος, με μηδενικό ουσιαστικά κόστος. Δείτε συνημμένη ολόκληρη την ομιλία του Αλ. Τσίπρα.

Σχετικά με δημοσιεύματα περί αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, δείτε τα δύο άτυπα σημειώματα τεκμηρίωσης του Υπουργείου Οικονομικών

Για την αγροτική ανάπτυξη (από την ομιλία του Β. Αποστόλου)

Καθιερώσαμε υποχρεωτική με νομοθετική ρύθμιση την επισήμανση προέλευσης για το γάλα, τόσο στις συσκευασίες γάλακτος, όσο και στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ομοίως δεν επιτρέπεται πλέον η πληρωμή των νωπών και ευπαθών αγροτικών προϊόντων σε χρόνους πέραν των 60 ημερών. Αποτελούν παράμετροι οι οποίοι ενισχύουν τον τομέα της κτηνοτροφίας. Πετύχαμε την αλλαγή του ορισμού του βοσκοτόπου, στην ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ που περιλαμβάνει πλέον πέραν της ποώδους βλάστησης και τη θαμνώδη ξυλώδη βλάστηση.  Με την αλλαγή αυτή 8 εκατ. στρ. Βοσκοτόπων θα είναι επιπλέον διαθέσιμα για τη χώρα μας.  Η αλλαγή αυτή αποτελεί μια μεγάλη παρέμβαση στην κτηνοτροφία τόσο στο κόστος παραγωγής της και τη σωστή και χωρίς πρόστιμα διαχείριση των κοινοτικών πόρων,  όσο και στην ορθολογική διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών επιλύοντας χρονίζοντα θέματα όπως π.χ. η υπερβόσκηση. Αυξήσαμε το διαθέσιμο ποσό στις συνδεδεμένες ενισχύσεις για τις πρωτεϊνούχες καλλιέργειες, αφού το μεγάλο πρόβλημα της κτηνοτροφίας δεν είναι άλλο από τις  ζωοτροφές, αυξάνοντας το ποσό από τα 7 εκατομμύρια στα 33 εκατομμύρια ευρώ, προσφέροντας έμμεση χαλάρωση στο υψηλό κόστος παραγωγής.

Σχετικά με τις αιτιάσεις της ΝΔ περί βίας στα πανεπιστήμια (σημεία από την απάντηση του Κ. Γαβρόγλου στη Βουλή)

Η ανεξέλεγκτη βία και ανομία στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα, δεν υφίσταται. Επαναφέραμε μία διάταξη για το άσυλο. Όμως, τι ακριβώς έγινε τα τελευταία επτά χρόνια όταν δεν υπήρχε αυτή η διάταξη. Υπήρξαν φαινόμενα πολύ χειρότερα και ποσοτικά περισσότερα από ό,τι έχουν εμφανιστεί σήμερα. Οι διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος δεν λένε ότι αν κάνεις κάτι αξιόποινο δεν τιμωρείσαι. Το αξιόποινο τιμωρείται, τελεία. Δεν υπάρχει άσυλο για το αξιόποινο.

Εφάπαξ ενίσχυση των εργαζόμενων του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα (απόφαση του Υπουργείου Εργασίας)

Η Έφη Αχτσιόγλου υπέγραψε απόφαση για τη χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ ανά άνεργο-πρώην εργαζόμενο ή εργαζόμενο σε επίσχεση εργασίας, της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» (MEGA CHANNEL). Η απόφαση προβλέπει τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ σε 470 άτομα.

Πληρωμή ΚΕΑ (από την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας)
Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου 2018. Το ποσό των 62.864.376,78 ευρώ θα καταβληθεί σε 285.230 δικαιούχους και αφορά συνολικά 610.000 άτομα.
Ενίσχυση 330.000 ευρώ στο Δήμο Πύλου-Νέστορος για την αντιμετώπιση ζημιών που προκαλούνται από θεομηνίες (ανακοίνωση ΥΠΕΣ)
Ο Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την επιχορήγηση ύψους 330.000 ευρώ στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, Νομού Μεσσηνίας, για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές του, αλλά και για τα απαραίτητα έργα υποδομής, λόγω των φυσικών καταστροφών από την κακοκαιρία.

Κατάργηση παράβολου από τον ΕΟΠΠΕΠ (απόφαση του Υπουργείου Παιδείας)

Με Υπουργική Απόφαση 1.Καταργείται το παράβολο 10 € που κατέβαλαν οι δικαιούχοι απόφοιτοι ΙΕΚ προκειμένου λάβουν τη «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης», μετά την έκδοση από τον Οργανισμό των αποτελεσμάτων από τις σχετικές εξετάσεις πιστοποίησης. 2. Καταργείται το παράβολο 10 € που κατέβαλαν οι δικαιούχοι απόφοιτοι ΙΕΚ προκειμένου λάβουν αντίγραφο «Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας και κατάρτισης επιπέδου 5», σε περίπτωση απώλειας του πρωτότυπου διπλώματος. 3.Η «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης» αποφοίτων ΙΕΚ θα χορηγείται πλέον ηλεκτρονικά από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Παραχώρηση του Κέντρου Δήμητρα Ρόδου στην Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παίδων & Ενηλίκων «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» (απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων)

Τη δωρεάν παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Δήμητρα Ρόδου στην Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παίδων και Ενηλίκων «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» υπέγραψε σήμερα ο  Βαγγέλης Αποστόλου. Επισημαίνεται ότι το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Δήμητρα Ρόδου που βρίσκεται στην περιοχή Καλλιθέας είναι συνολικής επιφάνειας 1212,94 τ.μ. και η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του, στην Εταιρεία  Ψυχικής Υγείας «ΠΑΝΑΚΕΙΑ», έχει ως σκοπό τη δημιουργική διαμονή και απασχόληση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα από τη Ρόδο και άλλα νησιά των Δωδεκανήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: