ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Παπαδημούλης: Δεν σταματούμε τον αγώνα για τους δύο



«Γελοίο» χαρακτήρισε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ τον τουρκικό ισχυρισμό ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αποτελούν απειλή για τη γείτονα: τη θέση αυτή πήρε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαντώντας σε σχετικές παρεμβάσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών, ενώ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντ. Ταγιάνι δήλωσε πως συμφωνεί με τον κ. Γιούνκερ.


Στο μεταξύ ο κ. Παπαδημούλης, έθεσε το ομόφωνο αίτημα του Ευρωκοινοβουλίου για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ζητώντας και από την ηγεσία της Ε.Ε. όχι απλώς υποστηρικτικές δηλώσεις αλλά πιέσεις προς την τουρκική ηγεσία, στην Oλομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε μια συζήτηση με τη συμμετοχή του κ. Γιούνκερ και Τούσκ.

«Η Τουρκία με τη στάση της ηγεσίας της και αποκλειστική δική της ευθύνη απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από όσα η Ενωμένη Ευρώπη απαιτεί. Ο Ερντογάν δεν είναι τόσο ισχυρός όσο θέλει να εμφανίζεται. Έχει απόλυτη ανάγκη τα ευρωπαϊκά χρήματα και τις επενδύσεις. Έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα. Έχει αποτύχει πλήρως στο μέτωπο της Συρίας και η τουρκική λίρα υποτιμάται. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει με την ίδια γραμμή πλεύσης που έχει χαράξει, «αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και μακριά από τις παγίδες και τις προβοκάτσιες, που θέλει να μας σύρει η τουρκική ηγεσία» υπογράμμισε.

Παράλληλα την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο με ψήφισμά του, την στιγμή που η ΕΕ αποκλείει την πιθανότητα να ανοίξει οποιοδήποτε νέο κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, τονίζοντας ότι οι πρόσφατες ενέργειές της, ιδίως στο Αιγαίο, «δεν ευνοούν τις σχέσεις καλής γειτονίας» με τα κράτη-μέλη. «Η Γαλλία δείχνει την αλληλεγγύη της στην υπεράσπισης της Ελλάδας», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Το θέμα επίσης έθεσε και πάλι χθες ο Πρωθυπουργός από το Καστελόριζο όπου παρέδωσε τις δύο νέες μονάδες αφαλάτωσης 400 κυβικών που αντικαθιστούν την υφιστάμενη πριν 30 χρόνια και τετελεσμένη στην διάρκεια ζωής της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: