ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Διαψεύδουν τα περί νέων μέτρων, ενώ ο Στουρνάρας επιμένει!



Διαψεύδουν κατηγορηματικά τα περί νέων μέτρων από το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή εκτιμήσεις συγκεκριμένων ΜΜΕ αναφορικά με τις προβλέψεις του ΔΝΤ.


«Επειδή γνωστά ΜΜΕ εξακολουθούν να βλέπουν στον ύπνο τους νέα μέτρα και ιστορίες καταστροφής, ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Όπως σημειώνουν, η εκτίμηση του ΔΝΤ για πλεόνασμα 2,9% για το 2018 είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω σε σχέση με το στόχο 2,2%, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Ταμείο το περασμένο καλοκαίρι. Γι αυτό εξάλλου δεν τέθηκε θέμα μέτρων και κατά την τρίτη αξιολόγηση.

«Η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη σχετική ερώτηση είναι παραπάνω από σαφής» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

«Σε ό,τι αφορά την ουσία του πράγματος πάντως οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ υπήρξαν διαχρονικά ανακριβείς και τα τελευταία τρία χρόνια αποδείχθηκαν πολύ κατώτερες από τα πραγματικά αποτελέσματα.

Κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν».
Νωρίτερα σε πλήρη αναθεώρηση των προβλέψεων του για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας τόσο για το 2017 όσο και για το τρέχον έτος προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λίγες μόλις μέρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση των δημοσιονομικών προβλέψεων της Eurostat για το 2017.
Σύμφωνα με την έκθεση Δημοσιονομικό Παρατηρητήριο (Fiscal Monitor) που παρουσίασε την Τετάρτη ο Διευθυντής Δημοσιονομικών Υποθέσεων του ΔΝΤ Βιτόρ Γκασπάρ, το Ταμείο έχει βελτιώσει αισθητά τις προβλέψεις του για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 και του 2018 σε 3,7% και σε 2,9% αντιστοίχως.

Ο Γιάννης Στουρνάρας επιμένει για νέο μνημόνιο
 
Στο μεταξύ υπέρ της ανάγκης να υπάρξει προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης για τη χώρα μετά την ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράματος τον Αύγουστο, τάχθηκε εν νέου σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, διευκρινίζοντας ότι η λύση αυτή δεν ισοδυναμεί με νέο Μνημόνιο.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι σε μία περίοδο που τα περιθώρια (spreads) μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών επιτοκίων κινούνται κατά μέσο όρο πάνω από 350 μονάδες βάσης (3,5%), επηρεάζοντας αυξητικά το κόστος δανεισμού του Δημοσίου αλλά και των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, η διατήρηση της «παρέκκλισης» (waiver), για όσο χρόνο η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας παραμένει σημαντικά χαμηλότερη της επενδυτικής βαθμίδας, είναι επιθυμητή σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: